• eskiden kadın dayak yediğinde en fazla küser babasının evine giderdi artık boşanılıyor bu nedenle erkek çok rencide oluyor temalı bir mektup. bunu yazanın öğretmen olması da bir o kadar acı. kendi dediğine göre 33 yaşında ve atanamamış umarım da atanamaz bu zehirli fikirlerini ufak çocuklara aktaramaz.

    --- spoiler ---

    merhaba fatih bey,
    ben konya’dan bir okurunuzum.
    biliyorsunuz konya muhafazakar bir şehir ve ak parti’nin kalelerindendir. istanbul sözleşmesi’ne olan itiraz sanıldığı gibi yeni değil, şehirde uzun süredir konuşuluyor.
    daha doğrusu sözleşme değil halk dilinde asıl kanunlar konuşuluyor. çünkü halkın sözleşmeden haberi bile yoktu. son dönem yandaş yazarların gündem yapması ile haberleri oldu.
    dediğim gibi asıl tepki kanunlaradır. çünkü evlilikte konya gibi muhafazakar bir şehirde boşanmalar arttı, cinayetler arttı, sorunlar geri dönüşü olmayan bir yola girdi.
    boşanmalar yüzünden iki tarafın aileleri arasında derin husumete varan olaylar bile cereyan eder oldu.
    eskiden evlilikte bir olay anlaşmazlıklar veya kavga yaşandığı zaman kadın annesinin evine küs giderdi. sonra ya erkek özür diler pişmanlığını bildirir veyahut iki tarafın ailesinin büyükleri tarafından uzlaştırılır, kadın ve erkeğin geri birleştirilmesi sağlanırdı.
    şimdi ise en ufak tartışmada polis çağrılıp erkek kadını döverken kadın da erkeğe o anda vurmuş olsa dahi kadının beyanı esastır denilerek uzaklaştırma cezası veya tekrarı halinde hapis cezası filan veriliyor.
    bu, erkeğin annesinin evine gitmesi anlamı taşıyor. psikolojik travma yaşayan erkek daha da hırçınlaşıp bırakın tekrar aynı evde beraber almayı intikam alma derdine düşüyor. uzaklaştırma alıp cinayet işleyen konya’da vakalar haberlere konu oldu.
    hatta bir tanıdığım kişi uzaklaştırma sonucu eşinden soğudu, sonra boşandı. daha sonra derin boşluğa düştü ailesi dağılmış çocuğunu göremez oldu, ardından kendini dine verdi. radikal kesimlere katıldı ve nihayetinde işid’cilere ev kiralayan, onlarla görüşen birisine dönüştü bu mülayim arkadaşımız. şimdi ise işid’e yardım yataklıktan cezaevinde yatıyor.
    ben bu görüşleri savunduğum için yazmıyorum sadece durum tespiti için yazdım. muhafazakar kesimin alışmış bir aile modeli için son derece sıkıntılı bir şeyden bahsediyorum.
    ha kadın da bu kanundan dolayı çok mutlu mu bizim burada, sanmıyorum.
    çünkü boşanan kadın çalışmak zorunda kalıyor veya ailesinin yanına dönüyor. toplum nezdinde ikinci sınıf görülüyor. artı uzaklaştırma veya başka ceza alan erkeğin kendine bir zarar verebilme korkusuyla yaşıyor. veyahut çocukları varsa çocuğun kimde kalacağı, nasıl görüleceği konusunda eski eşiyle tekrar konuşması, anlaşmazlık durumu olduğu için tekrar kavganın olması aşikardır.
    size yazıyorum çünkü benim okuduğum, izlediğim, beni tarafsız gözle okuyup anlayabilecek ülkede gazeteci diyebileceğimiz üç beş kişiden birisiniz. sağcısı solcusu herkes aklıselim bir şekilde tartışıp ortaya daha güzel, aileyi güçlendiren kanunların çıkarılıp uygulanması arzusunu taşıyorum.
    ben bekar, 33 yaşında işsiz, atanamamış bir öğretmen adayı olarak size başarılar diliyorum.
    --- spoiler ---

    https://m.haberturk.com/…meye-muhafazakar-bir-bakis

    edit: biri başlıktaki öğretmen kelimesi üzerinden bana öğretmen düşmanı gibi bir iddiada bulunmuş. şimdi belli ki bu arkadaş da öğretmen ama öncelikle sıfat tamlaması nedir onu öğrenmesini ona öneririm. sonra da göründüğü üzere öğretmenler böyledir değil bu entryde geçen kişinin öğretmen olmasının ne kadar acı olduğuna değinilmiştir. bu da mesleği yücelten bir bakış açısıdır. ancak belli ki bu mektubu yazan kişiden başka da öğretmen olmaması gerekenler mevcut.
  • --- spoiler ---

