• virüs taraması yaparken eğer önlemini almadıysanız virüsü gördüğü dosyayı gözünü kırpmadan haşırt diye silen ,bazen bu yüzden windows unuza fatiha okuyup ardından helva yapmanızı gerektiren gayet gaddar bir virüs scanner.ama dikkat edilirse hiç sorun çıkarmaz,babalar gibi virüslerin canına okur.sevilesi bir virüs canavarıdır.
  • dos versiyonu ev kullanıcıları için bedava, şirketler için ise sudan ucuz olan program.her pc için sadece 1 $ verirsiniz, lisansınızı alırsınız. fakat alt sınır 20$dır.
  • zamanında nükleer atık deposuna dönen bilgisayarımda tek taramada 6 virüsü birden temizleyerek önünde secdeye gelmemi sağlamış olan efsane program.
  • vaktinde bilgisayar dergileri de bunu surekli olarak verirlerdi. daha ne mcafee, ne norton vardi ortaliklarda ve fprot hayat kurtarirdi.
  • tek disketlik dos versiyonu ile dünyayı kurtarmanızı sağlayan süfer yazılım.
  • dos versiyonu ile an itibariyle yaklaşık elli bin bilgisayar haşeresini bulup temizleyebilen her derde deva anti virüs programıdır. adamı sinir eden tek tarafı ise herhangi bir dosya ya da klasörü taramak istediğinizde uzun yollardan geçmeniz gerekmesi. virüslü olabileceğinden şüphelendiğimiz bir doyayı taramak için önce programı açıyoruz, sonra "user-specified" sekmesine gidip taramak istediğimiz dosyanın path'ini yazıyoruz, ardından da start butonuna basmak suretiyle taramayı gerçekleştiriyoruz. ölme eşeğim ölme.. pek meşakatli bir işlem gibi görünmese de benim gibi diskine günde onlarca sakat dosya indirip herbirini açmadan önce tarama ihtiyacı hisseden herkes için bir süre sonra son derece sıkıcı bir olay hala gelir bu eylem. en sonunda "şöyle istediğimiz dosyanın üzerine sağ tıklasak, ardından tara şu dosyayı canım benim" desek ne kadar güzel olur diye düşünmeye başlarsınız. işte o vakit hemen dilediğiniz text editor'ü açar, ardından aşağıdakileri kopyalar, .reg uzantısıyla kaydeder ve çalıştırırsınız. mutlu yarınlara doğru sinir stres yapmadan ilerlersiniz.

    regedit4

    [hkey_classes_root\directory\shell\aslansin\command]
    ""="c:\\program files\\f-prot\\f-prot.exe %1 /archive=666 /beep /disinf /rename /delete /dumb /packed"

    [hkey_classes_root\directory\shell\aslansin]
    ""="f-prot"

    [hkey_local_machine\software\classes\*\shell\kaplansin]
    ""="f-prot"

    [hkey_local_machine\software\classes\*\shell\kaplansin\command]
    ""="c:\\program files\\f-prot\\f-prot.exe %1 /archive=666 /beep /disinf /rename /delete /dumb /packed"
    @="kırırım lan bu regediti!"

    başında "/" karakteri bulunan yaratıklar tarama işlemini özelleştirmek için kullanılıyor. f-prot'u kurduğunuz klasörde bulunan "command.txt" adlı dosyadan hangi parametrenin hangi işe yaradığını öğrenebilir ve regedit kaydını düzenlemek suretiyle tarama işlemini özelleştirebilirsiniz.
  • ntfs disklerde kullanımı epey meşakkatli olan, ancak fat32 disklerde halen bütün klasörleri kesintisiz tarama özelliği nedeniyle verimli çalışan efsane anti-virüs yazılımı. adamlar, senelerdir karda çamurda! her hafta üşenmeden virüs listesini güncelliyorlar. hatta güncellemenin saati bile şaşmıyor.. (bkz: bravo)
  • "en iyi, en mukemmel, baba yadigari" dedigim ama son gorevini basarisizlikla sonuclayan anti-virus.
  • ayarlarında bir yerlerde "canım, bulduklarını silmeden bana bi sor e mi?" diye bir seçenek bulunan alemin kralı anti-virüs programı**.
hesabın var mı? giriş yap