• şu anda tarihin arka odası'nda konuk.

    seyirciler ısrarla soruyor, murat bardakçı da net cevap istiyor. kuteybe bin müslim, binlerce türk'ü öldürdü mü diye soruyorlar. soruyu evirip çevirip "yaptım ama niye yaptım bir sor hehehe. ya bu soruyu soran cevabı için sormuyor bence. şöyle diyelim. yumruğunu vurarak müslüman olmamıza neden oldu" vb. ifadelerle yapılan türk soykırımını olumlu bir şey gibi anlatıyor.

    medeniyet üniversitesi'nde öğretim üyesiymiş kendisi. akademisyenmiş kendisi. evet akademisyen...
  • tarihin arka odası gibi bir programa çıkmayı haketmeyen şahıs. nurhan hoca da sıkıldı zaten...
  • (bkz: çevir kazı yanmasın) komik adam vesselam. kuteybe bin müslim zamanında çok güzel yapmış arkadaşa göre.
  • ancak medeniyet universitesinde akademisyenlik yapabilecek hoca.

    ben hayatimda bu kadar sikici ve lafi dolandiran,bahsettigi doneme ve dinler tarihine bu kadar hakim olmayan bi adam daha gormedim.izleyen seyirciler bile fatih bey'den daha bilgili.
  • tarihin arka odası programının bu geceki bölümünde "vehabilik nedir" sorusuna kısa bir tanım getirdi ama anlayan olduğunu sanmam.

    edit: hocaya haksızlık etmek de istemem; tanım doğru da televizyon izleyicisine uygun değil.

    hah murat bardakçı isyan etti hem de ironi yaparak...
  • gerçeği arayan bir insan olmak yerine inandığı şeyi ispatlama peşinde koşan 3. sınıf türk bilimadamı. bunun suçu türkiye'de islamın zihinlerimizi kirletmesinden başka birşey değildir. özgür düşünce yerleşmemiştir. cumhuriyet bu kalıpları zihnimize daha farklı şekilde sokmaya çalışmış ancak zaten bozuk olan düşünce yapısını daha da berbat duruma getirmiştir. gerçeği sorgulayrak aramak kolay değildir. bu ülkede ise hiç kolay değildir. zihinlerin berrak ve özgür olduğu bir yerde bilim yapmak bu ülke için hayaldir.
  • apologetic kavramının türk-islam sentezi davası özelinde vücut bulmuş hali.
  • iki ay dersine girdim ne dersinden bir şey anladım ne de nasıl bir insan olduğunu çözebildim. ilerleyen dönemlerde anlamaya çalışmaya devam edeceğim.
  • bu akşam pelin çift ile gündem ötesi programını inanılmaz derecede sıkıcı hale getiren adam. dönem şartlarında değerlendirildiğinde dahi katliamcı yaftası vurulabilecek kuteybe bin müslim'in icraatlarını lafı eveleyip geveleyerek yapılması gerekeni yaptı demeye getiren adam. cücen türklerine yapılan katliamlar gibi konulara dair soruları "maksatlı" olduğu gerekçesiyle geçiştirmeyi tercih ediyor hazret. sanane, seni yorumcu sıfatıyla mı çağırdılar oraya. var olan gerçek neyse anlat, geç. yezid'e dair gelen bir soruyu dahi cevaplamayı reddetti adam.

    bu adamın öğrencilerine allah sabır versin.

    yine de hiç değilse "türkler islam'la şereflendi, ne katliamı" falan demiyor. hiç değilse.

    edit: şimdi de avrupa'yı haçlı vs. goygoyuyla aşağılamaya çalışıyorlar. evvelinde avrupa üzerine cihad yapan japonlardı sanırım. yok yok, bu trt programları bana göre değil.
  • modernleşme devrinde ilmiye cevdet paşa - ibnülemin örneği kitabında, türk düşünce ve kültür tarihinin iki mühim ve nev i şahsına münhasır ismini maalesef layığıyla anlatamamış, iddia ettiği mukayeseyi yapamamış, savunduğu tezlerin ispatını ortaya koyamamıştır.

    diğer kitaplarının dili de böyleyse, diğer kitaplarında da ana metin 30 sayfa tutuyorken dipnotlar 120 sayfa tutuyorsa; va esefa...
hesabın var mı? giriş yap