• uludağ ekonomi zirvesinde konuşan başbakan yardımcısı mehmet şimşek şirketlerden borç almamasını istedi. şimşek yaptığı açıklamada "faizlerin yükseleceği bir döneme giriyoruz, mümkünse borç almayın" dedi.

    https://www.sozcu.com.tr/…cek-borc-almayin-2305504/
  • --- spoiler ---
    şimşek, türk lirası’na ilişkin değerlendirmelerde de bulunarak, “tl’deki değer kaybının sürekli devam etmeyeceğini düşünerek enflasyonun tek haneye ineceğine inanıyoruz. “ dedi.
    --- spoiler ---
    inanc.
    insanin basina gelen her halt bundan geliyor. rakamlar ve hesap kitap varken inanc nedir?

    bir bucuk yildir dolar kuru ucarken, onu sabit tutmak gayesiyle faiz artirmak isteyen merkez bankasina “faiz atirma” diye emir verdiginizde; merkez bankasinin faizi dolayli yoldan artirma yoluna gitmesi nedeniyle hem yuksek faiz verip hem beklenen getiriyi alamadik (bir sure sabit tutsak da). oysa beklenen doviz fonlamasi gelse hem doviz daha asagiya gelirdi, hem de gelen dovizle vs. dogrudan/dolayli olarak kuresel konjonkturun izin verdigi derecede uzun vadeli projelerle degerlendirip, faizi de asagi cekebilirdik su an.

    bir seylere inanmak yerine is yapin. inancla olmaz bu isler, rasyonalite gerek. onunuzdeki problemi dogru olcup bicin, laf saltasi degil is yapin.

    en basinizdan danismanina kadar surekli laf var icraat yok (iktisadi manada).
  • zaten kimse borç vermiyor ki :))
hesabın var mı? giriş yap