• 5 haziran 2017 makedonya türkiye maçında dikkatimi çeken makedon oyuncu. isviçre liginde lugano forması ile 16 gol 14 asistlik performans göstermiş. esas mevkisi sağ açık olmasına rağmen forvette verimli olmuş. hatta bu sezon sion karşısında sol bek bile oynamış. bir nevi isviçre çakısı gibi topçu.
  • bursaspor ya da trabzonda başarılı olabileceğine inandığım futbolcu bursanın ilgilendiğini bile duydum
  • (bkz: ezgjan alioski/@ceyar i kim vurdu)

    premier ligin yeni ekibi leeds united'da forma giyen 1992 (28) makedonya doğumlu vasat sol kanat ve ofansif sol bek.

    gençliğinde sikindirik isviçre ligini mesken bellemiş (young boys - fc schaffhausen - fc lugano) bir kanat oyuncusuydu.

    25’inde (2017/18) zamanının şampionşip ligi müdavimi takımı leeds united'a geçti. ingiltere 2. kademe ligi kendisini ofansif olarak zorladı ve (isviçre ligindeki performansının aksine) şampionşip gol yollarında tırtladı.

    bir sene sonra (2018/19 - yaş 26) takımın başına reputasyonlu bir isim, marcelo bielsa getirildi. kurt hoca, buenos aires cimnastik lisesi'nden beridir tanıdığım, yeri geldiğinde aynı tacoyu paylaştığım, yılların eskitemediği kadim bir dostumdur. ilk idmanında yeni işini tebrik niyetiyle ziyaretindeyim. tecrübeli hoca, makedon kanat oyuncusunu uzun bir süre inançsız bakışlarla izledi. sonrasında idman ortası gibi bana doğru döndü ve türkçe olarak 'ceyarcığım bu hıyartodan ofansif anlamda cacık olmaz. böylelerini kafese koyup, hayvanat bahçesinde 5 kuruşa izlettirmeli. yahut da salatalık diye toprağa ekmeli. hiç olmadı, g.tüm g.tüm sol beke çekmeli’ dedi***. böylece 10 numaralı oyuncu, natuk baytan hayranı arjantinli hocası tarafından (yeri geldiğinde) geriye de çekildi; 26’sından sonra oldu 50/50 sol bek.

    makedon topçu, ingiltere'de leeds united formasıyla 4. sezonunu (2017/18 --> 2020/21) açtı. bu sene (2020/21) kulüp (bielsa’nın da rüzgarıyla) tekrardan premier ligde teşrif ediyor. bu makedon oğlan ise mazisi şanlı takımında haddi olmadan hala 10 numaralı formayı gasp ediyor.

    ---------- bonus ----------
    takımının detaylı incelemesi için bakınız;
    (bkz: leeds united/@ceyar i kim vurdu)
    ---------- bonus ----------
  • ya bu adamın şöyle bir dedikodusu var.

    https://www.teamtalk.com/…y-leave-move-on-the-table

    yani izlediğim (bkz: leeds united) maçlarında bu eleman bayaa etkin bir oyun sergiliyordu. newcastle ve wba maçlarında hele uzaydı performansı. bielsa takımı komple oynattığı için de sol bek gibi görünse de aslında maç içerisinde bir çok yerde oynuyor. yani misal (bkz: ömer bayram) charmender sayılırsa bu eleman charizard olma eşiğinde bir charmeleon.

    alamaz yani bence, kandırmayın gassaraylıları. yine de gelirse bayaa katkısı olur ezgican kardeşimizin.
  • football insider'ın haberine göre galatasaray ile ön protokol imzalayan futbolcu.

    kaynak
  • haberler ne kadar doğrudur bilmiyorum ama sol bek sorunu orta vadede çözülür. zira saracchi kardeşimizin savunma hususu ile ilgili altyapıya dönüp baştan başlaması gerekiyor maalesef...
  • galatasaray'a transfer olduğu iddia edilen leeds united'da forma giyen makedon sol bek oyuncusu. sol kanatta forma giyerken tercihen sol beke çekilmiş ve başarılı da olmuştur. şu an 29 yaşında olan futbolcunun sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. yani galatasaray'a transfer olursa bonservis bedeli olmayacak. kaynak
  • galatasaray'a transferi konuşulan 29 yaşındaki kuzey makedonyalı sol bek. kontratı sezon sonu bitiyor.

    t: makedon sol bek.

    makedon demişken; (bkz: makedon kızları)**
  • galatasaray ın yaz transfer dönemi için listesinde olan oyunculardan. muhtemel yeni transferi. galatasaraya transferi ve oyuncuyla alakalı detaylı bilgi için scout görüşü youtube
  • ilk defa şu anda oynanmakta olan 13 haziran 2021 avusturya kuzey makedonya maçı‘nda izlediğim sol bek.

    hızlı, çevik, teknik. oyun zekası da kuvvetli gibi.
hesabın var mı? giriş yap