• 19 kasım 1984'te viyana'da otomobiliyle işine giderken uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen bm diplomatımız. olayı ermeni devrimci ordusu üstlendi.

    internet medyamızda bu cinayetle ilgili sadece, güngör uras'ın 2007 tarihli yazısını bulabildim. ancak bu yazıda hatalı noktalar mevcut. yanlış bilgilenilmemesi için paylaşmak istedim.

    yazı şu: http://www.milliyet.com.tr/…2007/186590/default.htm

    bu yazıda olayın gerçekleştiği tarihin 19 haziran olduğu söylenmiş ancak bu tarih doğru değil. dönemin gazete kupürlerinden olayın 19 kasım'da gerçekleştiği kesin. sanırım katledilen bir başka vatandaşımız erdoğan özen'in öldürülme tarihiyle karıştırılmış.

    ikinci hataysa olayın otomobile konulan bombayla değil silahlı saldırı sonucu gerçekleşmiş olması. bu da gazete kupürleriyle sabit. yine diğer olayla karıştırılmış zannediyorum.
  • asala ermeni terör örgütünün şehit ettiği birleşmiş milletler viyana ofisi'ndeki tek türk direktörü ve türk vatandaşıdır.

    sadece türk olduğu için canına kıyılan insanlardan biridir. bu size bir şeyler çağrıştırıyor mu?

    ruhu şad mekanı cennet olsun...

    asalanın eylemleri sonucunda şehit olanlarla kolajı
    ilgili bilgisel

    not: yıllarda geçse de, terör örgütünün ismi değiştirse de, faillerin milliyeti bile değişse alçakça saldırılarda şehit edilen bütün diplomatlarımızın ve yurtdışı misyon görevlilerimizin ruhları şad olsun...
hesabın var mı? giriş yap