• ks. extended fat. ta$inabilir depolama aygitlarinda populerligini yitirmeyen fat'in kisitlarini a$maki icin geli$tirilmi$ dosya sistemi. en onemli iki yeniligi 4gb'tan buyuk dosya boyuna ve bir dizinde 1000'den fazla dosyaya izin vermesidir.

    ayrica (bkz: tfat)
  • başka bilgisayarda 18-19 mb.sn de aktarım yapan flaş diskimi her yolu deneyip başarısız olduktan sonra, formatlayıp dosya sistemini exfat yaptım. ilk aktarımda 15leri gördükten sonra tekrar 2-3 mb.sn ye düştü hızı. makine vaio nw2stf ve usb'lerin 3ü de usb2.0 anlamadım bu işi
  • mac os x 10.6.5 güncellemesi ile os x artık exfat okuyup yazabilmektedir. windows makinalarla ortak çalışan mac'ler için en güzel çözüm olmaya adaydır. böylece 3. parti çözümlere bel bağlamaya gerek kalmayacaktır.
  • ufak bir yama ile linux üzerinde sorunsuz çalışan sistemdir. ama xp'de çalışmaz.
  • patlayan harddiskimin datalarını kurtarması için it şirketine ntfs olarak verdiğim ve altını çizerek ntfs olarak geri istediğim harddiskin elime ulaştığı zamanki formatı. formatsız da dönüşmüyormuş fat32'den ntfs'e geçişteki gibi... şimdi tutup bir harddisk daha mı almak lazım? it şirketi hakkında da fikir veriyor tabi bu durum...
  • 1,5 tb diskimi formatlamak istediğimde ek seçenek olarak görüp, internetteki hız-performans vaadleri sonucu diskime uyguladığım format...

    windows vista/ 7 / server2008 herhangi ek bir programa ihtiyaç duymadan okuyup yazabilirken, windows xp için yama indirip kurmanız gerekmekte.

    ***

    zaman içerisinde neden olduğunu anlayamadığım bir problem sonucu -ve yalnızca windows 7 ve akranlarında- disk üzerinde hiçbir değişiklik yapamaz hale geldim. disk yalnızca okumaya izin veriyordu. oysa xp ve türevlerinde her türlü değişiklik yapılabiliyordu.

    sonuç: ntfs format ile disk olması gereken hale çevrilir, eski veriler tekrar kopyalanır, sonra devam..
    bir süre daha ntfs'ten şaşmamak gerek..
  • http://www.microsoft.com/…oad/details.aspx?id=19364 linkindeki zamazingoyu kuran windows xp kullanıcılarının da görebileceği zeki müren... aman dosya sistemi... *

    denedum çalışmadi notu: indirdiğin hede ile sisteminin dili uyuşmuyor diyor hata veriyor. (türkçe kurulu sisteme) hem ingilizce hem türkçe indirdim yamayı, nuh dedi bana hazırlanmış paket demedi... yemedi...

    enu olan dosyanın trk hali: http://download.microsoft.com/…kb955704-x86-trk.exe (donanımhaber sağolsun, uydu sanki ba...)

    resetten sonra çalışıyor sözlük, sd karta başka format atmak durumunda kalmadık, yaşasın donanımhaber dirilticileri...
  • mac ve pc arası veri taşımacılığı için sanırım biçilmiş kaftan. özellikle 4 gb üstü dosyaların kopyalanabilmesiyle mac'i fat32 çilesinden kurtarıyor.

    ama bir kilit noktası var.

    harddisk'i (usb belleği) pc'de exfat şeklinde formatlamak gerekiyor. böyle yaparsanız sürücüyü hem pc'de hem mac'te sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorsunuz.

    ancak mac'te yapacağınız exfat formatlama, pc'de (en azından windows 10'da) tanınmıyor. pc, mac'te formatlanmış cihazı okuyamıyor.

    dolayısıyla özet:

    pc'de exfat format atın. yola hem mac'te, hem pc'de devam edin. (dosya ayırma bölümünü her ihtimale karşı 1024 yapmıştım mac'le uyumsuzluk sorunu çıkmasın diye)
  • tüm işletim sistemleri ile uyumlu çalışmadığı için işi bilgisayar olanların pek tercih etmediği dosya sistemidir. bence flash bellekler için fat32'den iyi fakat yaygın değil bu sebepten dolayı.
hesabın var mı? giriş yap