• bugün haberdar olduğum görüntülerdir.
    esnafın dükkanı önünde baktığı köpekleri bile götürmüşler.
    açıklama yok! resmi bir belge yok! su aygırı gibi masa başı oturup maaş alan biri topla demiş topluyorlar.
  • sahipli bir köpeğin alıkoyulması suçtur.
    suç işleyen belediyenin yediği nane
  • şu adı 4 gün önce değiştirilen eyüp mü orası, hani kanun teklifi tbmm genel kurulunda kabul edilen yer,
    yemişim ilçenin yeni adını, bir yerin adı değildir orayı kutsal, saygı duyulası yapan yönetim biçimidir.
    türkiye'de izahat sorunu var, bazen yapmak istediğinizi kamuoyu ile paylaşmazsanız ya da orada toplanan tepki gösteren insanlara izahatini yapmazsanız daha büyük tepki olur.
    iletişime kapalı yönetimlerin.... amannn sıkıldım, kıçımın kenarı yönetimin işi.......
  • hayvanların bu denli tehlikeli bir yöntemle toplanması ve onların hiçe sayılması çok yanlış. insanı özgürlüğünden alıkoymak suçsa bu da eş değer bir suçtur. buna sebep olan kişilerin, insanı özgürlüğünden alıkoymakla aynı cezayı almasını istiyorum. bunun ötekinden bir farkı yoktur. kimse kimsenin canına kast edemez. eyüp belediye başkanını istifaya davet ediyorum. yeni moda zaten. ne kadar hızlı o kadar çabuk...
  • sokak köpekleri neden dışarıda ben hala onu anlamıyorum. yerden ısıtmalı barınaklar varken demi ama! hükümetin aptalca hayvan hakları politikası varken suçu gariban köpeklere atmak ne kadar basit değil mi.

    hayvan uretimi ve satışı yasaklanmadikca

    belediyelerin gotunu kaldırıp kısırlaştırma işlerine önem vermedikçe .

    doğal olarak en basit yöntem olan öldürme . aç ve susuz bir halde öldürülmek . kelimenin anlamını hissediyor musunuz. aç ve susuzken bayıltıp öldürmek. sizin vicdaninizi ben varya.
  • ortada büyük bir katliam var. nasıl sessiz kalınır, nasıl gündem olmaz anlayamıyorum.
  • empati derneği günlerdir belli bölgelerde toplama yapılacağını ve mahallelerde beslenen köpeklerin gözetilmesi gerektiği konusunda uyarılar yapıyordu. sanırım bahsi geçen toplama bu.

    acilen eyüp belediyesinin ne sebeple bu toplamaları gerçekleştirdiğini açıklaması gerekiyor. ayrıca yasa gereği topladıkları her hayvanı da yaşam alanlarına geri bırakmaları gerekiyor. aksi takdirde sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmak yine bizlere düşecektir.
  • seren serengil’in peşini bırakmayacağını düşündüğüm talihsiz durum. hayvan sevgisinin magazin sevgisinin önünde olması mutluluk verici.
  • hukuka aykırı, hiçbir izahı olmayan, korkunç görüntülerdir.

    hayvanlara adalet derneği olarak şu şikayet dilekçesini hazırladık. sizlerden de bimer üzerinden göndererek konunun takipçisi olmanızı rica ediyoruz.

    dilekçe metni:

    eyüp belediyesi, 24.10.2017 tarihinde başta göktürk, kemerburgaz, akpınar, odayeri, işıklar, pirinçci, ağaçlı, çiftalan, ihsaniye mahalleri olmak üzere ilçe genelinde sokakta yaşayan köpekleri toplayacağına ilişkin basın açıklaması yayınlamıştır ve basın açıklamasını takiben belediye görevlileri köpekleri toplamaya başlamışlardır.

    söz konusu basın açıklamasının linki aşağıdadır:

    http://www.eyup.istanbul/…s/basin-aciklamasi/13521‬

    yapılan toplamalara ilişkin fotoğraflar dilekçe ekinde yer almaktadır.(ek)

    1-hayvanları koruma kanunu(hkk) md.6 gereğince, sadece sahipsiz hayvanlar, kısırlaştırma, aşılama, tedavi amaçlarıyla toplanabilir ve işlemlerin tamamlanmasını takiben alındıkları yerlere geri bırakılırlar.

    somut olayda, gönüllüler tarafından bakımları yapılan, kulaklarında kısırlaştırıldıklarını, aşılarının ve tedavilerinin yapıldığını gösteren küpeleri bulunan köpekler, genç yaşlı ayrımı yapılmaksızın hkk md.6’ya aykırı bir şekilde toplanmışlardır.

    2-hayvanların korunmasına dair uygulama yönetmeliği md.20 gereğince, uyuşturucu iğne kullanılarak yapılan toplamalar, sadece veteriner hekim kontrolünde yapılabilir.

    somut olayda, veteriner hekim kontrolü olmadan, uyuşturucu iğne kullanarak köpek toplayan belediye görevlileri, hkk md.28 kapsamında idari para cezası ile cezalandırılmalılardır.

