• 1993 yılında, selçuk üniversitesi hukuk fakültesinden mezun olmuştur. 1996 yılında dumlupınar üniversitesi sosyal bilimler enstitüsünde “kambiyo senetlerinde bedelsizlik iddiası” adlı teziyle yüksek lisansını tamamlamıştır. 2002 yılında, marmara üniversitesi hukuk fakültesinde “türk-isviçre hukukunda alacaklılar arası teselsül” adlı teziyle doktor ünvanını almıştır. marmara üniversetisi hukuk fakültesi medeni hukuk anabilimdalına yardımcı doçent olarak atanmıştır. halen, yeditepe üniversitesi hukuk fakültesi nde yarı zamanlı olarak miras hukuku dersleri vermektedir.
  • derslerde öğrencilere verdiği muazzam ayarlarla tanınan hocadır kendisi.
    aman dikkat...

    +hocam bir daha tekrar edebilir misiniz?
    -edemem...ben sizin yazı işleri müdürünüz ya da sekreteriniz değilim ki..(başka bir arkadaşa dönerek)öyle miyim?sekretere benzer bir halim var mı?
    +yok hocam..
    -yokmuş,demek ki tekrar etmiyoruz.

    +hocam biraz yavaş anlatabilir misiniz?
    -yok malesef..elimden gelenin en iyisi bu...
  • derste verdiği ayarlardan ziyade yeditepe üniversitesi hukuk fakultesi öğrencileriyle ısınamadığını düşündüğüm öğretim görevlisidir. yeditepe üniversitesi hukuk fakültesinianaokulu olmaktan çıkaracak devrimcinin o olduğu söylentileri etrafta dolaşmaktadır şu aralar. ayrıca marmara üniversitesi hukuk fakültesinde 8 yıldır miras hukuku alıp da geçemeyen öğrencilerinin sorduğu sorularla yeditepe üniversitesi hukuk fakultesinin ikinci sınıf öğrencilerinin sorduğu soruların aynı olduğu iddiasıyla aslında bir zamanlar kendisine ders anlatımından dersteki tutum ve davranışlarına, sakin konuşmasına ve ince espirilerine hayran olan öğrencilerini fark etmeden(!) incitmiştir. fark etseydi yapmazdı bildiğim sayın faruk acar diyorum, demek istiyorum sadece.
  • derste verdiği masum demeçler ve dogal tavrıyla özellikle marmara hukuk öğrencisinin semptasini, sevgisini kazanmış hocadır..
    zihinlerimizden cıkmayan diyaloglarıyla hukuk fakultesinin en babası olan 3. yılını biraz olsun şenlendirir.

    --kira aktinde bu şartlar var ama cocuklar işte uygulamada böyle olmuyor hiç
    --nasıl oluyor hocam
    --hep uygunsuz davranıyor bu ev sahipleri.. hayır benim de evim var okula uzak orda oturamıyorum kirada ama ben yapmıyorum öyle..
    --hocam hangi yola başvurcaz peki?
    -- yok iştebaşvurulmuyor.. o ev sahiplerinin de allah cezasını versin.
    --??? ahahahaha
  • medeni hukukun en az alakalı alanında bile sordugu soruların içine bir mal rejimi, bir mülkiyeti muhafaza kaydıyla satış sokabilecek kadar geniş düşünceli hoca olmasının yanında kendisinden bu sene ders almadıgım halde halihazırda dersinden sorumlu oldugum acımasız hocalar silsilesine bakınca bu entry'i yazmaktan kendmi alamadgım hocamdır da.. oturarak ders anlatmaz ve hatta oturarak anlatamadıgını dogrudan dile getirecek kadar açık ve samimi bir şahsiyettir.. cok uzun ders anlatır, fazlaca uzun.. mesela:

    - .... yani arkadaslar her malın ayıbı farklı sekillerde anlasılabilir. mesela domates alırken bakarsın cürük, mesela pimapen yaptırdın sonradan kolu bozuk cıktı, mesela ev aldın tavanı akıyor, mesela bir ampulün patlak cıkması, mesela sütün bozuk cıkması, mesela camasır makinası, mesela.......

