• orjinal hali "evlilik kötü birşeyse neden bu kadar insanın evli olması" olan başlık.

    evet arkadaşlar malum, evlilerin çoğu "evlilik şöyle kötü böyle pis tükaka aman evlenmeyin kardeşim diyor"

    e madem öyle neden evlendin canım kardeşim demezler mi adama. hem ünlü türk düşünürü samuel ne demiş "her şey mi canım seks"
  • baslik hali, olmasi istenen orjinal halinden guzel olan baslik.
    turkce yarinlara kaldi.
  • bazı kimseler, merdivenin sonuna kadar eriştikleri zaman onun yanlış duvara dayanmış olduğunu anlarlar.
    calgary alta
  • meraklı bir vatandaş tarafından ortaya atılan sorunsal.

    çözümleyelim

    insanlar neden evlenir?

    normal şartlarda insanların birbirlerine aşık olup zaman içinde de çok sevip artık hayatı beraber göğüsleyecek olgunluğa erişen ilişkilerini bir ömür boyu sürdürmek niyetiyle aynı evi paylaşma kararıdır evlilik.

    okumaya devam ediyor musun? o zaman yukarıdaki cümleyi yeniden oku... tamam mı?

    günümüzdeki evlilik tanımı;

    bir kadının yaşının gelmesi ve çocuk istemesi sebebiyle kabaran içgüdüleri ile hareket etmesi neticesinde piyasada gözüne kestirdiği bir delikanlı ile çıkmaya başlayarak, belli bir yontma seviyesinden sonra tamam pişti bu diyerek nikah masasına oturtma şeklidir evlilik. kadınların çoğu bunun tam olarak farkında değildir ancak burada evliliğe götüren motivasyon aşktan ziyade öğrenilmiş iradedir.

    bu halde çözümleme;

    evlilik ilişkinin bir sonucu değil, amacı ise o evlilik boktan bir evliliktir. kavga, gürültü eksik olmaz. çiftlerin ortak hayatları dışında (günlük olaylar, aileler, arkadaşlar, iş, vs.) konuşacak bir şeyleri yoktur. bir çoğunluğunun hayata bakış açıları dahi farklıdır. fikirler, davranışlar, karakterler farklı olabilir ancak hayata aynı pencereden bakmayan iki insanın bir araya gelerek bir eve tıkılmasıdır bugün evlilik.

    sonuç;

    bak güzel kardeşim. karşındaki insandan ayrı kalmaya tahammül edememeni anlıyorum. bunun bir çok sebebi var. freuda girmek istemiyorum ama aslında anlaman gereken tek bir şey var. bu karşıdaki zatı muhterem senin arkadaşın mı? gözlerini kapattığında 83 yaşına gelmiş halini düşlediğinde, senin yanındaki sandalyeye oturmuş beraber çekirdek çitleyerek lafladığınızı hayal edebiliyor musun? komşunun kızı karşı kaldırımdan geçerken aynı anda "aman da ne kadar büyüdü aylin farkında mısın?" dediğinizi, torun tombalak, çoluk çocuk dışında beraber başbaşa kalınca konuşabildiğinizi, hala seni güldürebildiğini düşünebiliyor musun?

    akşam eve geldiğinde bunu neden buraya koydun, onun yeri orası mı, saçlarının lavaboda ne işi var burası kuaför mü, ben tek başıma mı yaptım bunu, senin de çocuğun, iş yerinde zaten ebemi .ikiyorlar bir de sen başlama akşam akşam.... gibi cümleler kuruyorsanız evinizin içinde üzgünüm ama dediğim gibi sizin ilişkinizde evlilik bir sonuç değilmiş meğersem.

    sevmek, karşındaki insanı olduğu gibi kabul etmektir. bütün kusurları ile, aksayan tarafları ile, uyurken akıttığı salyası ile, rimeli akmış mosmor gözaltları ile. bir insan her akşam eve gelince ilk iş çoraplarını karşı tarafa fırlatıyorsa bu sana saygısızlık ettiği anlamına gelmeyebilir. o kişinin bir çift çorabı koordine edecek takaatı olmayabilir ve karakteri bunu kafaya takarak düzeni sağlamayı gerektirmiyor olabilir. ne zaman ki sen o çoraplara bakarak iyi ki varsınız diyorsan o zaman doğru bir iş yapmış olursun.

    hala okuyor musun?

    tamam, son bir kelam.

    bir kavgan varsa hayatta bil ki o kendinle kavgandır. senden başka hiç kimse seninle kavga etmiyor aslında. kendinle olan mücadelendir seni hayata tahammülsüz kılan. çözümü olan ve zaman isteyen bir kavgadır bu nihayetinde.

    iyi şanslar...
  • mahalle baskısına dayanamayıp ya da saçma fikirlere kapılıp karşı cinse duyulan ilgi sonucu oluyor bence.
  • cevabı "salaklık kötü birşeyse neden bu kadar insan salak" sorusunun cevabıyla aynıdır. çünkü insanlar kötü birşey olmasına rağmen evleniyor işte naapcan kardeş... sigara içmek de kötü ama içiyorlar işte... nasıl yaşayacaklarına iç güdülerinin (üreme ) ve toplumun (aile kurma baskısı) karar vermesine aldırmayan, benlikleri gelişmemiş basit zavallılar evlenir. skor peşinde koşan bir erkekle, evlenecek koca arayan kadın arasında bende yarattıkları iğrenme ve küçümseme hissi açısından hiç bir fark yok. bu yazdıklarıma itirazı olan ya şimdi konuşsun ya da sonsuza kadar peki karıcım.
  • evlilik kötü bişi değildir.onu kötüleştiren evliliklerine emek vermeyen insanlardır. evlendiği insanı malı gibi gören eşlerdir kötü yapan. çoluk çocuk olduktan sonra elini taşın altına koymayan sorumluluklarından kaçan yüzündendir.

    evlilik olay olarak kötü bişi değil.insanın içinde olduğu her şey kötü aslında.
hesabın var mı? giriş yap