• (bkz: colors) (bkz: benetton)
  • aslen atolye demektir.. çoook çoook yaratici islere imza atan bir ilim irfan yuvasidir..
  • kurucularından biri olan oliviero toscani kitabında * fabrica'nın kuruluş amacı hakkında şunları söyler;
    “luciana benetton bugün reklamcılığı eleştirmek için bir iletişim okulunu, “fabrica” adlı okulu parasal açıdan destekliyor. fabrica’nın öğrencileri desen, fotoğrafçılık, grafikerlik, iletişim, uygulamalı sanatlar öğrenecekler; dünyanın her yanından gelen sanatçılardan, keskin zekalı öğrencilerden, putları yıkan, başkaldıran, ama aynı zamanda ince teknolojide uzmanlaşmış yol göstericilerden olacaklar.”
    “fabrika’yı kurmak, tüm reklam iletişimini altüst etmek, güney afrika’da veya aids ile savaşımda en köktenci derneklerde, kendini adamış bir durumda sürekli çalışmaktır. tüm bunların, dar kafalıların öne sürdüğü gibi, gösterişli bir tanıtım ile ticaret ahlaksızlığıyla uzak yakın hiçbir ilişkisi yok.”
  • inanılmaz bir web sitesine sahip yaratıcılık merkezi. benim diyenin, yaratıcılığından şüphe duymasına neden oluyor. özellikleanasayfadan ulaşılan galery/archive/interactive kısmındaki flash sunumlar oldukça başarılı. alnından öpüyoruz.
  • bunyesine dahil olmak, projelerinde calismak icin 25 yas alti sinirina sahip uretim fasilitesi.
  • sitesi ve galerilerdeki çalışmalar ile beni dumurlardan dumurlara sürüklemiş efsane okulumsu. öğrencilerden yaratıcı ileri görüşlü olmaları bekleniyormuş. bir de sitedeki projelerde amerika'ya çok şiddetli iğnelemeler var.
    (bkz: helal olsun)
  • tadao ando'nun betona dil verip, konuş bre mübarek dediği bir binadan mütevvelittir.
    http://www.fabrica.it/image-gallery/architecture
  • eskişehir batıkent'te bir café/restaurant. harika personeli, leziz pastaları enfes yemekleri var. ayrıca dikiş makinesi ve masalarından esinlenen tasarımıyla ferah bir mekan. covid günlerinde boş buldum mekanı ve pek sevdim. temizliğe, dezenfeksiyona da çok özen göstermişler, sağ olsunlar.
hesabın var mı? giriş yap