• bir rituel... toplumda önemli bir yeri var bunun. evlenilecek insanın öncelikle ailesine bakarsın. hani büyüklerimiz der ya : "aile çok önemli." ailesi zaten sana ilk izlenimi verir. evlilik adayı da öyle... saygılı, kibar, kaba, bencil vb.
  • evlilik kişinin ailesini de kapsadigindan once ailesine bakmak önemli,sonuçta uyuşmak gerek yoksa sıkıntı büyük. .
  • aşkın olmadığına delalettir ve iş başvurusu yapmak gibidir. karşılıklı imzalarsınız, birlikte çalışırsınız . ev araba alır bir de çocuk yaparsınız. işe gider gibi eve gidersiniz, ayaklarınız hep geri geri gitmeye başlar bir süre sonra. sonra birşeyin hep eksik olduğunu farkedersiniz, işte o aşktır, tutkudur.

    önce aşık olun, sonra evlenirsiniz bi’ ara.
    (bkz: mantık evliliği)
  • hayatını kayınvalidenin absürt isteklerine adamak istemeyen insanın yapması gereken şey. yoksa elinize verirler listeyi, yok gelinin teyzesine burma bilezik, abisine 1.5 metre altın, düğün en lüks salonda yapılacak diye, hayatınızdan 4-5 yıl çalarlar kaşla göz arasında. burası türkiye, gözünüzü açmazsanız harcarlar.
  • kesinlikle olması gerekendir. hiç öyle benim aşkım başka, şöyle böyle hatta aşkınızın benim ailem işte napcan gibi konuşumlarına da hiç aldırmayınız. zira aşkınız eninde ve sonunda mutlaka ailesinin ayarlarına geri döner. onun için ailesinin tüm yaşam ve düşünüm şekillerini anlamaya ve görmeye çalışınız. özellikle de annesi çok önemlidir.
  • babam bir ilerisini söyler. soyuna sopuna bak der. ailesi yetmez dayısına teyzesine bak. akrabalarına bak. ona göre al der. doğru laftır. asil asil ile evlenmelidir. zengin demiyorum bak. a s i l diyorum
  • evlenmenin zaten ciddi bir cesaret gerektirdiği ortamda ailelerin bu denli korumacı yapılarının içinde insanın kendisini, kuracağı ailesini düşünürken atması gereken ilk adım, bu toprakların genel karakterine uygun bir davranış, mutluluğun ilk anahtarıdır bu tutum. bu coğrafyalarda çiftler değil aileler evleniyor çünkü. siz ne kadar aşkınıza, kendi otoritenize de güvenseniz evlenince başkalaşan zihinlerin pek muhtemeldir ailesinin kuzusuna, kurduğunuz hayatın bir strateji oyununa dönüşüp önemini yitirmesi. siz siz olun aileyi de evleneceğiniz kişi kadar önemseyin.
  • önce ailesine değil, evleneceğin insanın kişiliğine bakmak önemlidir dediğim hede.

    sebebi de, o insanın kendi ailesini senin ilişkine karıştırıp karıştırmayacağını öğrenmektir.
  • bu cümlenin ana fikrini tecrübeli arkadaşlar verebilir lakin çiçeği burnunda teze damat adaylarına vız gelir tırıs gider. önemini ,mahiyetini anlamaz ya da anlamak istemez.
hesabın var mı? giriş yap