• bu moda sahip arkadaşlarla yemek yemek ya da bir etkinlik yapmak kabustur. herkes bir mütevazilik sürecinde "abi ne yapalım" sorusuna " fark etmez abi" dediğinde 5-6 kişiden de bu yanıt gelince ortada kalıverirsiniz.
    sonrasında herkes fark etmez dediği için tercihi yapıp bir etkinlik sürecine girdiğinizde de aradan birinin "ya bunu yapmasak mı?" dediğinde o arkadaşın kafasında yumurta kırma isteği insanın içinde uyanır.
    ulan arkadaş madem fikrin vardı neden fark etmez dedin. ne geçiyorsa söyle aklından... hem tercihi başkasına bırakıp hemde onu istememek neden.
    ondan ötürü fark etmez demektense iyi ya da kötü bir fikir beyan etmek en güzelidir her zaman.
  • genellikle agir bir depresyondan cikmaya yakin girilir bu moda. neyse sizi depresyona sokan sey, ona fazlasiyla uzunulmus,o fazlasiyla kafaya takilmis ve artik beynin kendi sagligini koruma amacli umursamama bosverme donemine girmissinizdir. bu farketmez modu bir o kadar da tehlikelidir. cunku o donemde yasayip yasamamananiz bile farketmeyebilir sizin icin. dikkatli olmak lazim. ayrica yasanan gecmisteki sorunlarin buyuklugunden kaynakli, hayatta karsilasilan irili ufakli sorular bir anda onemsizlesir. cevaplari ise daha da onemsizlesir. ornegin bu donemdeki insanlara soracaginiz "bugun nerde yiyelim yemegi?" ya da "sinemeya gitsek mi bugun acaba?" gibi basit sorularin asikar cevabi farketmez olacaktir.

    bir de default olarak farketmez modunda olan insanlar vardir. eger dominant biriyseniz ve verdiginiz kararlarin uygulanmasini istiyorsaniz sizin icin super bir ekuridir. yok eger farkli fikirlerden hoslanan, brain strom seven biriyseniz kendileri fazlasiyla sikicidir.
hesabın var mı? giriş yap