• evet yanlış okumadınız ne yazık ki facebook'un android mobil aplikasyonları üzerinden yaptığı terbiyesizliktir. (şimdilik) amacı da elbette size daha çok ve sizinle daha alakalı reklamları göstermek. örnek vermek gerekirse evde kanepede oturmuş muhteşem yüzyıl'ın finalini izliyorsunuz elinizde de cep telefonunuz, facebook aplikasyonu ortamı dinleyerek sizin muhteşem yüzyılı dinlediğinizi tespit ediyor. atıyorum elidor muhteşem yüzyıl'a sponsorsa size elidor reklamları basmaya başlıyor. ya da siz arkadaşınızla yurtdışına gitme programları yapıyorsunuz, paris'e mi gitsek, antalya'ya mı diye cümleler kuruyorsunuz facebook şaaaak diye sizin tatil yapacağınızı anlıyor ve size thy veya tatilsepeti reklamları göstermeye başlıyor. facebook bu yaptığı şeyi daha cici göstermek için farklı farklı örnekler vermiş ama ne yaparsa yapsın milyarlarca insanın telefonunu 7-24 dinliyor olmalarını makul bir hale sokamayacaktır. neresinden bakarsanız rezilliktir..

    kaynak
    bu da bu konu ile alakalı bir tepki videosu
  • android telefonlar için root'un önemini bir kere daha gösteren hadisedir. root'lu cihazlarda kurulu uygulamalarda canınızın istediği şeylere izinleri kaldırabiliyorsunuz.

    (bkz: root)
  • (bkz: bir daha asla özgür olamayacak olmak)

    facebook böyle yapıyorsa google araba kim bilir ne numaralar çekiyordur. hadi bunları bırak zaten her yer kamera. ben maymuna geri evriliyom ak.
  • greenify sağolsun, yavaş dinlesin beni diyerek tepkimi ortaya koyduğum durum. root zararlı diyen cemiyete de kafam girsin. bunlar hep kapitalizmin oyunları işte. android cihazınız varsa mütemadiyen rootlayınız efendim. rootlayınız ki böyle aleni şerefsizliklere gelmeyiniz.
  • yaptığı her boku facebook üzerinden arkadaşları ile paylaşan kişileri üzen olay.

    abi zaten siz muhteşem yüzyıl izlediğinizde veya tatile çıkacağınızda bu tip şeyleri facebook üzerinden insanlarla paylaşmıyor musunuz? öyle göte böyle yarak afedersin.
  • yaşanılan hadise olarak aktarılan şeylerden dolayı gerçekten irkilmeye başladım.
    hattımı taşıdım ben türselden, halen mesaj gelmeye devam ediyor ve gaipten bir 66.7 tl'lik faturanız var vb gibi bir mesaj geldi.
    hattı taşımak için zaten bulunduğunuz operatördeki tüm faturaları ödemeniz gerekiyor.
    sabır yav
  • (bkz: #69186413)
  • her bokunu paylaş, zibillion arama yap sonra dinleniyorum. yav he he
  • telefon ile ortam dinlemesi yapmak ve bu veriyi işeyip bir sunucuya iletmek oldukça işlem gücü isteyen bir iş.
    eğer kurban telefonda böyle bir işlem yapıyorsanız , kurbanın şarjı normalin yarısı kadar bile dayanmayacaktır.
  • uygulama izinleri kısmından mikrofona erişimi engellemekle önüne geçilebilecek durum.
hesabın var mı? giriş yap