    şimdi ise en ufak tartışmada polis çağrılıp erkek kadını döverken kadın da erkeğe o anda vurmuş olsa dahi kadının beyanı esastır denilerek uzaklaştırma cezası veya tekrarı halinde hapis cezası filan veriliyor
    --- spoiler ---

    #istanbulsözleşmesiyaşatır
  • bu tür çöp yazıları okumam göz gezdiririm sondan başladım içime sular serpildi.

    --- spoiler ---
    ben bekar, 33 yaşında işsiz, atanamamış bir öğretmen adayı olarak size başarılar diliyorum.
    --- spoiler ---
  • her öfkelendiğimde eşimi dövebilirim, biraz gidip annesinde kalır sonra hiçbir şey olmamış gibi tekrar eve gelip bana hizmet eder, düşünce yapısına sahip öğretmendir. bunu açık açık söyleyemiyor tabii. aile yapısı bozuluyormuş da, muhafazakar topluma yakışmıyormuş da bilmem ne.
  • kadın dövmek suçtur birader. neyin bakış açısı bu?

    olay istanbul sözleşmesinin maddeleri ile ilgili değil. bunları kabul edecek bir eğitim ve kültür seviyesinde olamayışınız ve konulan kanunların eksiksiz ve herkese eşit şekilde uygulanmamasıyla alakalıdır.
  • istanbul sözleşmesini desteklemek için 10 bin nedenden sadece biri.
    ayrıca bu da öğretmen olmuş ve insanları eğitecek, bunun eğittiği bir nesil düşünün...
  • demek istemis ki eskiden kadini dover kombo yaparlardi sonra aile buyukleri kocandir idare et diyip kadini caresiz evine gonderirlerdi. simdi erkekler bundan mahrum kaldi. kanunu uygulayalim ama erkegin pipisinin keyfini de goz ardi etmeyelim diyor.
  • yani diyor ki; eskiden erkekler kadınları rahat rahat döverdi ve polis falan işe karışmazdı. şimdi ise, istanbul sözleşmesinin sayesinde istedikleri gibi kadın dövüp rahatlayamıyorlar. sorunlu ve ensest mahsulü piçler de boşanan kadından intikam almaya kalkıyor. hatta eşinden boşanan erkekler ruhsal boşluğa düşüp ışid'e falan katılıyor. devlet buna bir şey yapsın.

    benim anladığım bu.
  • adamın neresinin çomar olduğunu anlayamadım. gayet güzel bir türkçe ile yazılmış, konya gibi mutaassıp bir şehirdeki gerçek durumu anlatan bir mektup. mektupta beni rahatsız eden tek şey, akp yerine ak parti yazması oldu ki bunu maalesef muhalif gazeteci ve vekiller de yapıyor.

    atayiz ve anarşik bi abiniz.
  • yazının tamamını okudum ve tespitler doğru.

    muhafazakar camiada aynen bunlar yaşanıyor. peki bunun çözümü ne? dayak yiyen kadın eskisi gibi yemeye devam mı etmeli? işte muhafazakar camia denen ve fikir üretimi konusunda kısırlığıyla bilinen bu kitle burada tıkanıyor. nedir yani sizin fikriniz deyince lafı hemen din iman mevzuuna getirip kurtulmaya çalışıyorlar.

    toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanmadıktan, erkekler yeni toplum yapısını anlamadan çözülmeyecek bu sorun.

    unutmayın, dayak yiyen kadının babası da esasında muhafazakar bir baba modeli. gelini dayak yiyip baba evine dönse bağırır çağırır ama dayak yiyen kendi kızı olunca neredeyse feminizm aktivisti olup çıkıveriyor.

    yani toplum değişti. geri döndürülemez şekilde hem de.

    bundan sonra çözüm bu durumu en sağlıklı şekilde kabullenmek olmalı. kültürel dönüşüm çok olumlu meyvelere gebe, su akıp yatağını bulacak. önüne set olmaya çalışmak sadece zorlaştırıyor işi.
hesabın var mı? giriş yap