executive producer
-
son zamanlarda uygulayıcı yapımcı şeklinde türkçeleştirilmiş olduğunu anladığım, film sektöründe epey mühim olan bir unvan
-
belki de "icracı yapımcı" ya da "uygulayıcı yapımcı" türü bir laf türkçe karşılığı için bir teklif olabilir, bilmiyorum.
-
televizyon dizisi dünyasında (tabii amerika'yı kastediyorum) dizinin ana fikrini/öyküsünü bulanlar, yazım ekibinin başındakiler hatta uyarlama bir işse kitabın yazarı falan da executive producer olarak geçer.
-
tr'de tanıştığım yürütücü yapımcılar bizim abd'de line producer dediğimize denk düşüyor. parayı koyan adam demek olan executive producer'la bir şekilde sıfat olarak eşleşmişler, niye bilmiyorum.
-
prodüksiyon ceosu.
-
-
bunlar babadan oğula nesildir.
(bkz: co-executive producer)
(bkz: co-producer)
(bkz: supervising producer)
(bkz: associate producer)
(bkz: consulting producer)
(bkz: co associate producer) -
-
ülkemizde tam karşılığı var mı bilmediğim görev.
özellikle son yıllarda hollywood daha çok twilight, fifty shades of grey, hunger games gibi uyarlama filmlere kaydığından hollywood aktör tayfası yüksek bütçeli filmlerden netflix gibi oluşumların dizilerine yada mini dizilere kaymakta.
aktörler (sadece) maddi tatminden öte projeyi daha çok sahiplenebilmek ve söz sahibi olabilmek adına yer aldıkları yapımlarda aynı zamanda executive producer olarak yer almaktalar. birkaç örnek vermek gerekirse;
(bkz: matthew mcconaughey) - true dedective
(bkz: kevin spacey) - house of cards
(bkz: kevin bacon) - the following -
mega holdings tarafından teklif aldığım pozisyon. henüz karar vermedim.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap