• erkeklerin ciftlesme konusunda kadinlara gore cok daha fazla cokeslilik sebepleri olmasi (mumkun oldugunca cok sperm yaymak, uremek, tohumlarini sacmak) dolayisiyla bircok erkegin bu sekilde bir yasal bag icine girmek istememesi anlasilabilir.
    neticede, hayatin verdigi iki temel icgudu olan hayatta kalmak ve uremek cinsiyetler arasinda farklilik gosterebilmektedir. ornegin, birinci icguduyle ikinci icgudunun cakistigi durumlarda ikincisi kazanabilmektedir. bir anne yavrusunu korumak icin olumu goze alabilir. bu icgudunun erkekler icin cok fazla gecerli olmadigi aciktir. doga, disiye yavrusunu koruma gorevini daha en bastan vermistir.
    duygusal boyutu incelersek daha karsimiza cok detayli analizler cikabilir. fakat genel anlamiyla bu tarz erkeklerin aile hayatina duyduklari ozlem veya kendisini ispatlama ihtiyaci boyle bir karar aldirabilir. sonucta insan icgudulerini en cok (belki de tek) dizginleyen hayvandir.
    bazi insanlar (hangi cinsiyetten olurlarsa olsunlar) düzgün bir aile yasantisindan geldikleri icin, veya tam aksi olarak son derece carpik bir aileden gelmeleri dolayisiyla evlilik ihtiyaci icinde olurlar. aradiklari sefkat ve korumayi eslerinden beklerler, veya ona sunmak isterler.
    bu uktenin tarafimdan doldurulma sebebi ise, her ne kadar herhangi bir konuda merakli olmak deyimi biraz alcaltici da olsa, bazi insanlarin birlikteliklerini karsilarindaki kisiyle sonsuza kadar birlikte olmak istemeleri disinda sebeplerden de yapiyor olmalari gercegidir.
  • hayat akışını sünnet, askerlik ve evlilik olarak gören ya da gördürülmüş erkek modeli.

    (bkz: muruvetini gormek)
  • fotograf cekmeyen japon gibi bir seydir bu.
  • azınlıkta olmayan erkeklerdir. en azından kendi çevremdekilerin belli bir yaştan sonra** aldıkları hâldir. her gün başka başka bir sürü kız üzerlerine atladığı için mi bayıp sevgiyi aramaya başlıyorlar, çocuk sahibi olmak istiyorlar bilemiyorum. ancak bir yerlerde sevecek bir kadın olduğuna inancını yitirmiş ve aramaktan yorulmuş erkekler evlilik merakından uzaklaşabilir, içleri üzüle üzüle. başka bir şekilde olması mümkün değildir, olduğunu görmedim.
  • toplumsal cinsiyetin erkek cinsiyetine yansımış olan bölümünü derinden hisseden genelde +30 yaşında olan erkektir. annesi torun çığlıkları atarken, erkekliğin toplumda yeniden -sünnet/askerlik/milli olmak - tescillenmesi aile reisi olmakla çok ilgilidir. ***

    ötesinde bu rollerden sıyrılmış erkek de; artık düzen, yanında uyanacağı birisinin olduğu, ortak bir yaşam amacı, ufak şirin veletler peşinde olabilir. son derece haklı bir istektir.

    (bkz: ota boka model demek)
  • kucukken mutlu bir aile icinde yetisememis erkeklerdir bazen de. yetisirken yasayamadigi mutlu aile tablosunu kendileri kurmak istemektedirler.
  • aslında çocuk isteyen erkek modelidir.
  • (bkz: ted mosby)
  • (ara: model) (ara: modeli) (bkz: eeh eytere bea)
hesabın var mı? giriş yap