• eşinizle gerçekleştirmeniz gereken eylem.

    aldatmanın hiçbir evresinde bulunmayın.
  • bazı entrleri okuduktan sonra hayattan soğudum adeta. dünya nasıl bir yer oldu arkadaşlar. iğrençlikte yarışıyor oldu millet. gidin tedavi olun.
  • hiç yapmadım...

    ama yıllar önce psikiyatristim bine yakın bir sorudan oluşan bir kişilik testinden sonra bulunduğu tespitlerden biri de buydu, ileride evli kadınlarla ilişki yaşayabilirmişim. henüz 20 yaşına yeni girmiş biri için garip bir tespitti bu.

    şimdi 34 yaşındayım ve olası muhtemel bir durum gibi görünüyor. sonuçta yaşıtlarımın pek çoğu evlendi, bunların pek azı mutlu olacak, pek çoğu ise mutsuz. ama ilişkilerini de bitiremeyecekler ve bağlayıcılığı olmayan farklı arayışlara girecekler. bunlardan bazıları ile yollarımız kesişecek ve hala bekarsam bir şeyler yaşanacak veya yaşanmayacak.

    ama şunu biliyorum ki, hayat “hayatta yapmam” denen pek çok şeyi bir şekilde yaptırır insana.
  • türkiye'de kadınların çok ciddi bir kısmı "bir evleneyim de insanlar çenelerini kapatsın, ben de beğendiğim erkeklerle rahat rahat seks yapabileyim" düşüncesiyle evlendiklerinden çok kolay gelişen hadiselerden biridir.

    şimdi buradaki döngü çok komik:

    zira evlenmeyen kadın görünce çenesi düşenlerin bir kısmı bu beğendiği erkeklerle rahat rahat seks yapabilmek için evlenmiş ya da evlenmeyi bekleyen kadınlar; öbür kısmıysa bu kadınlarla evlenmiş ya da evlenmeyi bekleyen erkekler.

    merhum üstat kubrick'in son filmi evliliği çok iyi ele almıştır mesela. ezoterik tarikatlar gibi işleyen bir kurumdur evlilik: sadakat'ten (fidelity) bahis sadece girerken açılır; sonra kim kime dum duma giden bir maskeli balo başlar.

    tüm kurumlar arasında belki de en yozlaşmış olanı; çünkü yarışa en "temiz" başlayanı da o.

    temiz hislerle tertemiz sayfalar açılır, sonra beyaz masaörtülerinin yayılı olduğu bir beyaz duvarlı bir salonda beyazlar içinde bir gelin, beyaz atlı prensiyle yan yana gelirler.

    beyaz bir sayfa önlerine gelir ve o sayfalı imzalarıyla kirleterek, sürebildiği kadar sürecek olan bu kirlenme ve kirletme şölenine ilk startı verirler. hemen gecesinde beyaz çarşaflar kirletilir, sonrasında da beyaz ve temiz olan ne varsa...

    döngünün ikinci kısmı daha da komik:

    sadakatin kapıda kaldığı gerçeği ayyuka çıktığında bile evlilik akdinde bulunanlar suçlanmazlar; üçüncü kişiler esas suçlu ilân edilirler. sanki o deftere evli çift değil de onlar hariç herkes imza atmış gibi davranılır. aldatan kadınsa bir ırz düşmanı, aldatan erkekse bir yosmadır şeytan ve o ortaya konup taşlanır; sanki aldatan kendisiymiş gibi davranılır.

    zorla güzellik olmuyor demek ki; zorla olsa olsa çirkinlik oluyor. bu ucube kurum ve bu kurumun ucubeleştirdiği insanlar da zorlamalarımızın eseri.
  • eğer kocasının iş üzerinde basma ihtimali yoksa eylemin zevki olarak normal seksten çok da farklı değildir.
  • burada bol keseden atıp, namus abidesi gibi caka satıyorsunuz ama eminim gerçek öyle değil. gördüğünüz bir güzel evli kadını nasıl arzuladığınızı burada yazacak kadar yüreğiniz bile yok.

    ha; bu eylem doğru mudur?
    hayır değil.

    umarım, sizi yoldan çıkaracak kadar güzel ve istekli bir evli kadın karşınıza çıkmaz.
  • kocası sizseniz bir sorun yoktur.
  • üstteki yorumları okuyarak eksi sozluk yazar kitlesinin ne kadar şahsiyetsiz ve namusuz olduğunu öğrenebilirsiniz. gerçi bakmayın sağı solu eleştirdiklerine bilmiş tiplerine anadolu irfanıyla yoğrulmuş farklı renkte ki çomarlara söz söyleyen farklı renkte ki çomarlar. (bkz: namusuzsunuz lan)
  • kocası izin vermiyorsa yapmamak lazım, kul hakkına girmemek gerek.
hesabın var mı? giriş yap