• assassin's creed 2'de yönettiğimiz karakter. 1459 doğumludur. leonardo da vinci'yle enseye tokat göte parmaktırlar.
  • assassins creed 2'in esasoğlanı, da vincinin kankası, yakasında hasan şaş kolyesi olan, rönesans italyasının yüksek sosyo-kültürel seviyeye sahip ailenin mensubu ubisoft karakteri.

    assassins creed 2yi bitirdikten kelli gelen edit:
    ezio!! sevdim seni genç adam, daha doğrusu sevdik seni genç adam... altairin gölgesinde kalacağını düşünüyorduk ama kalmadın. hoş birkaç şeyi ikaz etmek durumundayım kimsecikler kusura bakmasın;

    abi sana ne güzel peygamberlik payesi biçmiş ubisoft... neden -af buyurun- pezevenklik* yapıyorsun? seni gidi matild manukyan kılıklı seni...

    hem bak ne güzel şehirin su tesisatını onartıyorsun, ne bileyim paraya kıyıp madeni açtırıyorsun, fakir fukaraya iş imkanı sağlıyorsun ne güzel ne hoş; ama bu hırsızlık niye abi? bir yerde cepçilik yaptın ve bir hatun şu şekilde bağırdı ki çok içerime dokundu;
    -i'm robbed!! my husband will kill me!! (ulan türkiye hala ortaçağ kafasını yaşıyor amına koyim... o zamandaki kadına şiddet bugünkünden fazla ise beni siksinler bu kadar da net konuşuyorum*)

    bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ezio? caterina sforzayı yalamakla olmaz bu işler.. tamam ben olsam ben de yalardım; ama senle ben bir değiliz ezio... olmaz... babanın-tüyü bitmemiş kardeşinin* intikamını al alma diyen yok ama zulme de rıza gösterme ezio, etme ezio...

    sana son olarak esat kabaklıdan bir türkü* armağan ediyorum;

    gezio! vatanına göz dikeni ezio..
    dostun kim düşmanın kim sezio;
    tarihini şerefinle yezio*

    yıllar sonra gelen edit: esat kabaklı'nın türküsü de sonradan meşhur oldu iyi mi :)
  • ac2 oyununda yönettiğimiz, ailesi gözleri önünde öldürülen ve intikam hırsıyla babasının tamamlayamadığı işi yapmayı hedefleyerek bir suikastçi olmuş karakterdir. karizmasına diyecek laf yoktur ve kızlara düşkünlüğü fazladır. hatta ölümden kurtulmasının sebebi, ailesinin kaçırıldığı o geceyi karıyla kızla harcadığı içindir.
  • ekipman ve yetenek açısından daha üstün olmasına rağmen karizma açısından atası altair'in yanında ciguli gibi kalmaktadır.
  • bunun yüzünden altair'ciğimin kemikleri sızlıyodur lan! insan biraz atalarının karizmasından sebeplenir di mi?? bunun altına bi vespa vericen, milano sokaklarında gezip hovardalık yapıcak, assassinlik senin neyine!
  • çok güzel requiescat in pace der.özendim akşam akşam kendisine.
  • assassin's creed brotherhood'da ortalığı daha da dağıtacağını düşündüğüm,oyun dünyasının en karizmatik 5. karakteri.

    --- spoiler ---

    yalnız o değil de bu adam gitti minerva'yla konuştu,the truth'u öğrendi ve hala akli dengesi yerinde.helal

    --- spoiler ---
  • kendisi altair gibi gelip geçici bir karakterdir. o nedenle bi bok değildir. asıl olay desmond' da. o dağıtacak ortalığı gelecekte.

    --- spoiler --- desmond durup duruken peygamber seçildi aq. o nası korusun akli dengesini şimdi? --- spoiler ---

    edit: aylar sonra şimdi bir baktım da ezio reyize haksızlık etmişim be. haksızlığında ötesinde bir ipnelik olmuş hatta. özür diliyorum ezio reyiz.
  • gece yüzümde bıraktığı izleri silmek için göz altı kapatıcısına yüklendiğim italyan.
  • şurada kendisi ile ilgili bir airbrush çalışması görülebillir:

    http://www.facebook.com/…16.131537340249517&theater
hesabın var mı? giriş yap