• f klavyede sular seller gibi yazılıyorsa hiç yapılmaması gereken olay. f klavye türkçe'ye göre hazırlanmış özel bir klavyedir ve hızlıca türkçe yazmaya çok uygundur. oysa ki -britanya nın köpeği değilseniz- q klavyede böyle bir durum söz konusu değildir.

    q klavye bir kere isminden ne olduğunu belli eder: türkçe q klavye. q ne türkçe q ne? türkçe'de q yok ki...
  • eger klavye kullanma eylemi ilk defa bir q klavyede öğrenilmişse, kısa süreli mecburi f klavye kullanımının ardından (bkz: medyada staj) q klavyeye dönmek adeta kızgın kumlardan serin sulara atlamak gibidir. çünkü eğer kişinin kullanmayı öğrenme sırasına göre öncelikli olan f klavye değilse, insanı gazeteci olma fikrinden bile soğutabilecek güce sahiptir.
  • kısa süreli beyin ..mcıklaması yaratan olay. f klavyeyi 10 parmak yazıyor bile olsanız, q klavyeye geçince bir sayfa yazı bir gününüzü alabilir..ama asıl kötü olan , q kalvyede yazılmış yazıdan sonra tekrar f klavyeye geçtiğinizde olandır. artık f klavyeyi de 10 parmak yazamaz hale gelirsiniz. en iyisi birinde sebat etmek sanırım..
  • babamın evdeki pcde f klavye ısrarı sonucunda kullanmak zorunda kalıp tuş dağılımın doğallığını görünce (ilk defa yazarken çok zorlandım a yerine hep u bastım o ayrı), yapanlara yapmayın etmeyin yazıktır günahtır demek istediğim eylem. herhangi bir klavye üzerindeki harfler q klavye olarak dizilmiş olsa bile bakmadan yazılabiliyor ise windows'a f klavye olarak gösterilip kullanılabilir.
  • daha da ileri versiyonu q klavyeden ingilizce q klavyeye ordan da aksamlari f klavyeye gunduzleri q klavyeye gecmek gibi bir donguye girmektir ki belli bir sure sonra artik hepsine alisirsiniz ve hepsinde ayni hizda yazmaya baslarsiniz ama 10 parmak olmasi cok zordur. beyinin bir yerden sonra sadece sol ust tarafta f mi var q mu var diye bakip sonrasinda kendini koy vermesi ile devam eden bir eylem haline gelir.
  • tahmin edildiğinden daha yorucu olan hadise. hele bir de iki klavyenin yan yana olduğu durumlar vardır ki bundan daha büyük bir işkence olamaz. bir nedenden diğer bilgisayara ve klavyeye geçmek zorunda kalırsınız yazdıklarınızla beraber. bu satırların yazarı kariyerinde bir gün aynı yazı ile dört kere yer ve yurt değiştirmiştir ki düzelmesi günlerini almıştır...
hesabın var mı? giriş yap