• saclariyla ilgili bir merak soz konusuymus. head & shoulders kullandigini ogrenmis bulunuyorum.
  • kendisi ile yapılan bir röportaj sonrası haber yapılan kişidir. kendisi hakkında verdiği bilgiler aşağıdadır.
    (çaktırmicam da bu röportaj çok tatlı bi kız tarafından yapıldı)

    faruk göksu, 3 şubat 1958 yılında ankara’da doğdu. çocukluk ve gençlik yıllarını 1950’lı yıllarda geliştirilen bahçeli ve tek-iki katlı evlerin bulunduğu memur semti yenimahalle’de geçirdi. faruk göksu o dönemlerle ilgili düşüncelerini şu şekilde belirtiyor: “mahalle kültürü, sokak yaşamı ve anılar bellekte önemli yerler etmiştir.”

    eşi gazeteci olan faruk göksu’nun kızı da endüstri mühendisi olarak görev yapıyor ve faruk göksu daha çok ailesiyle kültürel gezilere çıkmaktan, fırsat buldukça da tenis yapmaktan hoşlandığını açıkladı.

    gyoder ve çekül vakfı’nda gönüllü danışman olarak görev alan faruk göksu; istanbul’da teşvikiye’deki topağacı mahallesinde mütevazi bir yaşam sürmektedir.

    faruk göksu’nun eğitim hayatı ise yenimahalle semtinde öğretmen kubilay ilkokulu ile başlamış olup, o dönemler en hızlı kentleşen demetevler semtinde orta ve lise eğitimi ile devam etti. ardından gazi enstütüsü, sosyal bilimler bölümünü bitirdi. daha sonra da orta doğu üniversitesi, mimarlık fakültesi, şehir ve bölge planlama bölümünden 1984 yılında mezun oldu.

    1984 yılında mezun olduktan hemen sonra batıkent projesini gerçekleştiren kent-koop’ta göreve başladı. 1980’li yıllarda türkiye’de ilk kez 50.000 konutluk yeni yerleşim projesi merkezi yönetim, yerel yönetim ve kooperatifler birliği işbirliği içinde gerçekleştirilmişti. 8 yıl kooperatifçilik sektöründe örgütlenme, işbirliği, proje geliştirme, uzlaşma vb. gibi önemli kavramlar ön plana çıktı.

    ardından, ülkemizin gayrimenkul sektöründe belediye, mülk sahipleri ve girişimcinin ortaklığı ile geliştirilen ilk dönüşüm projesi portakal çiçeği vadisi projesi ile sektörün bir başka alanına geçiş yaptı. doğuş grubu içinde doğuşkent a.ş’nin başında ise özel sektör odaklı proje geliştirme sürecinde bulundu.

    aldığı ödüller de şöyleymiş:

    1. ‘raci bademli iyi uygulamalar özendirme ödülü’, zafertepe gecekondu çevresi geliştirme projesi, şubat 2004, şehir plancıları odası-ankara şubesi,

    2. gölbaşı özel koruma bölge parkı ve yakın çevresi kentsel tasarım proje yarışması, 2. ödül, proje danışmanı, 2001

    3. 50.yıl parkı ve şehitlik anıtı kompleksi proje yarışması, satın alma, proje danışmanı, 2002,

    harika hedeflerini de o tatlı kıza şöyle sıraladı:

    ülkemiz kentleri 3.dönüşüm sürecine girmektedir. bu süreç içinde 4 temel hedefim var.
    birincisi, kentsel vizyon. yani kentlerin yeni bir vizyon ile dönüşüm kurgusunu oluşturacak katılımcı ve stratejik ortamları hazırlamak.

    ikincisi ise stratejik tasarım kavramının yaygınlaştırılması. strateji ve tasarımın işbirliği içinde projeler geliştirme ortamlarının yaratılması. o nedenle mahalle tasarımcısı yetiştirme, tasarımcının gücünü yeni dönüşüm sürecinde göstermek.

    üçüncüsü ise uzlaşma yönetimini kurumsal hale getirmek. artık, dönüşüm süreçlerinde proje demokrasisi yaklaşımını yerleştirmek.

    bu nedenle destek platformunu kurduk. yerel girişimlere demokrasi, eşitlik, strateji, toplum, ekonomi ve katılım konularında destek veriyoruz.

    destek platformunun 250 gönüllü tasarımcısı ve uzmanlar ile 3ada1ada, mahalle ve kent programları ile yeni planlama yaklaşımını geliştirmek istiyoruz. bu da dördüncü hedefim.

    beşinci hedefim ise tasarım atölyeleri oluşturmak. kağıthane-tasarımhane, kartal-mahalle çalıştayları, tasarım atölyesi kadıköy bunların ilkleri.

    tanıdınız kendisini sayın yazar kardeşlerim.
  • samsun hakkında şu bilgilere yer veren mimar.

    edit: kaynak
  • seviyoz kendilerini.

    sehri verin ellerine harikalar yaratsin. oyle de iyidir.
  • kafkaesk bir platform olan tasarım atölyesi kadıköy'ün yürütme kurulu üyesi.

    (bkz: kamusal alan/#65698722)
  • bugün bir akşam dersinde sunumunu dinlediğim değerli bir abimiz, hocamız. bilmiyordum, tak oluşumunun da kurucusuymuş. kentselstrateji.com sitesini ziyaret etmemizi onerdi, iletelim.
  • (bkz: #81754378)
hesabın var mı? giriş yap