• evim arabam olsa şu anda yapacak olduğum eylem.
  • evi ve arabayi dolar üzerinden satarak aradaki bozdurma olayina girmeye gerek kalmayacak eylem.
  • dünyanın en gereksiz hareketi şuan için. nolacak olm doların 3 lira olmasını mı bekleyecen?

    2 yıl sonra gelen edit: oha dolar olmuş 3.7, çok geç de olsa gg wp beyler.

    3.5 yıl sonrası editi: dolar 6.5 :(
  • altın versiyonunu yaptığımız iş. altın dibe çakılınca babam panikleyip parayı hemen bozdurdu. daha da düşerse altın diye. sonra eriyen paramızın yerine kredi çekip ev aldık. annemin emekli ikramiyesini de bir miktar harcadık. bir de taşınma masrafımız ve altının yükselmesini beklerken ödediğimiz kira var. yani, demem o ki eğer miras vb gibi havadan gelen bir paranız yoksa, böyle işlere girmeyin. ha ayrıca, bir akıllı yok muydu içinizde derseniz, ben varsım. ama babamın işine karışmanın bedeli azar işitme k olduğundan, bir süre sonra para için zaten az olan huzurumuz kaçmasın dedim. ben de sustum. ne söz verilen arabayı sahibim ne de eski harçlığımı alabiliyorum. çoluk çocuk mağdur olmasın derseniz evinizin arabanızın parasıyla kumar oynamayın.
  • araba dövize endeksli sayılabileceği için gereksiz bulduğum eylem. ha evi her türlü okut.
  • (bkz: too late)
  • altın alın altın. altın yılı bu yıl.
  • arkadaş kurlar iki hopladı zıpladı diye ne çok uyanık dolara girip zengin olma peşinde yaa.
    girin amk girin.
    evi de satın arabayı da satın hatta böbreği de satın.

    las vegas casinolarına girip zengin olacam hayallerine dalan tipler gibisiniz.
    haydarpaşa garından eminönüne bakıp ulan istanbul kral olacam burda diyen taşralılar gibisiniz.

    tüm dünya enayi, bu işe yıllarını veren finansçılar salak, günde 10 milyon dolar trade eden adam acemi, günde 24 saat haftada yedi gün elli çeşit ekrana bakanlar gerizekalı, bi siz akıllsınız amk
    hepsi para kazanmanız için kollarını açmış sizi bekliyor.
    girin, valla girin.
  • kısa vadede anlamı yok tabi de ortalama bi' sürede kar getirecektir. şu an için son durak 2.4tl olduğuna göre, üç-beş günlük hatta bir aylık süre için dolar alımının anlamı yok. ha, millet şu sıra yükleniyorsa da keriz silkelemeden ötesi değildir.
    diğer taraftan bu yıl için öngörüde bulunan finans çevrelerinden bi' kısmı 3tl'yi geçeceğini düşünüyor, ona bişi diyemem ancak yıl sonuna kadar olmaması için bir sebep yok, olur da denemez. diğer taraftan en mantıklısı 2.7tl bandına dayanacağıdır, akla en yatkın kısım budur.
    dolayısıyla da şimdi ufak paralarla dolar almanın hiçbir anlamı yok. ha diyorsan ki elimde 100.000tl var, bu parayı yıl sonuna kadar kullanmamın da anlamı yok, o zaman neden olmasın...

    kabaca;
    yıl sonunda 3 olsa, %20 bırakır,
    yıl sonunda 2.7 olsa, %10 bırakır.

    bu getiriyi nerede bulacaksın, banka faizinde mi?
    hıı, evet.

    diğer taraftan altın mı daha sağlam getirir yoksa dolar mı, onun da bi' bilene danışmak lazım. ben 1.92tl seviyesinden beri istikrarlı şekilde takip eden bi' adam olarak konuştum, o kadar.

    edit: doların yükselmeyeceğini söyleyenlerin entarilerinden itinayla caps alındı, günü geldiğinde nikaltlarına önce entari refere edilecek, silinmişse de caps'i süreceğiz tabi, napalım. sohbet tadındaki entarilerde söylediğinizin aksini iddia edenlere anonim hakaret etmemeyi bi' öğrenemediniz, tek sebebi bu.
hesabın var mı? giriş yap