• daha kız görme, kız isteme aşamasından başlayıp, imzayı bastıktan sonra da devam eden ve çoğu çift arasında gereksiz yere tartışma yaratan gerginliklerdir.
    ailelerin devreye girmesi öncesi zamanlarda fevkalade mesut, bahtiyar günler yaşayan, kendilerini bir elmanın iki yarısı gibi gören gelin ve damat adayı, ailelerin "bizim dediğimiz olacahhh, düğün burada yapılacak, şu kadar bilezik isterim, damadın yengesine kırmızı don alınacak" gibisinden maddi ve manevi baskısıyla iki arada bir derede kalır.
    bir tarafta sevdicek, diğer yanda aile arasında kalan şahıs (bu genelde damat olur, kız tarafı hep baskın çıkar) uykusuz geceler geçirir.
    kıza azıcık "sevgilim, annem bıdı bıdı dedi" diyecek olur, ağzının payını alır."hele bir evlenelim, ben seni nasıl dize getireceğim bak" diye avutur kendini.o da bilir ki evlenince bir bok değişmeyecek, yular hepten kızın eline geçecektir.
    zor iştir dediğim dedikçi kızla uğraşmak...
    zor iştir yere batasıca adetleri yerine getirmek...
    (bkz: şaşkın ördek)
    (bkz: ilyas salman)
  • benim için hamam demektir. evet hamam. sevgilinin ailesi ile hamama gidip orada bakıp beğenilmek. hayatımda hamama gitmedim ve son zamanlarda oluşan bu fobi yüzünden bir daha da gideceğimi sanmıyorum. bir de kadınlar hamamda bayağı çıplak takılıyorlarmış. erkek hamamına da benzemiyor ki. düşünsene sevgilinin annesi, annanesi, kız kardeşi, teyzeler filan hep beraber çırılçıplak hamamda takılacaksınız ve siz utancınızdan onlara bakamazken, onlar siz gelin olduğunuzdan vücudunuzu inceleyecekler. allam öleyim daha iyi. kabusum oldun hamam.
  • mide ağrısı, ve yorgunlukla beraber evililik stresi de eklenince, şiddetli geçen adetlerin yarattığı gerginliktir. damat kişinin adet takvimini takip edip ona göre davranması gerekir.
  • bu duygu yüzünden * yaklaşık 15 gün süren bir regl dönemim olmuştu.

    en son, düğüne üç gün kala duvağın üstündeki * taşlardan biri eksik olduğu için burun kıvıran komşulardan birinin üstüne yürüyüp sinirimi biraz boşaltmıştım.

    yalnız evlenecek arkadaşlara bu konuyla ilgili mutlu bir haberim var. emin olun bu süreci aşarsanız, hayatta göğüs geremeyeceğiniz zorluk yok.
  • insanı zaman maknesi icat etmeye kadar götürebilir. atlayıp zaman makinesine gitsem geleceğe kına düğün tantanası bitmiş olsa fena mı olurdu yani.

    ya da cartman gibi kendini dondurmak da bir çözüm.
  • nice güzel ilişkilerin, aşkların bitmesine zemin hazırlayabilen gerginliktir. büyük bir tutkuyla birbirine bağlı bir çok çiftin gözlerimin önünde birbirinden uzaklaştığını gördüm bu yüzden. çoğu zaman kız tarafının baskısı ile gerçekleşiyor ve kız, ailesi ile sevdiceği arasında kalıyor. hele bir de damat adayının mali durumu vasat ya da altındaysa daha da bir şiddetle vuku buluyor bu tip olumsuzluklar. ailelerin anlayışlı ve sabır olmasını, gençlerin de biraz daha dirayetli olmasını gerektirir.
  • ilişki için gerçek bir sınavdır. oluşan bütün gerginliklere rağmen orta yolu bulabilmek her seferinde aşkı da büyütür. ya da bizde böyle oluyor bilmiyorum artık
  • anne-babaları tarafından "evlendirilen" yurdum gençlerinin önlerindeki en büyük gerginliktir. 30 yaşına gelmişsin, ekonomik özgürlüğe kavuşmuşsun ama halen daha "ailen tarafından evlendirilen" olmak zorundasın. üstelik bir terlik alışverişi sırasında bile aileler rahatlıkla tartışmaya girişebilir, işi büyütebilir ve bir terlik için güzelim ilişkiler bitebilir. haydi, diyelim ki aileler bu konuda karşılıklı anlaştı. herşeyi gençlere bıraktı. heyhaat!! 30 senedir karanlık köşesinde bekleyen bir uzak aile bireyi teyze hemen yerinden doğrulur ve "bu yaptıklarınız çok yanlış... bizim zamanımızda.. hey hey hey" diyerek kılıcını savurur ve ailelerin ortasına büyük bir yarık açar.

    üstelik bunun bir de nikah kıyılıp da düğün yapılmadığı için baba evinden çıkamayan resmi nikahlı gelin versiyonu da vardır. ulan ne komik adetler, ne komik gerginlikler bunlar. bunları bize adet'le mi veriyorlar...

    not: aşkım bunu okuyorsan, terlik örneğini öylesine verdim. bizim olayla ilgisi yok !!
  • evliliğin düğün esnasında yaşanan gerginliği bunların büyük kısmını oluşturur. kına gecesi, nikah, düğün, konvoy, kız alma - kız verme merasimi, düğün dansları, davul, zurna, klavye ve elektro saz, düğün salonu, düğün yemeği, düğün davetiyesi gönderileceklerin belirlenmesi, uzaktan gelen akrabaların aptal saptal hareketleri, sağa sola para saçma ve türlü çeşit maymunluk bunlardan sadece birkaçıdır.
hesabın var mı? giriş yap