• kan davası nedeniyle öldürülmeyesiniz diye türkiye'de yasaktır.
  • hırsızla göz göze geldiğinizde eliniz ağırsa panik anında yapılabilecek bir eylemdir. tercihen öldürmeyip süründürmekten yanayım. bu sebeple yatağımın başucunda bir beyzbol sopası, yatak odamın kapısında bir köpek, şifonyerimde bir biber gazı, yanımda bir sumocu bulundururum. ama hırsız bunları görse zaten kalpten gider, o da benim sorunum değil.
  • ewe gelen hırsız nasıl oldrelım ya
  • tam anlamıyla iki ucu boklu değnek.
    bir cezaevinde sınav görevlisi olarak bulunduğum bir vakitte bu sebepten ötürü yatan birisinin hikayesini dinledim.
    hikayesi şöyle:
    bu mahkumun evine gecenin bir yarısı, tüm aile fertleri uykudayken bir hırsız giriyor. hırsızı 18 yaşındaki kızının odasında karanlıkta gören mahkum silahına sarılıyor ve karanlıkta rastgele ateş ediyor. ancak hırsız kaçmayı başarıyor. polislere haber veriliyor falan. neyse tutanaklardan sonra sabah oluyor ve öğleye doğru polisler tekrar geliyor mahkumun evine...kaçtığını sandığımız hırsız meğer vurulmuş ve saklandığı ağaçlıkta ölü olarak bulunmuş.
    şimdi bu adam içeride...ölür müsün öldürür müsün?

    bu da böyle bir şeydir işte...
  • yazin annemin odasina kadar giren hirsiz kactiktan sonra gelen polis "iyi ki bisey yapmamissiniz suclu siz olurdunuz" demis. türkiyede o sebepten daha polis tarafindan bile muallakta olan durum.

    benim bizzat takip ettigim baska bir olayda, yatak odasinin balkonuna tirmanan hirsizi daha balkona ulasmadan av tüfegiyle vuran adami 3 ay icerde tuttular sonra saliverildi, birde cikip hirsizin da cani var diyorlar, yahu önce bana sunu aciklasana;

    http://www.bursadabugun.com/…ecavuz-edip-cikti.html

    hirsiz girerse siz öldürmeyin, yakalayabilirseniz polise teslim edin, olur mu?
  • hırsızı tahrikle yatak odasına çekerek yapabileceğiniz şey. artık nasıl tahrik edersiniz bilemem var mı böyle bir şey onu da bilemem, araştırın öyle yapın, göte gelmeyin ben yukardan esinlendim.
  • hırsız yatak odasında öldüğü müddetçe sorun değilmiş. kanun böyleymiş.

    yani ya hırsız yatak odasında ölmeliymiş (?), ya da hırsızın öldüğü yer yatak odası olmalıymış (?!)
  • yaz aylarında serin olduğu için oturma odasında uyuduğumdan kelli yaptığım halde durumumun ne olacağını merak ettiğim vukuat. ya insan insandır filan da, sen şunu bir düşünsene: evinde bir adam var, zorla kapını-camını açmış, belki silahlı, belki tecavüz edecek, belki öldürecek, belki belki belki... düşüncesi bile beni çılgına çeviriyor korkudan ki... öldürmeyecekmişim. valla o an elime ne gelirse savunurum kendimi sonunda ölümüne sebep olursam da hapse atarlarsa atsınlar anasını satayım.
  • eve giren hırsız tarafından öldürülme riski taşıyan herkesin en doğal hakkıdır.
    kanunen suç olsun ya da olmasın.
  • eve giren hırsız isterse en azılı hırsız olsun yapılmaması gerekirmiş. neden, çünkü azılı "hırsız"ımızın da insan olduğunu göz önüne almalıymışız. bir sevdiğine gözünün önünde tecavüz filan etse bu azılı hırsızcığımız, "ya ama çok ayıp, nasıl yaparsın bunu ona :(" şeklinde bir tepki verecekler herhalde. ben buradan bunu anlıyorum. bir insan nasıl bu kafalara ulaşabilir bunu anlamakta güçlük çekiyorum ama.

    ayarsavar: hırsız olmakla tecavüzcü olmayı karıştırmış olabilirim ama hırsızın aynı zamanda tecavüzcü olabilme ihtimali de düşük değil.
hesabın var mı? giriş yap