    şeklinde ardı ardına sekizyüz tane ayıplı mal örnegi verdiğini gözümle gördüm, kulagımla duydum..

    ama iyiniyetine saygım sonsuz..
  • bu seneki (m.ü) miras hukuku sınavında durak copy notunda çıkmayan kısımdan soru soracak kadar iyiniyetli bi hoca
  • hayatımdaki en büyük utancı bana yaşatmış, enteresan olan hocadır.. yıl 2007 , haziran ortası falan borçlar özel finali var... o kadar stresliyim ki sınavdan 2 saat önce gelmişim okula, hatta anfinin önünde pusuya yatmışım arkalardan sağlam bi yer kapayım diye.. nese efendim gözetmenler gelir , kağıtlar dağıtılır, imza föyü imzalanır falan filan derken sınav başlar...

    ancak sınavın başlamasıyla beraber feci bi stres basar ama çook feci, hiç bişi hatırlayamıyorumdur.. takıldığım soru (bkz: finansal kiralama) ile ilgili.. hani olur ya bazen , her şeyi çok iyi bilirsiniz ama aklınıza bi türlü gelmez, ama konunun başlığına bi baksanız bülbüller gibi şakıyacak, aslanlar kaplanlar gibi yazacaksınızdır... normalde gözetmen talimatlarıyla sıranın üstüne çıkarılan notlar o gün gözetmenlerin de uyarmamasıyla sıra altında kalmıştı.. ve ben en arka sırada oturmaktaydım.

    elim hafifçe aşağı doğru kaydı, konuya geldim , ilk cümleye 1-2 sn. baktım, her şey aydınlandı... tabi o gazla hemen yazmaya başladım. neden sonra içime mi doğdu nedir şöle kafayı kaldırıp kürsüye doğru baktım.. bi de ne göreyim?

    faruk hoca yürümeye başlamış.. tabi ben " oha lan nerden görcek paranoyak oldm iyice" diyerek kafamı tekrar kağıda gömdüm ama içime düştü kurt bi kere.. bi kaç sn sora tekrar kafayı kaldırdım faruk hoca hala bana doğru geliyo... tabi bu arada kan parmak uçlarımda toplanmaya başlamış..

    son kez baktığımda faruk hoca yanımdaydı.. kan ise beynimi doldurmuştu bu sırada.. kafayı hafifçe sıranın altına eğdi ve olan oldu..

    faruk hoca- bu ne????

    legem- hocam unutmusum ben onu heralde galiba sanırsam???

    faruk hoca- ( kükreyerek) bir daha asla böyle bişi görmicem yoksa atarım sınıftan, alırım kağıdını anladın mı beni?

    legem- (efsane söz öbeğini burda kullanır işte)- hocam kusura bakmayın isteyerek olmadı??

    faruk hoca- ?!?!?!

    arka sıra olduğu gibi kopar bu cevap üzerine....

    merak edenler için söyliyeyim sınavdan çıkarken faruk hoca kağıdıma ufak bişiler çiziktirdi..

    o gün bu gün borçlar özel hala duruyo..

    hatta bugün sınavına girildi yine..

    ve galiba sınavdan yine çakıldı...

    arz ederim hocam, nolur ruhumu serbest bırakın artık!!!

    edit: insan kopya çeker de isteyerek olmadı der mi?? beceriksizim beceriksiz...
  • mükemmel bir hoca olmasının yanında anlık tepkileri de kırıp geçirir.

    - arkadaşlar, boşanma davasına davacının mirasçılarının devam edebilmesi konusunda -
    + ama hocam, neden davalının mirasçıları için böyle bir hüküm yok?
    - bakın, bu kanuni düzenlemenin amacı.. vs vs.*
    + ama hocam, davalı..
    - davalı geberirse gebersin! allah da onun cezasını versin!*
  • öğrencilerin imkansız isteklerine bile anlayışla yaklaşan elinden bir şey gelmese bile sakinliğini koruyup öğrenciyi de sakinleştirebilen hocaymış.
  • andy-ar araştırma şirketi başkanı.
    şirketi referandum sonuçlarını % 99 bilerek bu işte ne derece başarılı olduklarını göstermişlerdir.
hesabın var mı? giriş yap