• massive multiplayer master of orion oyunu.. supremacy'i hatirlatan menuleri var sanki bi de.
  • bir strategy/mmorpg.. frontier veya elite ile benzerligi oldugunu sananlar cok yaniliyorlar.. eski ku$aktan deuteros veya supremacy gibi oyunlara daha cok benziyor.. oyunda devasa bir kainatta karakterinizi ya$atiyor kainatin mumkun mertebe efendisi olmaya cali$iyorsunuz..

    oyuna bir tane uzay gemisiyle uzayda ba$lamaniza ragmen gemiyi freelancer'daki gibi ucak kullanircasina kullanacagini sananlar yaniliyorlar.. gemi kullanma, adam vurma dahil her $ey yarattiginiz karakterin skill'leriyle hallediliyor.. siz sadece point and click bir arabirimle "bunu öldür sonra $u mouse'la gosterdigim yere git oraya dock ol" gibi emirler verebiliyorsunuz.. bizim gibi frontier'dan bugunlere gelmi$ ve biraz han solo'culuk yapmak isteyenler icin bu ba$ta "haydaaaaa" dedirtiyor zira massive multiplayer mmorpg deyince insan once pilotluk yapmaya hevesleniyor.. lakin bu oyunda teknik her mevzu karakterinize verdiginiz emirler ve onun skilleriyle yapiliyor.. aynen bir rpg/frp oyununda oldugu gibi "you missed your target" veya "you hit the target but caused no damage" gibi mesajlarla olan biteni anliyorsunuz..

    o yuzden oyun bir freelancer'dan daha cok bir ultima online.. bir kere bu fikre ali$inca ve oyunu bu haliyle benimseyip oynayinca cok zengin ve guzel bir oyun oldugunu soyleyebilirim. mesela benzer turde oyun yapacaklara cok iyi dersler verilmi$ ve pek cok yeni fikir geli$tirilmi$ oyunda:

    - oyunun icinde web browser'indan address book'una mailing'inden chat kanallarina kadar her $ey du$unulmu$.. bu sayede ileti$imle ilgili her turlu konfora sahipsiniz.. bu konuda bugune kadar oynadigim oyunlarda kullandigim en rahat arabirimi kullandim..

    - oyunun inanilmaz ayrintili (borsasina kadar) bir ekonomisi var.. oyunda pek cok $irket var.. bunlara katilip onlar adina cali$manizin di$inda kendiniz bir $irket kurabiliyor ve ba$ka $irketlere sava$ acabiliyorsunuz.. onun di$inda space station'larda kendi kargo alanlariniz var orada sahip oldugunuz ekipmanlari depolayabiliyorsunuz..

    - bir character generation ekrani var ki sadece yuz customization'i bile saatlerce insani oyalayacak kadar ayrintili.. karakterinizin okudugu universiteden, bloodline'ina kadar her $eyini ayrintili bir $ekilde ayarliyorsunuz..

    - grafikler cok guzel, sadece illustrasyonlar degil istasyon ve uzay gemisi tasarimlari da $imdiye kadar cikmi$ bu tur oyunlarda en yenilikcisi olmu$..

    daha hala inceleme a$amasindayim..
  • $u odulleri de almi$ arada:

    - best online rpg 2003 - pc gamer
    - outstanding technical achievement in graphics - rpgvault
    - editor's choice 2003 - game revolution
    - best graphics 2003 - gamespy
    - online game of the year - superplay
  • bloody'nin ba$ima bela ettigi oyun. accountu actik, karakter yaratiyoruz bakalim, allah sonumuzu hayir etsin..
  • yakla$ik 1 sene once oynadigimdan beri 1000 olan version'i 1628'e cikmi$ ve arada deli gibi update edilmi$, bug'lari duzeltilmi$, performansi artirilmi$ bu oyunun.

    in-game tutorial cok problemliydi bu sefer "ahaa gercekten okul bitiriyoruz mezun oluyoruz" gibi bir aydinlanma ya$adim. son oynadigima gore cok daha zevk aldim. agent mission'lari falan onceki oynadigimda ke$fedememi$ hayatimi mining yaparak idame ettirmi$tim. bu sefer kendimi a$tim.

    bir de gecen sene temmuz'da oyuna katilmi$ biri bugun "most wanted" listesinde 60 milyon isk ile birinci siraya cikmi$. 1 sene de oyunun krali olunabiliyor demek yani bu.

