• hard rock cafe'de çalışırken, öğrendiğim bir ünvan. aldığınız siparişi sisteme girip mutfağa yönlendiriyorsunuz. yemeğiniz hazır olduğunda almaya gidiyorsunuz, servis etmek için. işte expo denen adam, o sırada orada servantın yanında bekleyen adam. yemeğe eklenecek sos, garnitür ya da bisküvi cinsi bir ekmek varsa, ya da ne bileyim steak'in yanına büyük bir bıçak verilecekse, hepsi expo'nun işi. tabağı son haline getirip, elinize tutuşturuyor.

    servisi yapılacak yemek fajita'ysa, sirkeli sosu eklerken çıkan yüksek cızırdama sesi ve koyu dumana "rock n' roll" diye bağırarak eşlik ediyor.
  • exposition kelimesinin kısaltılmış hali imiş. sergi manasına geliyormuş. fransa'nın meşhur eiffel kulesi falan meğer hep expo fuarında sergilenmişmiş.

    bu expoların ev sahipliği yaptığı ülkeler baya turist çekiyormuş yapıldığı zaman ve sonrasında. çok detayını bilmediğim için en iyisi link vereyim:

    http://tr.wikipedia.org/wiki/expo

    he birde expo 2020'e aday ülkelerden biri de "daha iyi bir dünya için yeni yollar/herkes için sağlık" teması ile türkiye- izmir. yer olarakta inciraltı seçilmiş. expo süreci sonrasında büyük bir sağlık merkezine ve doğal parka çevrilmesi planlanıyormuş.

    http://www.expoizmir.org.tr/

    edit: imla
  • ilk kez londra hyde parkda gerçekleşmiş olan, o zamandan beri periyodik aralıklarla farklı ulkelerde gercekleştirlen dunya fuarının kısaltması. fifa ve olimpiyat oyunlarından sonra ekonomiye en fazla katkı saglayan organizasyondur.
  • expo, "exposition" kelimesinin kısaltılmışı; ayrıca dünya fuarı olarak da bilinen ve 19. yüzyılın ortalarından beri düzenlenen organizasyondur. türkçe karşılığı "sergi"dir. dünyanın en büyük kültür, tarih ve eğitim olimpiyatıdır.
  • organizasyonun yapılmasi bakımından belli bir aralığı yoktur 1 ila 5 sene aralıklarla yapılabiliyor. son yıllarda şu ülkelerde yapılmıştır:
    expo 1991 filibe
    expo 1992 sevilla
    expo 1992 cenova
    expo 1993 daejeon
    expo 1998 lizbon
    expo 2000 hannover
    expo 2005 aichi
    expo 2008 zaragoza
    expo 2010 şangay
    expo 2012 yeosu
    expo 2015 milano
    expo 2016 antalya
    expo 2017 astana
    expo 2020 birlesik arap emirligi

    umariz ki expo 2021 resmen aday olan hatay'da gerceklesir.
  • expo kelimesi, ingilizce “exposition” yani sergileme kelimesinin kısaltılmışı olarak kullanılıyor ve aynı zamanda dünya sergisi ya da dünya fuarı anlamına da geliyor. günümüzde artık bu uluslararası fuarlar expo adıyla tanınıyor .2000 yılından beri dünya sergileri, sürdürülebilir kalkınmaya ve insanlığın geleceği için önem taşıyan hayati konulara dikkat çekmeyi hedefliyor. yarattığı verimli tartışma ve işbirliği ortamı sayesinde bu fuarlarda çevre, enerji, sağlık ve eğitim konularına da özel önem veriliyor.
    2021 yılında hatay'da 300 dönümlük botanik bahçe'sinde 6 ay boyunca katılacak tüm ülkelerin bahçeleri sergilenecek. bu olay bizim için bir gurur kaynağı.
  • her yıl farklı kentlerde düzenlenen dünya fuar organizasyonuna verilen ad. ilk expo 1851 yılında londra'da düzenlenmiştir.

    sonu 0 ve 5 ile biten yıllarda düzenlenenler, ara yıllarda yapılanlara göre daha yüksek katılımlı, önemli ve prestijlidir.

    2010 yılındaki expo şangay'da, 2015 yılındaki expo milano'da düzenlenmiştir.
    2020 yılındaki expo dubai'de düzenlenecektir. bu fuarlar 6 ay sürmektedir.

    ara yıllarda düzenlenen expolar ise biraz daha sönük geçer ve 3 ay sürer. expo, 2016 yılında ''çiçek ve çocuk'' teması ile antalya'da, 2017 yılında ise ''geleceğin enerjisi'' teması ile astana'da düzenlenmiştir.
  • react native öğrenmeye çalışırken bu arkadaşların sundukları sdk'ya göz atayım dedim.

    augmented reality'den tutun barcode okuyucuya kadar, oradan tutun uygulama içi satın almalara kadar desteği var.
  • react native cli ile farklı bir çalışma yapısı mı var bir türlü anlayamadığım react native temellerinden biri. bilgisi olan, uygulama çalıştırabilen yeşillendirirse sevinirim.
hesabın var mı? giriş yap