• "celismezse bu evrimin gercek oldugunu mu gosterir?" gibi sorularda kafayi kurcalamaktadir bu sorunun ardindan...
  • (bkz: töbe de)
  • (bkz: tekamül)
  • (bkz: #6160060)
  • "ulan keske sudan hiç çikmasaydik, agaçtan hiç inmeseydik" diyenler ile "ben evrimlesmis olamam, en bastan beri biz böyleyiz" diyenlerin merak ettikleri sorudur. birisi de çikip "yahu bosverelim bunlari, çekelim oksijeni bol bol, bahar geldi, iki keyfini çikaralim bu dünyada ölüm var" demez. insan dedigin keyfine bakar ugrastirmaz kendini böyle seylerle.

    ayrica intihal için:
    (bkz: çalarim yildizlar bile tutamaz)
  • bilim ve iman sarkacinda zihinleri zip ziplayan bir kisim insanlarin taktiklari soru.

    iddia odur ki hüseyin cisri isimli bir islam alimi evrim teorisi için "bu bir ilmi teoridir. eger ilmen ispat edilirse, ayetlerle telif ederiz" demis. yani kanitlanirsa kuran'dan bir isaret uydururuz demeye getirmis. ibni haldun mukaddimesinde, erzurumlu ibrahim hakki ise marifetnamesinde varliklari cansizlardan bitkilere, bitkilerden hayvanlara, hayvanlardan insanlara bir hiyerarsi içine sokmuslardir. hatta yanlis hatirlamiyorsam bitki ile hayvan arasinda bir varlik olarak süngeri veriyordu bunlardan biri.
  • evrim teorisini ve islâm'i tam olarak bilmeyen, ikisi arasinda hem dini açidan hem bilimsel açidan yeterli tahlil yapamayanlarin sordugu bir soru...

    bütün teorilerin islâm'a uygun olmasi gibi bir kural mi var ki, evrim teorisi islâm'a uymak zorunda olsun. böyle bir çeliskinin varligi ise ne islâm'i, ne de evrim teorisini çürütebilir.

    islam temel yapisi itibariyle inanç üzerine kurulu bir sistemdir. inanmayanlara uygulanabilecek herhangi bir müeyyidesi yoktur. evrim teorisi de faraziyeler üzerine kurulmus bir sistemdir. isteyen ona da inanabilir.

    evrim teorisi de -deneysel olarak iddialari gerçeklestirme imkâni olmadigi için- en az islâm kadar bilimsellige uzaktir. bunun için ortada üzülmeye veya inatlasmaya degecek bir durum yoktur.

    neticede insanin evrim yoluyla varligina kavusmus olmasi durumunda da, yine bu evrimi yaratan güç, islâmî bakis açisindan rahatlikla tanri olarak kabul edilebilir.
  • evrim teorisine karşı üretilen argümanların birçoğunun hıristiyanlıktan aparma olması sonucu cevabının evet olduğu savunulan ve yanılınan sorudur. bir hıristıyan isa'nın tanrı olması ve tanrının maymundan gelmesi vb konularda bazı açıklamalar yapmak zorunda kalır kabul ederse evrim teorisini. oysa islamiyette böyle bir sorun yoktur. hatta biz insanı yaratıncaya kadar uzun zamanlar geçti, insanı bir çok merhaleden geçirerek bu hale getirdik anlamında ayetler de mevcuttur. yani çelişmez. maymundan gelmiş olabiliriz. mümkündür. sakin olun.
hesabın var mı? giriş yap