• bir kuran mucizesidir. (genel olarak dünyanın 6 günde yaratılması olarak bilinse de bu yanlıştır) kuranda genel olarak dünyadan "yerler", dünya dışındaki uzaydan "gökler", evrenden de "yerler ve gökler" olarak bahsediliyor.

    --- spoiler ---

    şüphesiz ki rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan...

    yunus:3
    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    de ki: gerçekten siz, yeri iki günde yaratanı inkâr edip o'na ortaklar mı koşuyorsunuz? o, âlemlerin rabbidir.

    fussilet:9
    --- spoiler ---

    yukarıda verdiğim iki ayete göre evren 6 günde, dünya 2 günde yaratılmıştır.

    şimdi olayın mucize kısmına gelelim:
    6 ve 2 arasında 3:1 oranı var. evrenin ve dünyanın yaklaşık yaşları 13.5 milyar ve 4.5 milyar yıldır. bunların oranları da yine 3:1 eder.

    büdüt: buradaki günden kasıt bizim bildiğimiz gün değil, belli bir zamam dilimi manasındadır tabi ki. entrynin gidişatından anlaşılsa da yine de yazayım dedim.

    büdüt 2: birkaç milyar yıl sonra oran bozulacak diyen arkadaşlar mevcut. zaten bu oranın verildiği tarihe göre değerlendirmek gerek o ayrı ama daha önemlisi insanoğlu bu gidişle milyar değil milyon yıla kalmadan dünyadaki canlılığı sona erdirir zaten. orana da bişe olmaz sıkmayın canınızı.

    büdüt 3: ayetlerdeki gün kelimeleri aynı zamanda evre manasına gelmekle birlikte
    22:47, 70:4 ayetlerine bakılırsa tanrı'nın bir günü için insan günü cinsinden farklı zaman aralıklarının tanımlanması da zamanın göreceliliğine dikkat çekmektedir.
  • hikaye haftanın yedi gün olması sebebiyledir. altı gün çalışıp bi gün dinlenecek ya; o günde dini tatil günü olacak. tanrı mı ssk'lı işçi mi belli değil.
  • orada geçen gün değil evredir. lakin daha güneş oluşmamışken, dünya oluşmamışken günden söz edilemez.
  • allah, yaratıcı ya da tanrı denen kavramın sadece dilemesiyle hiçbir şeyin hemen olmadığını gösterir. demek ki dilediği an herşey olmuyor.

    örnek: evren.
  • koskoca devran 6 günde yaratılabilirken, yine insanoğluna bahşedilen kuran 23 yılda yeryüzüne inebilmiş. eğer evrenin 6 günde yaratıldığı diyelim ki doğru, ulan sormazlar mı adama madem bu düzeni kurabilmek bu kadar hızlı ve kolay, insanoğluna bu kitabı milyarlarca yıl sonra ve 23 yılda neden sunuyorsun?

    sonra sorgulamayacaksın, sadece iman edeceksin diyorsunuz. al işte kırdın.
  • büyük patlamayla zamanı da yaratıp sonra kendini yarattığı zamana tutsak etmek... ne kadar da uhrevi ne kadar da aşkın, tanrısal böyle nasıl desem çok harika.

    edit: edit yaptım.
  • memur olsaydı 5 günde yaratır 2 gün de dinlenirdi.
  • (bkz: zaman kavramı)

    her şeyi bilime dayıyoruz ya. bunu da birazcık bilimle düşünelim bakalım. zaman ve 5. boyut..
hesabın var mı? giriş yap