• suan turkiyenin sik sik soyledigi cumle..
  • yeni nesil, konvers falan alamayınca söylüyor bunu. giymeyiver pezevenk, çok mu zor.
  • çok sıkıntıda kalındıgında arkadaşına borç vermemek için bendede yok manasında kullanılan agızlarda yer etmiş meşhur yalan..
  • ilkokul üçüncü sınıfa giden kızımın okuldan arkadaşı meltem'in annesinin sarfettiği cümle.

    meltem bugün bize geldi okul çıkışı. ilk kez geliyordu. onu annesi getirdi. sonra akşam almaya geldi ama ben içeri buyrun biz birer kahve içelim çocuklar biraz daha oynarlar hem dedim.

    ben kimseye ne iş yaparsın diye sormam. adı yeterli olur çoğu zaman. statüdür sonuçta ve gayet önemsizdir bir sohbette bunlar. ama kadının sohbet üslubunda vardı bir yara. başladı anlatmaya. oturdukları evin kirası 400tl. imiş. ama eşi asgarî ücretle huzurevinde hasta bakıcılık yaptığı için hem geçim hem kirayı karşılayamıyorlarmış. kadının ev sahibi kadından hergün gündelikçi olarak evine gelmesi karşılığında oturdukları evin 400 liralık kira bedelini almayacağını söylemiş. aksi halde çıkın gidin boşaltın evimi durumları varmış.

    ben dedim ki, ee senin günlük olarak sarfettiğin emeğinin karşılığı on küsür liraya geliyor, bu haksızlık!!!
    kadın bana öylesine kanıksamış ve acıyla "abla fakirsen boynun kıldan ince oluyor. fakirsen eziyorlar" "fakirliğin gözü kör olsun" dedi ki...
    insanlığımdan da bu adaletsizliklerden de, zenginlerin aç sırtlanlar gibi besledikleri yavşakça sömürme duygularından da nasıl utandım ve nefret ettim, anlatamam!
    lânet olsun...
    fakirliğin gözü kör olsun!
  • "fakirliğin gözü kör olsun."

    rahmi koç (2012 vergi rekortmenleri ikincisi)
  • (bkz: tabletten kitap okumak)

    maalesef temsili değil.

    edit: düşündüm de bu durumda kör olan fakirlik değil, direkt olarak fakirin kendisidir. boşuna beddua etme başına gelir dememiş atalarımız...
  • bi de şey var

    buna karşı söylenilen

    (bkz: senin tuzun kuru tabi)
  • zaten kör olduğundan, bizi tutup tutup şey etmekte. boşuna edilen ah.
hesabın var mı? giriş yap