• formula 1'in resmi streaming servisi olup aylık 8-12 dolar arası bir ücret karşılığında ülkemiz de dahil olmak üzere belli başlı pazarlarda eski yarışlara, takım radyolarına birden fazla araç üstü kameraya erişimimize yarayacak servis.

    https://www.formula1.com/…onship/inside-f1/faq.html
  • 2018 ispanya gp ile yayına geçecek olan servis, daha önce belirtildiği gibi ülkemizde de sunulacak bir hizmet olacak.
  • https://f1tv.formula1.com/en/home adresinden yayın hayatına başlamış uygulama, avrupa için çok ucuz görünen fiyatlandırması bizim ülkemize tam olarak aynı şekilde yansımamış durumda. aylık 7,99€, yıllık 58,49€'dan hizmetten faydalanılabiliyor.

    anlatımlar 4 dilde desteklenecek açıklaması halen geçerli, bizim için ise sadece ingilizce anlatım sunulacak *. anlatımlar sky f1'ın david croft- martin brundle (katılamadığı yarışlarda anthony davidson, paul di resta ikilisinden biri) ikilisinden gelecek.
  • 2018 ispanya gp ile yayın hayatına başlaması planlanan, ama maalesef teknik hatalar yüzünden çalışamayan servis. haftaya para iadesi yapacaklarmış bakalım.
  • 2018 kanada gp si ile deneme sürüşlerine başlayacağım. bakalım canlı yayın kalitesi nasıl?
  • dün akşam kanada'daki high speed track test'i denedim. test yayını olmasına rağmen canlı yayın kalitesi mükemmel.

    edit: canlı yayında herhangi bir sıkıntı yok, sadece onboard kameralarda ufak tefek sıkıntılar var, o da zamanla çözülür.
    edit 2: canlı yayını açtıktan sonra onboard kameralara abanmayın hemen asıl yayını da uçurabilirsiniz, dikkat edin.
    edit 3: arka planda tuttuğunuz onboard seslerini " team radio " seçeneğine ayarlarsanız sansürsüz olarak konuşmaları izleyicilerden önce canlı canlı dinleyebilirsiniz. mesela q1'de marcus ericsson'ın telsiz konuşmasını arka planda dinledikten yaklaşık 30 saniye sonra canlı yayında tekrar dinledim.
  • türkiye için desteklenmediği şeklinde bir uyarı veren platform.

    bende mi bir hata var yoksa türkiye için hala uygulamaya geçilmedi mi?

    edit: motorsportfan uyardı, sorun benden kaynaklanıyormuş.
  • son iki yarışta görüntü kalitesi bir tık daha düşük olsa da donma veya kota aşılmadan rahatlıkla izlenebiliyor. yalnız yetkili merciler tarafından önerilen internet hızı 10 mbps olmasına rağmen 7 ve 9 mbps hızlarda 720p kalitesinde de olsa izlenebiliyor. arka planda beşten fazla onboard kameraya bağlanırsanız telsiz konuşmaları karışabiliyor. o yüzden sadece bir pilotun farklı zamanlarda telsiz konuşmalarını dinlerseniz daha anlaşılır oluyor.

    bir de yine aynı yetkili kişi tarafından edindiğim bilgide f2, gp3 ve porsche supercup yarışlarının birkaç hafta sonu içerisinde faaliyete geçirilmesi planlanıyormuş.

    f1 tv hakkında bilgi edindikçe yazmaya devam ederim.

    edit: shows kısmında belgeselleri buldum. *
  • 7 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz.

    siteye üye olduktan sonra aylık veya yıllık abonelik başlatmanız gerekiyor. bunun için de kredi kartı tanımlamanız isteniyor. sanal kart tanımlayabilirsiniz. 7 gün sonunda devam etmek veya iptal etmek size kalmış.

    interaktif olarak yapabilecekleriniz:

    yarışları 5 dilde veya sadece dış çevre sesiyle canlı izleyebilir,
    pit yolunu izleyebilir,
    pist üzerinde pilotların konumunu görebilir,
    pilotların sektör durumlarını ve anlık istatistiklerini görebilir,
    araç kamerasına bağlanıp yarışı pilot gözünden izleyebilir,
    ayrıca yarış sonrası replay'lara erişebilirsiniz. türkiye için 2 gün sonra ulaşılabilir denmiş ama şu an açık.
  • bahreyn yarış hafta sonu itibariyle formula 2 antremanları, sıralama turu ve yarışları canlı olarak izlenebiliyor olacak.
hesabın var mı? giriş yap