• vendetta song'un türkçesi ismi güzide adıyla türkiye promiyerini 1. uluslararası ipek yolu film festivali'nde yapmıştır. esmer dergisinde yazılar yazmaktadır.
  • bir zamanlar boğaziçi üniversitesi'nde martı dergisini çıkartan bir grup feminist kadından bir tanesidir. sonra büyümüş, sinemacı olmuş. ismi güzide bu sene filmmor 'da gösteriliyor.
  • tamamen alıntıdır:
    istanbul doğumlu eylem kaftan boğazici üniversitesi felsefe bülümünden 1998 yılında mezun oldu. boğazici üniversitesi yıllarında martı isimli kadın dergisinde yazılar yazdı. aynı zamanda sinema yazıları yazmaya basladı. ardından istanbul bilgi üniversitesin'de ve toronto'da york üniversitesin'de sinema masteri yapti. york üniversitesin'de bitirme tezini '80 sonrası turk sinemasında kimlik krizi' uzerine yazdı. 1999 yılında trt2 icin yapılan makyaj adlı kısa filmde başrolde oynadı. o yıl kendisi de 'a swan story' adlı ilk kısa filmini cekti. 1999 yılından beri belgeseller yapan kaftan'ın ilk belgeseli 'bak devlet baba' isimli, 17 ağustos marmara depremiyle ilgili yaptıgı belgesel. hayatının en zor işi olduğunu söyledigi bu film toronto planet indie film festivalinde en iyi belgesel ve jüri ödüllerini kazandı.
    2000 yılında montreal'e yerleşen kaftan national film board sponsorluğunda vendetta song/ismi güzide filmini yaptı. 30 yıl önce diyarbakır'da bir töre cinayetinde öldürülen halasıyla ilgili olan film kanada'da toronto, montreal ve calgary'de cesitli festivallerde en iyi belgesel ödüllerini aldi. vision tv, telequebec, knowledge network, scn, documentary channel gibi pek cok televizyon kanalında gösterildi. montreal'de sinemada vizyona girdi. film ayrıca avrupa'da da pek cok festivalde gösterildi ve italya'da ödül aldı. bunun dışında kaftan kanada'da kalma mücadelesi veren cezayirli mültecilerle ilgili 'bledi, evimiz burası' isimli filmini malcolm guy ile birlikte 2006 yılında tamamladı. film dünya promiyerini 9. istanbul 1001 belgesel film festivalinde yaptı. kaftan belgesel projeleri dışında pek cok kısa filme yönetmen ve editör olarak imza attı. yönetmenliğin yanısıra öykü, roman, senaryo ve şiir yazıyor. 2006 yılından beri istanbul'da yaşıyor, belgesel projelerine devam ettiği gibi konulu bir filmin senaryosu üzerinde çalışıyor.
    kaynak: http://www.ismiguzide.com/eylembiografi.htm
    (bkz: ismi güzide)
  • trt belgesel de yayınlanan bi çiftlik programının sunucusu.
  • the passion and the penalty adlı belgeselin yönetmeni.
  • egosuz, güleç ve bir şeyler öğrenmeyi de öğretmeyi de seven, ülkemizin kadın sinema ve belgeselcilerinden.
  • kovan filmi ile kalbimi kazanmış yönetmen.
    sonbahar ardından doğu karadeniz'de geçen senaryoya hasret kalan benliğime ilaç gibi gelmiştir.

    dilerim blu-ray baskısı çıkar da alırım.
  • ilk uzun metrajı kovan'la çok iyi iş çıkarmış yönetmen. her filmini iple çektiğim yeni nesil kadın yönetmenler listeme ekledim. tıpkı pelin esmer, emine emel balcı, çağla zencirci, jennifer kent, nadine labaki, julia ducournau gibi.
  • 1 gün 365 saat adında bir işi olan yönetmen.
hesabın var mı? giriş yap