• din ile bilim asla çelişemez diyenlerin oluşturduğu bir konsept bu. hem bilimsel oluyorsun hem hurileri garantiliyorsun güzel gerçekten. adem ile havva nın kıllı ve hayvanımsı bir şey olabileceğini hayal etmek.. ilginç tabi.
  • hüseyin cisri isminde, ondokuzuncu yüzyılda kuzey afrika'da yaşamış (mısır olması büyük olasılık) bir islam aliminin "evrim teorisi bir nazariyedir (teori) ispatlanırsa kuran'dan birşeyler buluruz" sözünü şiar edinen müslümanlar da olabilirler.
    ama lafa bakar mısınız? yani ispatlanırsa yorumlamayla, teville "zaten kuran'da vardı" diye bir ayeti öne sürecek.
  • allah'ın varlığının veya yokluğunun bilimsel tezlerle kanıtlanamayacağını kavramış ve de evrim teorisini de kendince doğru kabul eden müslümandır. özetlersek allah'ın varlığı ya da yokluğu kanıtlanamaz. allah'ın varlığına veya yokluğuna ancak inanılabilir - yokluğuna inanmak tabirinden rahatsız olanlar varsa varlığına inanmayabilir diye bir seçenek de koyalım-. kuran'da bilimsel veri aramak suretiyle allah vardır diye ispatlamaya çalışanlar da, aha yok bak evrim teorisi diyenler de benim için aynı kefededirler.
  • kesinlikle pek az rastlanan ve en kisa sürede cogaltilmalari gereken kisilerdir.
  • son 20 yıllık gümbürtüde sesleri kısılmış müslümanlardır. merak edenler insan yayınlarından çıkan, prof. dr. mehmet bayraktar'ın islamda evrimci yaratılış teorisi isimli kitabına bakabilirler. burdan hareketle nazzâm, câhız, ıhvânus-safâ, ibn miskeveyh, bîrûnî, ibnul-heysem, ibn tufeyl, hâzinî, ibn haldûn, kazvînî ve kınalızâde ali efendi gibi müslüman bilginler zaten geçmiş zamanlarda bu konuyu enine boyuna araştırmışlardır.

    (bkz: islamda evrimci yaratılış teorisi)
  • inancı, bilimin ve sanatın yanında(kimine göre önünde) tartışan müslümanlardır.
  • müslümanım.ve evrimin varlığından eminim.
    ama teorisine inanmıyorum. yani evrim kavramıyla özdeşleştirilen maymunlu hikayeye.
    doğada var olan bir olgu evrim. ama bunu alıp "500 bin yıl evvel buralar komple dutluktu falan filan" şeklinde bütünsel bir kozmoloji yaratmak ve buna inanmak tuhaf geliyor bana..
    doğada evrim açıkça gözlemlenebilir olgu.
    ama dikkatli bakarsanız "gökten zembille inme" "helak edilmiş kavimler" "doğaüstü mucizeler"de öyle!
    işin gerçeği canlıların korunduğu bir "nuh tufanı" bile "evrim teorisindeki"pek çok konudan daha bilimsel olarak kanıtlanabilir!
  • belki bundan bir kaç on yıl sonra sayıları katlanarak artacaktır.
    hiç bir kuvvet bilimin önünde duramamıştır. durmamalıdır da.
    ortaya hiçbir zıt bir delil ortaya koymadan ne kadar karşı durabilirsiniz ki hem.
    kilise de dünyanın düz olduğunu savunuyordu.
    sonra galileo çıkmış "dünya düzdür dedim dedim inanmadınız. noldu şimdi?" demiştir.
hesabın var mı? giriş yap