• orta yolcu "ılımlı" arkadaşları belki üzecek bu durum ama gerçek olandır. nasıl ki saygın bir gazetede "yer çekimi diye bir şey yok." diyemezsen doğruluğu deney ve gözlemlerle sabit bir olgu olan "evrim" hakkında da boş beleş yorum yapamazsın. böyle orta yolcu halinizle de ne seküler taraf sizi kabul eder ne de şeriatçıların gözüne girebilirsiniz.
  • şimdiki maymunlar neden insan olmuyor diyerek evrim teorisini çürütme yeteneğine sahip olduğumuzdan kazandığımız ifade özgürlüğüdür. bilim adamları bile karşısında duramaz bu harika evrim çıkarımının. hemen kaçar ortamdan. o dakikadan sonra ne dese boştur.
  • ben bu zamana kadar herhangi birisinin evrim yok dedi diye darp edildiğini, fikir beyanından dolayı gözaltına alındığını, sabaha karşı evlerinin basıldığını, ne bileyim 3 - 5 yıl olumsuz koşullarda hapis yatip dava tamamlanmadan ölüp gittiğini duymadım, görmedim.

    ama bu ülkede birisine/birilerine en ufak eleştirel ifadelerde bulunulduğunda neler olabileceğiyle ilgili fikir sahibi herkesin belirli bir fikri var. tam da bu sebeple silivri soğuktur şimdi söylemi doğmadı mı?

    evrim yok demek gayet de ifade özgürlüğüdür. en azından medeni bir tartışmanın tarafı olarak bulursunuz kendinizi. "vatan haini" olmazsınız mesela...
  • bu ülkeyi yönetenler çıkıp evrim saçma çürümüş bir teoridir dedi siz neyin ifade özgürlüğü olmadığından bahsediyorsunuz. asıl evrim var diyince başına gelmedik kalmıyor neler neler duydum bana söylenen yahudi dediler dinsiz dediler fetöcü dediler halkı bölmeye çalışıyorsun dediler dinimize hakaret etme diyip küfür edenler oldu. kısaca evrimi anlatmaya çalışmak yok demekten daha zor
hesabın var mı? giriş yap