*

  • okuyom ben yaaaa!!!
  • evlenmek için mantıklı bir sebep bulamamak.

    şu an ölsem bile arkamda veraset ya da miras gibi sorunlar bırakmayacağım nihayetinde. ***
    durup dururken gidip de devlete seviştiğimi bildirmek zorunda hissetmiyorum kendimi haliyle.
  • işimi sağlamlaştırmayı bekliyorum ben evlenmek için. ne zaman ki bağımlı çalışmaya bir son verip kendi ofisimi açarım, işler de rayına oturur, ancak o zaman düşünebilirim evliliği.

    bekar sözlük bayanlarına duyurulur: avukatım, zannımca başarılı bir kariyer vaat ediyorum.
  • bulabilsek derhal evleniriz de bulamıyoruz, şaşırıp da bir kör topal bile karşımıza çıkmadı, o ne doktorlar ne avukatlar isteyip de evlenmeyenlerin reddettikleri doktorlar avukatlar neredeler? bu kadar reddedilme sonucunda boşta kalmışlardır diye soruyorum...
  • evliliğin amacının 5 sene sonra sadece çocuk büyütmek olacağından korkmak.
  • gençlerin önünü açmak
  • "sözlükte erkeklerin teklif etmemesi."
    hayatta yabancıya varmam, yerimi yadırgarım.
  • kimse boşanmak için evlenmeyeceği için, nerden geldiği belli olmayan yabancı birinin, ömrünün sonuna kadar senin yanında dolaşacak olması düşüncesinin çok itici gelmesi.
    he bir de şöyle birşey var;
    (bkz: bir kadına bağlanmak diğerlerine ihanettir)
  • genel olarak

    1- hayatını birlikte geçirebileceğin düzgün insanı bulamamak yada hep bulduğunu sanmak.

    2- parasızlık(*) --> en büyük etken budur. eğer kirada oturmıyalım 1 tane 3 + 1 evimiz olsun 1 tane 2000 model üstü arabamız olsun hade hödö diyorsanız en aşşağı bankada 300.000 tl kadar falan bir paranız olmalı. özellikle 3 büyük şehirden birisinde evleniliyorsa.

    3 - türk kızlarının yetiştirilme tarzı aldığı terbiye ve amacı bundan 30 - 40 yıl önce kocaya hizmet etmek ona yardımcı olmak aileyi bir arada tutmak iken bu gün ota boka trip atmak " ayşenin kocası 5 i bir yerde almış sen anca 1 cumhuriyet altını al " falan gibi cümleler kurmak 7/24 orda burda gezmek olduğundan yabancı geline yönelmek bu sefer'de söz olur çevrede etrafta diye kıllanmak. bayanlar için ise her erkeği vur kaçcı sanmak kimseyi beğenmemekten misal (aman bunun kafası kel aman bunun boyu kısa aman ot aman bok) demekten evlilik yaşını hiç fark etmeden geçmeleri 30 lu yaşlara gelince bu durumu çark etmeleri fakat ozamanda eskiden beğenmedikleri adayların kendilerinden daha şukela hanımlarla evlendiklerini görüp kafayı dağa taşa vurmaları o aradada bir 5 yıl geçmesi yaşın 35 - 40 a gelmesi bu seferde önlerinde iki seçenek kaldığını fark etmeleri...

    - birinci seçenek : 45 - 60 yaş aralığında ki bir adamın ikinci karıları olmaları ve ilk eşinden olan çocuklara analık yapma durumunda kalmaları.

    ikinci seçenek : ölene kadar evlenmemek ve mezar taşına " çılgın bakire was here yazdırmak "

    4 - başka önceliklerinin olması ---> misal aileden birisinin hasta olması bakıma muhtaç olması örneğin allah korusun annenin babanın yatalak olması yada kardeşlerden birisinin kanser gibi tedavisi masraflı bir hastalığa yakalanması bu yüzdende ailevi tüm kaynakların oraya yöneltilmesi gerekmesi.

    eveeet sevgili sözlük daşlar genel olarak türkiyede bir çok insanın evlenmeme nedenlerini 4 ana başlık altında inceledik. mutluluk ve esenle kalınız.
hesabın var mı? giriş yap