• muhteşem bir soru. ustası cevaplamış.
  • (bkz: mehmet şimşek'in fakir aile ziyareti açıklaması)

    mehmet şimşek'in ibretle izlemesi gereken video.
    malum, kendisi ingiliz olduğu için bu gibi konulara yabancı.
    bakın recep tayyip erdoğan ne kadar güzel anlatmış.

    anlaşılan zamanında mehmet şimşek'e emir gelmiş, "git şu fakirleri sabaha kadar dolan gel bakalım, öldüler mi sağlar mı bir bak" denmiş, o da bu emri yerine getirmiş. ama fakir neden fakirdir, zengin neden zengindir ondan bahsedilmediği için konuya yabancı kalmış. bilse hiç insanların suratına suratına "fakir maratonuna çıktım. amma çok fakir var yav darı tanesi gibiler, gez gez bitmiyorlar" diye der miydi? dememesi lazım.
  • sayın cumhurbaşkanı'mıza göre:
    fakir çalmayı bilmediği için fakirdir.
    di mi babacığım ?
  • fakir,
    1-risk almaz
    2-elindekilerle yetinir
    3-sabreder
    4-çalmaz
    zenginde ise ahlak din iman duygusu yoktur herkesi dolandırır sadece paraya tapar
  • çok laf yalansız, çok mal da haramsız olmazmış.
    neyse ki yalanım ve haramım yok :)
  • türkiye için fark ilişkilerlerle ilgilidir. burada bir şeyleri tayin eden şey ilişkilerdir. geri kalan yerler için birçok şey söylenebilir.
  • fakir ya da zengin insanların hayata başlama standartları bir değil. sağlanan olanaklar da bir değil. ancak insanlar aynı hisleri, düşünceleri farklı yollardan da olsa algılıyor. benim için düşüncesi olan insan zengindir. fikri olan insan zengindir. başarısızlıkla sonuçlanmış olsa da potansiyelini değerlendirmiş, değerlendiren kişi en kral para babalarından zengindir.
  • bu sorunun cevabı olsaydı dünya da üç beş fakir kalırdık
  • bir elman, üç kardeşin var diyelim. elmayı üçe bölüp kardeşlerine yedirirsen, herkes yemiş olur. ikiye bölüp yedirirsen, birisi aç kalır. üçte ikisini birine, üçte birini diğerine yedirirsen de birisi aç kalır fakat bu kez, kardeşlerden birisi haddinden fazla elma yemiş olur. dikkat edersen elmayı yediren birisi de var hikayede... elmayla sizi kandırıp, pirzolayı gömen bir diğer kardeş.
  • düşünce yapısındandır. fakirler satın aldıkları şeylerle zenginliği simüle ederlerken, zenginler almadıkları şeylerle paralarını korurlar. nasıl?
    etrafınızda fakir birini gözünüzün önüne getirin. pahalı telefonlar, havalı aksesuarlar, marka tişörtler,kotlar bunlar hiç getirisi olmayan fuzuli eşyalar. aksine götürüsü var. örneğin 3g döneminde 1gb interneti bitiremeyen adama 4,5g döneminde 8gb yetmiyor. ne oldu? önce telefonu değiştirdin 4,5g uyumlu telefon aldın, sonra paketi 8 gb interneti olan bir paketle değiştirdin. gelirin ne oldu? aynı yerinde duruyor. işte fakirler bu yüzden fakirdir.
hesabın var mı? giriş yap