• kargo firmasında işe giren çalışanlara öğretilen ilk replik. bu şartı sağlayamayan kişiler işe alınmıyor.
  • bayram ziyaretlerinde de çokça söylenir
  • kargo şirketinde işe başlamadan önce uygulanan oryantasyon eğitiminde 1.kural olarak öğretilen cümle.
  • kargo şirketlerinin ortak sloganıdır.
  • yer iç anadoluda bir şehir, zaman 1980-1990 arası, daha sonrası da olabilir.

    bayram ziyaretine gidilen evde kimse yoksa babam kartvizitinin arkasına "eve geldik yoktunuz, bayramınız mübarek olsun" yazardı ve kapının arasına sıkıştırıdı.
    eve döndüğümüzde bizim de kapımızda yığınla kartvizit olurdu.

    bu duruma sevinirdik çünkü gidilmesi gereken yerler ve gelmesi gereken misafirler azalmış olurdu. kartvizit bıraktıysan bayramlaşmış sayılırsın çünkü.

    çok çılgın bir sirkülasyon vardı o yıllarda, gittiğimiz ailenin de bize gelmesi gerekirdi, gelmezse ayıp olurdu. daha demin bizde misafirlikte olan ailenin kapısına dayanırdık 2-3 saat sonra. dayanmazsak küslük sebebi olurdu çünkü.

    çok akrabamız ve tanıdığımız vardı, öyle çok misafir gelirdi ki maraton gibi tabakları önceden hazırlar tezgaha dizerdim, dört yaprak sarması, bir dilim börek, iki baklava. kahve cezvesi ve fincanlar zaten hiç yerine kalkmazdı. gözlerim belerirdi kahve pişirmekten, o zamanlar daha türk kahvesi makinası yoktu, kahve makinası evin kızıydı işte.

    gelene giden çikolata kıl payı yetişirdi, kapıya gelen tanımadığımız çocuklara ucuz şekerden verirdik.

    şimdi istanbul'dayım, çocuklar için en güzel kinder, ferrero çikolataları alıyorum ama kapıya çocuk bile gelmiyor ve o çikolataları gece ben yiyorum. niye gece? çünkü gündüzleri rejim yapıyorum.
  • yurtiçi kargonun sloganı
hesabın var mı? giriş yap