• codemaster firmasının 21 ekim 2014 de piyasaya süreceği oyundur.senelerdir kariyer için williams f1 ile kasıyorum o arabayı çekiyorum büyük takıma geçmek için bak bir kariyerde seçilen ilk arabalardan kaldırın onu nasıl küfür ediyorum. yinede şimdiden soteye yattım 21 ekimi bekliycem hadi inşallah maşallah ;

    aha buda fragmanı ;

    http://www.turkiyef1.com/…te-f1-2014un-ilk-fragmani
  • f1 2013'e göre bariz fark yoktur para verilip alınmaması taraftarıyım zaten codemaster bu oyunu çıkartmayacaktı fakat eksik kalmasın seri çıkartalım demişler asıl oyun f1 2015 olucaktır zaten oyun motorunun v.s bir çok şeyin değişeceği ama genel olarak zevkli bir oyun olmuştur.
  • serinin bir onceki oyununda* olan, 90li ve 80li yillarda yarismis bazi klasik araclarla yarisma modunun olmadigi oyun..
  • serisinin bir önceki oyunundaki motor seslerine sahip olmayan oyun. tabi bu codemasters'ın suçu değil.

    ha bir önceki oyundaki sesler bile tatmin edici değildi. nedeni mi (bkz: 20000 rpm).
  • codemasters'ın ısıtıp ısıtıp önümüze koyduğu serinin yeni oyunu. f1 işine ilk girdiklerinde bence başarılılardı. gerek sürüş dinamiği, gerek grafikler gayet iyiydi. ama arkadaş 5 senedir hiç mi geliştirilmez bir seri. nerede başladılarsa hala aynı yerdeler. araçları yeni seneye göre değiştirip sürüyorlar piyasaya. oyun modları, menüler, grafikler falan hep aynı. oyunun bence en büyük eksikliği, oyuncuyu kesinlikle yarış atmosferine sokamaması. hayalet bir menü, yarış girişleri, animasyonlar. arkadaş kariyer açıyoruz, f1 pilotu muyuz, mahalle kasabı mı belli değil.ne yarış öncesi o paddock alanının aksiyonları görebiliyorsun, ne de yarış sonu kazandığınız bir yarışın hazzını alabiliyorsun. bunların animasyonlarını yapmak çok mu zor ya. yarış öncesi paddock alanındaki o curcunayı görmek, pistteki o kalabalığı hissetmek, bir yarış kazandığımızda ödülümüzü almak, şampanya partisi yapmak, basın toplantısına katılmak. çok mu şey istiyoruz yani? pilotumuzla ilgili yapabileceğimiz maksimum özelleştirme, sik gibi garip renkli kasklar seçmekten ibaret. çık piste, dön allah dön. diğer bütün pilotlar ip gibi, sıfır hata ile yarışıyorlar. ne birisi kaza yapıyor, ne de mekanik problemi yaşıyor. zaten bernie dayı anasını sikti güzelim sporun. arabaların motor sesleri, mart ayındaki sikişen kedilerinki gibi oldu. bunlar da üzerine tuz biber ekiyorlar.
  • her bahreyn yarışında, yarış mühendisimin " tüm yarışın kuru geçmesini bekliyoruz, yağış görünmüyor" diyerek bilgi verdiği oyun. ben çölün ortasına tayfun gelse de mavi logolu yağmur lastiklerini taksam diye hayal ederken bu bilgiyi almamla hüzünlere boğuluyorum.

    bunu kimi raikkonen'e yapsan, just leave me alone diyerekten fırça kayar, yarış sonu bijon tabancasıyla kovalar vallahi.

    v8 döneminde motor seslerini hiç beceremeyen codemasters bu oyunda ise ortalama bir iş çıkarmış. yeni v6 turbo motorlarda zaten araç içinde sesler televizyonda da fena gelmiyor ancak o v8'lerin çığlıklardan oluşan ortam sesleri haliyle yok.

    grafiksel olarak 2013'ün birebir aynısı. birebir abartı bir tabir değil burada maalesef. pistlerin gökyüzü görüntüleri bile aynı yahu, bulutlar bile yer değiştirmemiş.

    klasik araçlar modu olmaması kötü olmuş. ben bu oyunda o bölüm biraz daha geliştirilir, mp4/4 gibi efsane araçları da süreriz diye hayal ediyordum ki, olayı kökten kaldırmaları ayıp olmuş.

    sürüş açısından gerçek tur derecelerine yaklaşılmış, kalkıştaki tork gücü de hissedilir düzeyde. yani sürüş açısından fena iş çıkarılmış denemez.

    yapay zeka, fiziksel unsurlar önceki oyunu aratıyor. ve sanki hava koridorunun etkisi biraz daha azaltılmış. yapay zeka daha zor geçiş yapabilir hale getirilmiş.

    velasıl bir f1 2013 değil ama her sene bir bir gidiyoruz bakalım.
  • codemasters firmasının tekel olmanın verdiği özgüvenle yine tembel davrandığı ve müşterisini salak yerine koyduğu oyun. 1 sene çalışıp ortaya çıkarılan oyun bu olmamalı. memnun olanların artık ''yapacak bir şey yok'' mantığıyla memnun kaldıklarını düşünüyorum.

