• ulkede hala guzel insanlar, guzel isler yapabiliyor dedirten bir gelisme.

    dr. seckin eroglu'nun sozlerini sizlerle paylasiyorum:

    "çocuklar için evrim boyama kitabı!

    evrim kuramı dünyada hemen her ülkede müfredatta ilk okuldan başlayarak yer alıyor. maalesef son yıllarda yapılan yenilemeler ülkemizde evrim biyolojisi öğretiminin önüne müfredat engelleri koydu. ‘bilbi ile evrimi öğreniyorum’, boyama kitabi türkiye’de çocukların evrim kuramından habersiz büyümemesi için izmir ekonomi üniversitesi öğretim üyesi moleküler biyolog yrd.doç.dr.seçkin eroğlu ve yazar deniz hasret tarafından, çocukların hem eğlenip hem öğrenmesi, öğrenirken kendi hayal güçleriyle ve renkleriyle buluşması için hazırlandı. farklı disiplinlerden uzmanların görüşleriyle de şekillenen kitap, evrimi dünyada ilk defa boyama kitabı formatıyla anlatmayı deniyor. avrupa evrimsel biyoloji derneği (european society for evolutionary biology) ve evrim ağacı tarafından da tavsiye edilen kitap, 3-10 yaş çocuklarına hem eğlenceli, hem öğretici, doğa sevgisini aşılarken canlılığın evrimini anlamalarını sağlayan bir armağan olarak öne çıkıyor."

    facebook linki
    kitaba da buradan ulasilabilir

    e: link
  • bilim için de gayret gösterenler varmış
  • ülkede yaşanan umut verici olaylardandır.
  • yazari cok takdir ettim, emekleri icin de tesekkur ediyorum. hemen kendim boyamak icin aliyorum.

    edit: alamiyorum. online sistem hata veriyor. ama alacagim.
  • çoluk çocuğunuza, yiğenlerinize, öğrencilerinize alıp hediye edebileceğiniz; hediyenizle küçük dünyalarında kocaman bir pencereyi aralayabileceğiniz güzel çalışma.
    iyi düşünülmüş. düşünenlerin eline emeğine sağlık
  • guzel insan seçkin eroğlu'nun turk tipi akademisyen tanimina cevap niteligindeki calismasi. akademik dunyada herkes makale pesinde kosuyor ama cocuklari dusunmek cidden isini cok sevmeyi gerektirir.

    (bkz: up)
  • ulkede hala guzel seyler de oluyormus demek ki. boyle seyler yapma konusunda cesareti kirilmayan, akli basinda, kendisine ve cevresine yararli insanlarin oldugunu bilmek ne kadar hoş.
    cocuk yayinlari konusunda o kadar yetersiz bir ulkeyiz ki, cocuklarin okuyabilecegi, kendi kulturunden, kendi ulkesinden , isinin uzmani insanlarin yazmis oldugu kayda deger az sey var. bunun gibi cocuklarin ogrenmesi gereken seyleri yazacak uzmanlar elbet var ama ne kadari bu konuya egiliyor? cocuklar icin psikoloji, sevgi, felsefe, biyoloji vs. gibi gerekli ve dunya gorusunu genisletecek yayınların çogalmasi dilegiyle..
hesabın var mı? giriş yap