• kendisinin çok demokrat olduğunu belirten, sonrasında da "bi keleş verseler, kafasına sıkarım." diyen amca.
  • küçük düşünen esnaftır. günü kurtarma derdindedir, statikocudur, taocudur.
  • ürkütücüdür. eylem süresince eylemcilere karşı öyle aşırı tepkiler duydum ki kanım dondu. yok kafalarına sıkacakmışsın, yok bilmem ne yapacakmışsın... komşunun oğlu/kızı belki oradaki, senin insanın ya? bu nasıl bir vahşet? allah akıl fikir versin hepinize. zaten baştakilerin çok daha basit şekilde bitirebilecekleri bir eylemi kışkırtmalarla bu noktaya getirmelerinin amacı da buydu. şimdi kim provakatör kim oyuna gelen söyleyin?

    edit: biz göçmeniz, bosna'da akrabalarımız var. yıllarca bosna savaşının vahşet hikayelerini dinledik. orada birlikte gülüp eğlendiği, düğününe derneğine katıldığı komşuları katletti boşnakları. sırf dini farklı diye. işte sizin o sırp kasaplarından hiç farkınız yok, bilesiniz.
  • kafası karışık bir esnaf... asıl derdi ekmek parası olmakla birlikte, 60 yıl doğuda yapılanlara niye ses etmediniz diyerek de kendi kimliğine zulmedildiği dönemlerin hesabını araya katarak eylemciyi kendi dünyasında "tutarsız" bir yere konumlandırmaya çalışıyor. halbuki elinde sadece karanfil tutup gayet sakin bi şekilde karşıdakini dinleyen eylemci arkadaş ve onun gibi düşünenlerdir en başta küçük esnafın etnik kimliğine bakılmaksızın kazanmasını ve büyümesini. küçük esnaf süreç içerisinde kazanamaz olduysa belli noktalarda, nedeni polisin başından beri uyguladığı abartılı şiddettir.

    elini vicdanına koysun ve oradakilerin bir an için gezi parkı eylemcileri olmadığını apo'nun serbest bırakılması ya da çözüm süreci için eylem yaptıklarını düşünsün aynı eylemlerin yine 30 gün bu minvalde yapıldığını düşünsün, o zaman kazanamadığı için gene ses eder mi ? yoksa umrunda olmaz mı?

    ha eğri oturup dürüst konuşalım delikanlı olalım, hükümet zaten aynı eylemi kürt hareketi yapmış olsa, bu denli şiddet uygulayamaz, salya saçamazdı. o da akp'nin asıl derdinin üzerine bilgi ve gerçek hak arayışı ile gelenlerle olan büyük kinidir ya o başka ve uzun bi konu.
  • bak esnaf kardeşim.açık konuşuyorum.istersen aç kal.

    10 gün iş yapamayınca aç kaldığın bir ülkeye mensupsan zaten senin esnaf olmaktan önce eylemci olma vaktin gelmiş de geciyor demektir.polise tek bir ses etmeyip,hakkını arayana sövüyorsan senin magduriyetin de zerre umrumda degil.
  • önce, ben vanlıyım,ben kürdüm,sen benden daha demokrat olamazsın diyen sonra da bir keleş verseler kafasına sıkarım diye devam eden esnaf modeli.araya bir hakkari bir güneydoğu,kelimeleri bir de içki içmek suç mu aforizması da karıştırmıştır.
  • olayları cozumleme yeteneginden yoksun bir vatandas. uzerine bir de kufur ekleyip hatta tehdit vari bir cumleyle noktaladıgı konusmasını ayar olarak algılayan akp'lilere tavsiyem vazgecmeleri, komik duruma dusuyorlar.
  • küçük enişte.
  • taksim gibi bir yerde dükkana sahip olup 30 gündür para kazanamıyorum diye bıdı bıdı eden esnaftır. merak etme hacı abi, değil 30 gün 300 gün dükkanına kimse gelmese sen aç kalmazsın.
  • alkol satamadığından dem vurmuş. alkol yasasını kimin geçirdiğini, küfrettiği saatte alkol satışının neden yasak olduğunu ve satış yaptığı kitlenin aslında sövdüğü kitle olduğunu unutmaması lazım...
hesabın var mı? giriş yap