• bir tür dolandırıcılık.

    "genellikle kadınların evlerine gider, fal öncesi kadının ziynet eşyalarını mendile sarmasını isterler. mendili alır, yanlarında getirdikleri mendil ile kaplarlar. mendil, bir süre sonra el çabukluğu ile yanlarında getirdikleri diğer dolu mendil ile yer değiştirir. "altınları yarın çıkart, fal bozulmasın" der, altınlarla evden çıkarlar."
  • falcıların bilip de müşterisinin bilmediği tek şey: müşterinin bir budala olduğu.
  • özellikle iş hayatında, kişiliğiniz ve çalışma şekliniz ile değil de kestirmeden, sinsilik, kaypaklık ve yalakalıkla bir yerlere gelmek istiyorsanız bunların yanına mutlaka falcılığı da ekleyin. nasıl mı; insanlara falcı gibi duymak istediklerini söyleyin. sadece duymak istediklerini. zira doğruluk, dürüstlük, içi-dışı bir olmak para etmiyor ve insanlar bundan hiç haz etmiyor. mesela ben bunu yeni yeni anlıyorum. tabii bu saatten sonra değişemem ama ben yandım, siz yanmayın. ok?

    hamiş: düşündüm de sadece iş hayatında değil, tüm hayatınıza yayın falcılığı. sırtınız yere gelmez, benden söylemesi.
  • falcılık meslek değil suçtur. yargıtay, falcılığın menfaat karşılığı yapılmasını ve iş olarak seçilmesini suçun oluşması için yeterli görmektedir.

    falcılık yapanlar “basit dolandırıcılık” suçundan değil, nitelikli dolandırıcılığa giren “dini inancın istismar edilmesi” suçundan yargılanacak. basit dolandırıcılık suçunu işleyenler 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılırken, nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyenler 2 yıldan 7 yıla kadar hapse mahkûm olabilecek.
    https://www.haberturk.com/…ndirmak-din-istismaridir
  • üç vakte kadar...
  • konsomasyona çok benzer.

    insanlar gelir, çok deşmeye gerek kalmadan içindekileri olduğunu gibi döker ve duymak istediklerini sizin ağzınızdan çıkmasını bekler.

    tamamen insanların içinde oldukları duygusal boşluktan yararlanmaktan başka bir şey değil.
  • (bkz: fal/@ay hatun)
  • psikolojide depresif kişinin kendiyle ilgili geleceğe dair sürekli olumsuz senaryo üretmesi ve olumsuz öngörülerde bulunması.
hesabın var mı? giriş yap