• "bitkiler alemi, hurma ile tekamülünün son sınırına varmış olur. hurmada artık hayvan özelliği belirmeye başlamıştır. hurma, bitkinin son, hayvanın ilk mertebesidir. " şeklinde bir fikre ev sahipliği yapan ülkemiz için gayet olağandır.
    http://www.internethaber.com/…_detail.php?id=183557
  • gönül gözünün değil akıl gözünün açık olmasını gerektirir.
  • evrim teorisine inanmak sizi bir takım insana düşman yapar. zaten doğal ortamda herkes bize düşman. git bakalım safariye aslan kapar. gir denize köpekbalığı. dost bildiğimiz maymun bile ağacına çıkınca kovuyor. bu nasıl iş onuda anlamış değilim zaten. evrim teorisine inanıyorum diye, papazlara, hocalara, köylüye, öğrenciye, hanımefendilere, efendilere ters olmayıyım diyorum. ama onlar yaradılışçı olmuş bir araya gelmiş saldırıyorlar, anlamadan, bilmeden. demek ki inanmayınca insan, maymundan geldiğini felan sanıyor. sonra ağrına gidiyor. gerçekmiş gibi kaldıramıyor. bakıyorsun maymunun yanına geçmiş sana taş atıyor. böyle yapar evrim teorisine inanmamak ta. bilmeden bir konuya atlayınca hakketen maymunun yanında yerettirir. ama yine de maymundan getiremez.

    bu insan oğlu tuhaf ayrıcana. bilim adamını nerde suçlayacağını nerde seveceğini bir türlü bilmez. atom bombasını yapan, tnt'yi bulan, silah yapan bilim adamına ödül verir bağrına basar. dünyanız sizin gibi düz değil yuvarlak, diyen bilim adamını sensin yuvarlak diyip yakar. maymundan gelebiliriz diyen adamı da sensin maymun diye karalar. garip.

    geciken bir dip not olarak: isteyen maymundan gelsin arkadaş. ben ortak atadan geliyorum. gerçi bana ne oluyorsa.
  • ben evrime inanmıyorum. nasıl yer çekimine inanmıyorsam evrime de inanmıyorum. yer çekimi yahudi bilim adamları tarafından uydurulmuş bir aldatmacadır, artı henüz kanun değil, teoridir sadece. aslında orada olay gök itimidir, iten de allahtır. evrimde aynı şekilde düşünebiliriz. ha maymundan geldiğine inanan varsa inansın.

    (bkz: ironi)
  • nasıl bir evrim teorisinden bahsedildiğine göre değişen bir durumdur. bana göre büyük patlama denilen şeyin ve dolayısıyla uzantısı olan yaşamın mimarı allah'tır. ve evet, canlılar gelişmiş ve sonucunda insan ortaya çıkmıştır. ama insanın sadece bir molekül topluluğu olduğunu söylemek mantıksız ve haksızlıktır. allah hepimize bir ruh vererek bizi diğer hayvanlardan ayırmıştır.

    düzenleme: zamanında kendimi doğru anlatamamışım komple sıfırdan yazdım.
  • bakiyorum da sozlukte neredeyse her 10 yazidan biri oyle yada boyle evrimle alakali. nedir bu durum cozemedim. tum dunya bilim adamlari bu konuyu dedeniz zamaninda tartismislar ve konuyu kapatmislar. bilim artik bunu tartismiyor. bir cok deneyler, ilaclar zaten bu teori uzerinden yapiliyor.

    universitelerde veya bilimsel tum makalelerde evrim tartisilmiyor artik. ama benim canim ulkemin aydinlik beyinleri bu konuyu gorunce hemen arastirmadan, bilimden uzak bir sekilde baliklamasina atliyorlar.

    madem kokten inanmiyorsun, kurani tartisilmaz goruyorsun o zaman niye arastiriyorsun, niye tartismaya giriyorsun. sen git 1400 yillik kutsal kitabini oku, bosver bu evrimciler her yeni gelismede heyecanlansin dursunlar nasil olsa butun calismalari temelde yanlis. bosver sen bu dunyayi kurtardin onlar dusunsunler.
  • bir kuram veya bilimsel yasaya inanmak, onu -bilimselliğin tersine- dogmalaştırır. bilime konu olan bir söylemde gerek üslup gerekse terminoloji açısından inançtan bahsetmek çelişkinin ta kendisidir.
    inanma eylemi test etmeden onaylamak demektir. oysa ki pozitif bilimin işleyişi soru(merak), cevap ve sağlama sistematiğine dayanır.

    inanmak fiilinin bir ağız alışkanlığı şeklinde kullanılmış olması dahi bu fiili kullanan kişinin içinde bulunduğu açmazı ortadan kaldırmaz. en merhametli şekilde bakıldığında bile bu kişi ya inanç kavramının ortaya çıkma nedenlerini bilmiyordur yada bilimin deney/gözlem dizisi ile kendini geçerli kıldığının farkında değildir.

    inanç hayli sübjektif ve duygusal bir yaklaşımdır. dünya'da pegasus gibi uçan bir atın olduğuna inanabilirsiniz. bir mitin kanıtlanmaya ihtiyacı yoktur.
    fakat evrim yasalaşmaya ihtiyaç duyan ve insanın tüm öznel bakışından uzak bir şekilde denenmeye gebe bir bilimsel ögedir. inanca değil, deneye ihtiyacı vardır. çürütülür yahut baki kalır, orası ayrı konu tabi.
  • bana saçma gelen kelime grubu.belki hakikaten literatürde kullanımı öyledir ama bir teoriye "inanılması" hakikaten garip geliyor. katılmak denebilir belki de, aklına yatmak falan ne bileyim.
  • bilimin; inanılarak, güvenilerek, üzerine bahse girilerek ilerleyen bir olgu olduğunu sananların yaptığı şeydir, yoksa bilime inanılmaz.
    mesela benim bir arkadaşım var dört işleme inanmıyor, toplamanın ve çıkarmanın birliğine ve doğruluğuna delalet getirmiyor, olur mu öyle şey?
    inanmak, içinde duygu ve taraf barındıran bir eylemdir.
hesabın var mı? giriş yap