• -happy birthday
    +saol cnm cok ictensin eksik olma!!
  • tam olarak samimiyetsizlik sayılamayacak, mantıklı bir açıklaması olan hadisedir. şöyle ki; facebookta insanların arkadaş listelerinde, sadece sürekli görüşüp koklaştığı, çok yakın arkadaşları yoktur. birkaç kez görüşülen yada belki de hiç görüşülmeyen, internet üzerinden tanışılan ve telefon numarasına sahip olunmayan insanlar bile vardır bu listelerde, fakat bu onların doğumgünlerinin zinhar kutlanmaması gerektiği anlamına gelmez. wall'a yazılan kısa bir mesajla yada özel mesajla, pekala samimi olmayan insanlar da birbirlerinin doğumgününü kutlayabilir, çok da sinirlenilecek bir şey yoktur bunda. bu durumu samimi bulmayanlar yalnıza çok yakınlarının doğumgünlerini kutlayarak bu sorundan kolayca kurtulabilirler.
  • en konuşmadığın adamın bile normalde yolda görse suratına bakmayacağı sırf doğum gününü sağ taraftaki küçük yerden öğrendiği için sana mesaj attığı tiksindirici ve yapay durum.
  • bir çeşit geçiştirme yoludur. kutlamadım olmasın diye yapılır. doğum günü insanını mutlu etmek yerine gerçekleri görmesini sağlar.
  • tamam samimiyetsizliğin daniskasıdır, önde gidenidir ama farklı açılardan bakıldığında yararlı bir aktivitedir. belki çok yakın bi arkadaşınız değildir doğan şahsiyet arasanız fazla kaçacak mesaj atmak zor gelecektir kontör durumu da var işin ucunda belki. hediye ,buluşma vs zaten imkanlar dahilinde değildir. ancak facebook fasilitesi sayesinde "dogum gününmüş yeni farkettim iyi ki doğdunnn.." tarzı içten olamayan ancak yine de bir mana içeren kutlamalar yapılabilir. tabi böyle olcaksa hiç olmasın diyorsanız başka, tercih meselesidir.
    (bkz: zevkler ve renkler tartışılmaz)
  • yüzyüze kutlamak, telefonla kutlamak, e-mail'le kutlamak, facebook'tan mesaj atıp kutlamak aşamaları günümüz insanına çok çok zor geldiği için wall denen lüzumsuzluğa yazıp geçmek ve böylece "facebook olmasa zaten hatırlamayacaktım. buna şükret. hem bak wall'unu gören 'ne çok seveni varmış' diyecek" düşüncesiyle gerçekleştirilen modern zaman eylemi.
  • sözlükteki versiyonu için: (bkz: doğum günü entryleri)
  • "facebookta ekledim ama bir hal hatır bile sormadım ,farkettimki bugün doğumgününmüş kutlayım dedim" anlamınada gelebilecek durum.
  • zaten yüz yüze ya da bir telefon görüşmesiyle samimi bir kutlama yapılmayıp, böyle wall diye bir sikindirikliğe yazıldığına göre, doğum günü olan kişiden de samimi bir karşılama beklenmeyen, hatta karşılamasının ne olacağının da pek düşünülmediği harekettir.

    boş geçmesin tavrıdır.

    gereksizdir.
hesabın var mı? giriş yap