    3-türk ceza kanunu(tck) md.181/1 gereğince, çevreye zarar verecek şekilde, atık veya artıkları toprağa, suya veya havaya kasten veren kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

    tck md.181/4 gereğince, birinci fıkrada işlenen fiil, insanlar veya hayvanlar açısından tedavisi zor hastalıkların ortaya çıkmasına, insanların veya hayvanların üreme yeteneklerinin körelmesine neden olması ve hayvanların ve bitkilerin doğal özelliklerini değiştirmeye neden olabilecek niteliklere sahip olan atık veya artıklarla ilgili olarak işlenmesi durumunda, beş yıldan az olmamak üzere hapis ve bin güne kadar adli para cezasına hükmedilir.

    somut olayda, uyuşturucu iğneyi, çevreye zarar verecek şekilde kullanan ve bu kullanımlarıyla, insanların ve hayvanların çeşitli sağlık problemleri yaşamalarına neden olan belediye görevlileri, tck md.181/2 ve tck 181/4 kapsamında cezalandırılmalılardır.

    4-veteriner hizmetleri, bitki sağlığı, gıda ve yem kanunu md.13/3 gereğince, psikotropik ve narkotik veteriner tıbbi ürünleri, sadece, veteriner hekimler tarafından uygulanabilir.

    somut olayda, bu maddeye aykırı hareket ederek veteriner hekim kontrolü olmadan uyuşturucu iğne kullanan belediye görevlileri, veteriner hizmetleri, bitki sağlığı, gıda ve yem kanunu md.37/1/ğ kapsamında idari para cezası ile cezalandırılmalılardır.

    5-veteriner hizmetleri, bitki sağlığı, gıda ve yem kanunu md.37/1/b gereğince, veteriner tıbbi ürünlerini yetkileri olmamasına rağmen bulunduranlara yirmi bin türk lirası idari para cezası verilir.

    somut olayda, veteriner hekim kontrolü olmadan bulundurma yetkileri olmamasına rağmen, uyuşturucu iğne bulunduran belediye görevlileri, veteriner hizmetleri, bitki sağlığı, gıda ve yem kanunu md.37/1/b kapsamında idari para cezası ile cezalandırılmalılardır.

    6-tck md.257 gereğince, görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir menfaat sağlayan kamu görevlisi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

    somut olayda, gönüllüler tarafından bakımları yapılan, küpeli köpekleri, genç yaşlı ayrımı yapmaksızın toplayan, toplama esnasında veteriner hekim kontrolü olmadan uyuşturucu iğne kullanan ve bu faaliyetleri ile insanlara ve hayvanlara zarar veren belediye görevlileri, görevlerine aykırı hareket etmişlerdir ve bu aykırı hareketleri ile öğrencilerin ve köpeklerin mağduriyetine neden olmuşlardır. bu nedenle, belediye görevlileri, tck md.257 kapsamında cezalandırılmalılardır.

    7-tck md.266 gereğince, görevi gereği olarak elinde bulundurduğu araç ve gereçleri bir suçun işlenmesi sırasında kullanan kamu görevlisi hakkında verilecek ceza üçte biri oranında artırılır.

    açıklanan nedenlerle;

    1-hukuka aykırı bir şekilde toplanan köpeklerin yerlerinin tespit edilerek yaşam alanlarına geri dönmelerinin sağlanmasını,

    2-köpekleri toplayan eyüp belediyesi görevlilerinin kimliklerinin tespit edilerek bu kişiler hakkında;

    a-hkk md.28 kapsamında idari para cezası uygulanmasını,

    b. veteriner hizmetleri, bitki sağlığı, gıda ve yem kanunu md.37 kapsamında idari para cezası uygulanmasını,

    c-tck md.257’de düzenlenen görevi kötüye kullanma suçundan tck md.266’da düzenlenen ağırlaştırıcı neden de dikkate alınarak yargılanmak üzere iddianame düzenlenmesini,

    d-tck md.181’de düzenlenen çevrenin kasten kirletilmesi suçundan yargılanmak üzere iddianame düzenlenmesini,

    3-neticeden bilgi edinme kanunu ve dilekçe hakkının kullanılmasına dair kanun hükümleri gereğince tarafımıza bilgi verilmesini,

    saygılarımla talep ederim.
  • üzen görüntüler.

    sebebi, amacı belli değil.
    bugüne gelene kadar gördüklerimiz, sebebi tahmin etmemizi kolaylaştırıyor ve hiç hoş şeyler gelmiyor akla.

    bu da zaten belediye çalışanlarının toplarken ki tavırlarından, köpeklere yaklaşımlarından ve yöntemlerinden bdlli oluyor.

    bu tarafta belli ki bunların bir cezası olmayacak, öbür tarafta iki yakanız bir araya gelmesin inşallah. şu dilsizlere zulmeden herkes, bin beterini yaşasın...

    bimer şikayetimle destek veriyorum ben de bu görüntülere. elimden tek gelen maalesef.
hesabın var mı? giriş yap