evvel zaman
-
rize sehir merkezinde, tamami antika esyalarla doseli 2 katlı cafe.
-
sefarad'ın 3. albümü
1. istanbul'un kızları
2. üsküdar'a gider iken
3. evlilik düeti
4. galata lordu
5. tango potpori (papatya gibisin- sevdim bir genç kadını)
6. kız sen istanbul'un neresindensin
7. tavuk
8. selam sana istanbul
9. istanbul'dan üsküdar'a yol gider
10. sakın
11. yangın olur
12. elveda -
tuna kiremitçi'nin kendi halinde adlı albümünün son şarkısı. sanırım baba tarafından verilebilecek güzel bir doğum günü hediyesidir bu şarkı.
"oğlumun yaşı biraz küçük
kendisi yolun başında
huyları gayet uçuk kaçık olsa da henüz üç yaşında
evvel zaman içinde güzel oğlum
yoksa ne yapardım ben iyi ki doğdun
oğlumun saçı saman sarısı
gözleri iki yeşil mercan
çok sever onu anne babası
her günü ayrı bir heyecan
evvel zaman içinde güzel oğlum
yoksa ne yapardım ben iyi ki doğdun
kalbur saman içinde güzel oğlum
sen doğdun ben bile bak baba oldum
güzel oğlum
iyi ki doğdun" -
nuri bilge'nin bir zamanlar anadolu'da filminin hikâyesinin, senaryosunun oluşum aşamasının, gözlemlerin ve duyguların ercan kesal tarafından aktarıldığı bir film güncesi kitabı.
-
film ne kadar bir halet-i ruhiye anlatma derdindeyse bu kitap da tam öyle. ercan kesal yalnızca filmin sürecini değil, kendisinin ve olabildiğince nuri bilge ceylan'ın da duygu değişimlerini anlatmış. kitabın arkasından filmi yeniden izlemek muthiş bir tat verecek.
ayrıca her şeyden öte şunu anlıyorsunuz ki, ilk bakışta filmin %1'ini bile ancak görebilmişiz. -
ercan kesalın "bir zamanlar anadolu'da"yı tekrar izleme hevesi uyandıran güncesi.
-
insan bu kitabı okuyunca bir zamanlar anadolu'da filminin neden bu kadar iyi bir film olduğunu çok iyi anlıyor.
-
ercan kesal'ın samimi anlatımıyla filmi yeniden yaşatan hoş kitap. "evvel zaman içinde anadolu'da"* ismi de filmin ismine düşünülen alternatifler arasındaymış. buradan geliyor.
-
(bkz: ercan kesal) tarafından (bkz: bir zamanlar anadolu'da) filminin senaryo yazım ve filmin çekim sürecini anlattığı anı-günlük kitabı.
öncelikle;
(bkz: #65280145)
kitap senaryo yazım ve çekim süreçlerini anlatsa da bu doğal olarak ercan kesal gözüyle olmuş. nbc ve ebru ceylan tarafı çok geçmiyor. ama anlaşılan senaryoya asıl kurtarıcı katkılar onlardan geliyor. kitapta senaryo ile ilgili derin analizlere girilmemiş. daha çok günlük mahiyette şeyler var. ercan kesal'in bir yerde bahsettiği (bkz: kıskanmak) filmiyle ilgili izlenimleri pek olmamış. filmin genel olarak yaşadığı sorunlar senaryo sürecinden anlaşılıyor. yine de samimi bir anlatım var. okunası bir kitap.
ben bir gün nbc ya da zeki demrikubuz'un tıpkı lütfi akad gibi (bkz: ışıkla karanlık arasında) anılarını yazabileceklerini hayal ediyorum. o zaman daha yerine oturur bu senaryolar ve filmler. -
taşra kabare de sahnelenen oyun.
rejisi özellikle harika, metinde en beğendiğim nokta ise karakter devamlılıkları oldu. sevdim diyalogları, kesik kesik konuşmaları...
en büyük alkışlardan biri de funda eryiğite, ilk defa sahnede izledim ve duyduğum övgüleri onayladım. en basit terim ile doğal oynuyor kadın.
izleyiniz
detaylı bilgi de şöyle dursun