    tüm spor oyunlarında(football manager, nb2k, wrc...) kariyer modu sevdalısı olduğum için hemen kariyere başlayıp toro rosso takımını seçtim. tüm takımları seçebiliyorsunuz ama tabi buna doğru orantılı olarak oyun da zorluk derecesini ayarlıyor. ''belki ilerde red bull sürücü akademisinden yetişmiş biri gibi red bull'a giderim'' diye kendimce gerçekçilik katarak seçtim toro rosso'yu, 1. sezon sonunda gerçekleşti de...

    garaj içi görüntü, garajdaki menü, telsizden gelen monolog, grafiklerin %90'ı zaten son 4 oyunun kopyası. kariyere başlarken seçtiğiniz isim soyisim sadece puan tablosunda ve qualifying zaman tablosunda yazıyor. aracın üzerinde ve yarış tulumunda yerine gelmiş olduğum kvyat 'ın adı yazıyor. ben gelince kvyat kayboldu bu arada, 2. sezon yerine transfer olduğum ricciardo da aynı şekilde. transfer denen şey yok oyunda. bugüne kadar tamamladığım toplam 21 yarışta, her yarışta ortalama 1 kişi olacak şekilde toplamda 21-22 yarış dışı kalma vakası yaşandı. yarış izlemiyor heralde bu oyunu yapanlar. yine 21 yarışta toplamda sadece 2 kez, o da monaco'da güvenlik aracı girmesini geçiyorum zaten. fazla beklentim yoktu o konuda. aracın hasar görme olayı çok kısır. hep aynı yerden aynı parça kopuyor, zaten çok sağlam bir temas olması lazım onun için de. sürüş dinamikleri ve gerçekçiliğiyle ilgili olumlu yorumlara katılıyorum. simulasyon gibi olmuş gerçekten.

    ceza ve bayrak uygulamalarını %100 gerçekçi yaptım. mesela gerçekte nereden baksanız yarış başına 10 turda bir sarı bayrak görürüz. oyunda ise 1 sezonda belki 3-4 kere falan denk geldi, onlar da zaten temas anında görüldü, 2 saniye sonra kayboldu.

    sonuç olarak codemasters'ın gerçekçilik üzerinde çalışması lazım. nasıl olsa satacak, başka çareleri yok mantığı biraz müşteriye nankörlük oluyor. ps3 için konuşuyorum, olur da 60-70 tl'ye düşerse alın, şu anki fiyatıyla çok gereksiz.
  • anlayamadığım bir şekilde zor oyun. kariyerimize başladığımız avustralya gp'sinde her turda 5 saniye gerideyim rahat. istediğim kadar kastırayım düşmüyor. f1 2013'te bu kadar zorlandığımı hatırlamıyorum.
  • hamilton ve rosberg'in resmen uçtuğu oyun. yapay zekayı amatör yaptığımda genelde hamilton'a en az 20 saniye fark atıyorum* ve oynadığım oyundan zevk almıyorum. fakat yapay zekanın zorluk seviyesini 1 tık arttırdığım an hamilton bana 20 saniye fark atmaya başlıyor. altımdaki araç da ferrari anasını satayım, öyle boktan bi araç da değil.

    ardışık 2 zorluk seviyesi arasında bu kadar uçurum olması gerçekten kötü. şöyle ferrari ile ilk 3'te kıran kırana mücadele edebileceğim bi ayar yok mudur allaseniz.
  • direksiyonla oynayanlar için çok ciddi dezavantajları bulunan oyun.

    tüm driving assistler kapalıyken gamepad ile oynayanlara destek veren bir yazılımı var. dönüşlerde az ya da çok dönmenin bir önemi yok. gamepad ile oynuyorsanız tam sağ ya da tam sol yapıldığında araç sorunsuz bir şekilde dönüyor ve spin atma gibi sorunlar yaşanmıyor.

    yine tüm assistler kapalıyken direksiyonla oynayanlar ise gazı biraz kaçırınca cayır cayır spin atıyor, doğru dönüş açısını bulmak için uğraşıyor, dönüş ve kalkışlarda çok zaman kaybediyorlar.

    gizli bir şey değil, forumlarda konuşuluyor. hatta direksiyonla oynarken ayarlardan "override input device" kısmını diriving wheel'den gamepad'e çevirince, direksiyonu ne kadar çevirdiğinizin önemi olmadığını, direksiyonu full kırdığınızda bile virajları nasıl kusursuz döndüğünüzü ve spin atmanın azaldığını kendiniz tecrübe edebilirsiniz. online oynayan millet de haliyle "gamepad ile oynayanlar ile nasıl baş edeceğiz, bu nasıl adaletsizlik, bari biz de traction control kullanalım." diye yakınıyor, onların çok gerisinde kalıyorlar. youtube'a ayarları ve hızlı turları koyanlar çoğunlukla gamepad.

    sonraki oyunlarda düzeltildi deniyor bilmiyorum ama f1 2014'te durum bu.
hesabın var mı? giriş yap