• bir sunta üzerine bakır teller döşenir,sisteme elektrik verilir. ortaya en deliklisinden bir parça peynir yada sucuk yerleştirilir. faremiz gülümseyerek can verecektir.
  • aslında cok alternatıfı olan yontemlerdır ama bana ılgınc gelenler bı kac tanedır. 1890 yılında japonya'ya gıden ertugrul fırkanteynı'nın uzakdogu sularında bası buyuk beladadır. gemıyı fareler ıstıla etmıstır. seyır halındeyken gemıcıler farelerı zehırlemek ıstemez cunku ulasılamayacak yerdekıler koku yapar. gemı koselerıne ıcınde un ıle alcı karısımı olan kucuk tabaklar yanlarına su kaplarıyla konur. unla alcıyı yıyen fareler hararet basınca suyu ıcecek ve mıdesınde donan alcı hazımsızlıktan olmesıne sebep olacaktır. bır de cınlı yontemı var. on on bes tane farenın yakalanıp bır tel kafese kapatılıp sadece su verılmesını soyler çinli denizciler. ucuncu gun sonunda aclıktan fareler bırbırını yemeye baslar. ve sag kalanlar gemıye salınır. yamyamlasan fareler dıger farelerı yıyecek ve onlara yakalanmak ıstemeyenler ıse gemıden atlayacaktır.
  • hepsi de korkunç olan teknikler. bunun yerine fareyi canlı yakalayan alternatif metotlar mevcut, hayvancağız bu şekilde istenmeyen mekandan uzaklaştırılabilir. hiç olmadı, evde bir kedi varsa zaten fare, böcek pek barınmaz.
  • en temiz ve şu ana kadarki tecrübelerimize göre en iyi yöntem bir a4 kağıt üzerine sıkacağınız fare yapışkanının tam orta yerine zehirli buğday yemlerinden koymak. zehirli yemler zehirleyip öldürme hususunda nedense pek etkili olmuyor ama fareyi cezbetmek için yeterli oluyor. a4 kağıdı kesinlikle mermer, fayans gibi yerlere koymalısınız zira altına geçebiliyor yapışkan. max. bir el büyüklüğünde farelerle uğraşıyorsanız fareler bu yapışkana yapıştıkları anda laps diye yayılıyorlar ve kısa süre içerisinde mefta oluyorlar. karton kullanmayın, yerden farklı bir yapı farelerin gelmemesine sebep oluyor, kağıt yerle bütünleşik gözüküp kapan hissi uyandırmıyor.

    ofiste bu yolla 3 tane yakaladık, sanırız yeniden bir tane girmiş onun için de gelecek hafta muhtemelen gene aynı yöntemi kullanacağız.
  • kedilerden yardim almak kesinlikle bunlardan biri degildir. zira cizgi filmlerde bilincaltimiza yerlestirilenin aksine gundelik hayatta kediler hic de oyle istekli olmuyorlar fare avi konusunda.

    kediler dogasi geregi kucuk ve hareketli seylere cogunlukla oyun gozuyle baktigindan tarla faresi tarzi kucuk farelerin pesinde kosturabilirler ama sehirlerde ve vahsi dogada varolan ve aslen adi sıçan olan canlilar karsisinda birakin ev kedilerini, sokak kedileri bile "abi bi yanlisimiz olduysa soyle" moduna giriyorlar.

    afedersin kafam kadar bir sicanin don corleone tadinda takildigi bir yerde 10 tane kedinin bir koseye sindigini gorunce cizgi filmlere olan butun inanc kayboluyor haliyle.

    zaten acme de gercek degilmis.

    bu dedigim tarzda sicanla karsilastiysaniz pasa pasa haracinizi verin, elini opun, reddedemeyeceginiz bir teklifle gelmesin sonra.
  • biraz acımasızca ama üzerine kaynar su dökün. vücudunun büyük bi kısmı yağdan oluştuğu için erimesi mümkündür.
  • ne cani adamlarsınız lan, dediğim başlık. biliyorsanız da yazmayın bence, yazık olm hayvanlara.
  • sürü halinde oldukları zaman işe yaramayan tekniklerdir.
  • geçen yıl bir dükkanda gördüğümğz fareyi köşeye sıkıştırmayı planladık. ben elime uzun, düz bir demir aldım. arkadaşım da yerleri süpürdüğümüz fırçayı aldı. biraz koşturduktan sonra temizlik fırçası ile arkadaşım duvara sıkıştırmış, hareket etmesini engellemişti yumruk kadar farenin. bana ise fırçayla duvar arasındaki hayvanın boynuna demiri saplamak düştü. yalnız öyle iriydi ki ucu keskin demiri bastırmama rağmen kafası kopmadı. bir de çığlık attı can verirken. hafiften üzüldüm ama etkili bir teknik sahibi oldum. (bkz: saplamak)
  • büyükçe bir kova alınıp, farenin daha önce gördüğü yere konulur.

    kovanın yarısı su ile doldurup,
    içerisine farenin sevdiği ve suyun üzerinde kalacak ekmek, cips gibi yiyecekler atılır ve
    kovanın kenarına rampa biçiminde tahta yerleştirilir.

    meraklı fare tahtaya tırmanarak suyun içerisine bakar, iştahını kabartan yiyeceklere karşı koyamaz ve nasıl çıkacağını düşünmeden suyu atlar.

    karnını doyurduktan sonra,
    çıkış yolu olmadığını anlayınca ise çok geçtir.
    yorgunluktan hâli kalmayana dek yüzer ve boğularak ölür.

    eğer pişman olup, öldürmekten vazgeçerseniz, boğulmadan önce, sudan çıkarıp atmak için epey bir vaktinizin olması da cabası.
hesabın var mı? giriş yap