    in-game browser'da sozluk okumak dahi mumkun hastasi oldum. ayrica ekonomi sistemine tekrar hasta oldum. supply demand ara$itrmalari, borsasi ah ulan.

    ammo kullanan hybrid turret'lar ve projectile turret'lar gelmi$ bence cok da keyifli olmu$. ayrica caldari olarak daha ucuncu turumda gidip kendime dogru durust bir gemi (bantam) alabildim onceki oyunumda surunmu$tum resmen dandik bir gallente gemisiyle.

    kisaca bu oyunu oynayan icin monotonla$masi star wars galaxies'den daha cok vakit alacaktir tahmin ediyorum. sonunda i$i fabrikalar $irketler kurup gune$ sistemlerini domine etmeye kadar goturebiliyorsunuz ki onunuzde cok uzun yol var. oyunun bu konudaki en buyuk silahi skill training'in her zaman ayni sureyi almasi. yani engineering level 2'ye gecmeniz her zaman 1 saat suruyor naparsaniz yapin istediginiz kadar makro yazin.

    super olay.
  • haril haril oynayacak oyun arayan bunyeme ilac gibi gelmis oyun. daha once mmorpg oynamamistim, ancak tutoriallari benim gibi salaklar icin hazirlanmis. oyunun cogu ozelligini ogrenmek mumkun. sozluk'ten sonra eve adli hastaligi da ortama yayacak ssg anlasilan.
  • madencilikle uğra$, para yap, git yeni bi gemi al, arada skill'lerini ihmal etme ama, yeni geminle git daha çok maden topla, daha çok para yap, yeni gemin korsanlar tarafından patlatılsın, istasyona köy yumurtası görünümünde mini kapsülün içinde dön, hırs yap, asteroid tarlasına kamp kur, 7x24 maden depola, git götür istasyona rafine et, cebine giren paralarla yeni skiller al, yeni yeni alet edevatlar edin kendine, patlayan geminin aynısından bi daha al, üstüne bir de $ifre korumalı konteynır, git yeniden roidlerin arasına karı$, maden üstüne maden topla, maden manyağı ol, yeni skillerini kontrol et, oo arada klonuna bak, güncelle klonunu, yeni gemini sigorta ettirmeyi de unutma, kargonu bo$alt yeniden dön maden toplamaya, npc korsanları ebeni bellemeye çalı$sın, warp et direk topukla ortamdan, sava$ gemine atla ortama geri dön, ebelerini sitmeye and iç onların, çok güçlü olduklarını görünce bas geriye bir topuk daha, off yine maden toplamaya hadi uç, maden, maden, ba$ka bir sistemde unuttuğun zımbırtıyı almaya git, 8 jumpı bir saatte al, afk takılama, takılırsan sitebiliyorlar zira, 1.0'a git afk takıl, takıldığın roiddeki mineral bitti, sen afk iken miner turret da idel, hop ba$ka bir roide lock et, onu sömür, sömür diyorum sana, ihtiyaç duymadığın mallarını satılığa çıkar ucuza, hayvan herifler hiçbirini satın almasın, küfret tüm galaksiye, ama paran var, milyonların var, milyonlarına daha fazlasını kat, git bir daha maden topla, yetmez, daha da topla,.. nereye kadar..

    empire control skillini al, yönet her$eyi, 1 sene mühlet sana..
  • kismetim-1 ve dandik isimli gemilerimle narkotik ve beyaz kadin tasimaya basladigim, yakinda dedirten-1 ve esescisever isimli gemileri de filoma ekleyecegim, uzayda uzun yol soforlugu yaptiran guzelim oyun.
  • her mmorpg gibi solo oynandiginda tek duzelige dogru giden ancak $irket üyeliği ile bamba$ka bir dünyaya yelken açacaginiz oyun. zira politika konusunda var olan mmorpg'ler arasinda en ba$arilisi olduguna $uphem olmayan oyundur kendisi.
  • 14 gunluk free trialını indirdiğim, ve sonrasında okuduğum forumlarda "ilk bir iki ay mining yapın, sonra oyuna geçebilirsiniz" dendiğini okuduğum oyun.

    biraz soğudum ama bakıcaz görücez.
hesabın var mı? giriş yap