• fatih portakal’ın kullanmış olduğu “parti devleti de olsa bizim devletimizdir” ifadesi üzerine emre kongar'ın verdiği ayardır.

    şuradan izlenebilir:
    https://youtu.be/6-98-obfapg?t=566
  • 30 dakikalık yayin atıyorsun bari su dakikadan itibaren unlemi yerleştir be koftehor.
  • portakal'da anlayacak beyin olduğunu sanmıyorum.

    anca mal mal sırıtır.
  • terbiyesizlik yapma terbiyesiz adam.
  • arada akşamları buna da bakıyorum. uyuyamadığım gecelerde tv'den geri sarıyorum ve ne demiş,ne konuşmuş,ne sunmuş bir göz ucuyla süzüyorum.

    dün de öyle bir niyetim oldu;
    tv'yi açtım ve geri sardım. akşam haberlerinin başladığı 19:00'a getirdim ve fatih portakal gülücükler saçarak,kahkalar atarak yayını açtı. bir şeyler sordu rejiye hala gülüyor,sonra "sezonu kapatıyoruz az kaldı, artık bizde bir tatil yapalım eheueheh" dedi,devam etti. sonra öyle itici bir gülüş yaptı ki bütün samimiyetimle söylüyorum,tv'yi anında canlı moda aldım. yaklaşık 2 dakika çok itici bir şekilde güldü ve ben dayanamadım. ilk haberi bile göremeden kapatmak durumunda kaldım. bu adam genelde böyle sanırım. ve itici bulunmayıp izleniyor. ilginç.
  • fatih portakal’ın cehaletinin sonucudur.

    ülke senin ülken olabilir. vatan senin vatanın olabilir. ama parti devleti, parti’nindir. sana yâr etmezler aslanım. sana dokundukları zaman oku bu mavalı.

    kongar hocam bilezik gibi geçirmiş. okuruz, dinleriz, severek takip ederiz.
  • sağlam ayar olmuş taşı gediğine koymustur. emre kongar'dan ayar yemek istemezdim doğrusu.
  • fatih portakal orta yolcu insanlardan biridir.fikrini söyler,her lafın sonuna ama,lakin gibi yumuşatma cümleleri koyma ihtiyacı hisseder.ahmet hakan, ismail küçükkaya vs. aynı türev insanlardandır.muhalif olsalar bile her an etki altına alınabilir insanlardır.kendine göre mazaretleri vardır, en basitinden korkuyor olabilirler ya da iş bulma kaygısı taşıyor olabilirler.bu anlaşılabilir bir durum.emre hoca da ayar falan vermemiş hayal kırıklığını dile getirmiş
    onları tarafsız gibi görmek,herşeyi korkusuzca sormalarını beklemek en basit tabirle saflıktır.
  • çok sevdiğim, fikirlerine bayıldığım emre kongar’ın verdiği ayardır.

    fatih portakal da bi zahmet “ulus devlet” kavramıyla “parti devleti” kavramını araştırsın, okusun, çeliştiğinin farkına varsın.

    adı üstünde parti devleti. parti devletinde devlet, bizim yani ulusun devleti değildir. parti devletinde devlet bir partinindir ve bizim ulus olarak hiçbir söz hakkımız ve özgürlüğümüz yoktur.

    türkiye cumhuriyeti, tek partili dönemde bile parti devleti olmamıştır. atamız parti devleti kavramının zararlarının farkındaydı. bu dönemde bile çok partili demokrasiye geçmek için çalışmalar yapılmıştır, bu tip bir demokrasi için ortamın olgunlaştırılması için çaba sarfedilmiştir.

    türkiye cumhuriyeti, malum parti tarafından 17 yıldır idare edilmektedir. buna rağmen hala ulus devletidir, bu aşamada hala ulusun, kamuoyunun sözü geçmektedir. malum parti, nihai amaca ulaşmak için türkiye cumhuriyeti’ni parti devleti haline getirmeyi istemektedir, nihai amaç ise türkiye cumhuriyeti’ni din devleti haline getirmektir.

    fatih portakal şunu bilmelidir ki parti devletinde temek hak ve özgürlüklere sahip bir vatandaş olarak yer alamaz. parti devletinde ancak bu hak ve özgürlüklerden mahrum şekilde istatistiklerde geçen bir sayı olabilir.

    parti devleti için örnekler;
    nazi almanyası (nsdap devleti), sovyet sosyalist cumhuriyetler birliği (politbüro devleti).
  • neden ayni gemide olunamayacaginin acik ve net tanimidir. keza hukumet devlet degildir. devlet parti devleti olmussa, artik devlet yoktur, sadece hukumet vardir.

    once bagimsiz yargiyi ve medyayi ayaga kaldirip, basa gelen hukumetlere gore tribe girmeyen devlet kurumlarini ifa ettikten sonra, devletten bahsedilebilir.

    yoksa devlet anca bahceli ev olur, onun da bahcesinde dansoz oynatmaktadirlar zaten.
hesabın var mı? giriş yap