özel sektör çok zorlu bir kez daha gözler önüne seriyor. bir rakip çıkıyor ve kurduğunuz yüksek duvarlarla çevrili, yıkılmaz dediğiniz krallığı bir anda başınıza yıkabiliyor. yeni yıla uyanıyorsunuz ve piyasa değeriniz alt üst olmuş, özellikle gain medya'ya çok üzüldüm.
henüz 4 gün olmasına rağmen 700 bin aboneye ulaşmış exxen. bakın 4 günde.
senelerdir müstehcen filmlerle sükse yaratan, sözlükte sürekli reklamı yapılan netflix'in üye sayısı ancak 1.7 milyon 5 sene sonunda. gain medya ücretsiz olmasına rağmen 350k aboneye ulaşabilmiş ancak.
karmaşık bir modelleme yaptım excel programında, 4 günde 700 bin abone olursa, 40 günde 7 milyon aboneye ulaşıyor sonucuna ulaştım. 7 milyon abone, ayda 70 milyon ciro, yılda 840 milyon tl ciro eder. (az önce excel'de bir basamak fazla hesaplamışım, hatalı rakam çıkmış düzelttim)
bu müthiş bir başarıdır. şubat 14 gibi 7 milyon aboneye ulaşan dev bir platform olacak. daha bunun avrupa'ya açılması ve özellikle uzak doğu ve latin amerika'da genişemesi var.
tabii bunun olacağı çok belliydi. bir çok başarılı youtuber ki bunların toplam izlenme sayısı yıllık milyarları geçiyor. cem yılmaz'ı tarihe gömen, new york comedy club dünyasında
komedinin dahi çocuğu olarak anılan hasan can kaya gibi bir süper star tek başına 1 milyon üye getirebilecek güçteydi. keza viyana'da
modern zamanların freud'u olarak bilinen gökhan çınar'ın katarsis'i de 500k aboneyi tek hamlede çeker. yeni projeler kurtlar vadisi, sihirli annem gibi hem kaliteli hem de yenilik getiren yapımlar daha da hızlandıracak süreci.