• konusunda iddia sahibi olmak icin biraz acele etmi$, henuz sahip oldugu domain'in hakkini vermekten uzak site. ancak ileride, ozellikle tavsiye/tanitim kismi oldukca faydali olacak gibi gorunmekte. geli$meleri merakla bekliyoruz.
  • aşırı geniş bir içeriğe sahip edebiyat ve sanat sitesi desek yeridir buna. fantastik edebiyat, bilimkurgu ve fantastik kurgu dallarında sinema, müzik ve edebiyat üzerinden pek güzel şeyler derlenmiş.

    http://www.fantastikedebiyat.com/
  • 2008 temmuzundan sitenin kapandığı 2016 şubatına kadar üye olarak kaldığım, okuma alışkanlıklarımın oluşmasına ciddi katkıda bulunan, ilk üye olduğum, okuduğum kitaplar hakkında konuşacak kimseyi bulamadığım dönemde benim için çöl ortasında bir vaha etkisi yaratan ve gerçekten güzel arkadaşlıklar edindiğim internet sitesi ve *forumdur.

    ilk üye olduğum zamanlarda gerçekten iyi yazarlar ve iyi okuyucular vardı ama daha sonra forum içinde çıkan kavgalar sonucunda bu okuyucu ve yazarlar forumu terk ettiler. bu olaydan birkaç yıl sonra gene güzel bir okuyucu ve yazar kitlesine ulaşmıştı forum ama benim de içerisinde bulunduğum bir arkadaş grubu yönetimin ilgisizliğinden şikayet ederek forumu birbirine katıp terk etti. ondan sonra yaklaşık 3 yıl boyunca forumda hiçbir şey yazmadığımı hatırlıyorum, sadece küstüğüm bir arkadaşımın sosyal medya hesabını stalklar gibi ne olup bitiyor diye üye girişi yapmadan siteye ara ara girip bakardım.

    bu üç yıllık küslük döneminden sonra forumu beraber terk ettiğimiz arkadaş grubuyla beraber geri döndük ama istediğimiz şeyleri bir türlü yapamadık, malum yaşımız ilerlemişti pek zaman ayıramıyorduk foruma ve yönetimle hâlâ aramız gergindi. en sonunda gerginliğe daha fazla katlanamayan kilgarvan* forumu kapatmak gibi kesin bir çözümle gerginliğe son verdi.

    hala zaman zaman aklıma gelir, internet tarayıcısının adres çubuğuna fantastikedebiyat.com yazıp enterlarım*. çünkü bu forumda, kendimi çok yalnız hissettiğimde, okuduklarımı tartışacak kimseyi bulamadığımda çok güzel zaman geçirirdim. muhtemelen diğer arkadaşlar benim kadar değildir ama forumun her çukurunu bilirdim, yıllarca raflarda beklediği için tozlanan ve ismi dahi okunmayan öyküleri okurdum, eski üyelerin profillerine girer yazdıkları yazıları ve birbirleriyle ettikleri muhabbetleri okurdum. bir kitaba başlamak istediğim zaman forumdaki arkadaşlara danışırdım, okuduğum kitaplarla ilgili başlıklar açardım. güzeldi ama sonsuza kadar var olacak değildi elbette, arada sırada bir grup insan, fantasik edebiyat, bilim kurgu diye konuşmaya başladığı zaman hatırlayıp nostaljikleşiyorum, şu an da o nostaljik anlardan biri sadece.
hesabın var mı? giriş yap