• 2010 yılı içerisinde vakıflar genel müdürlüğü tarafından istanbul başakşehir'de kurulması planlanan vakıf üniversitesi. iibf, güzel sanatlar, mimarlık, mühendislik, hukuk, iletişim falan olacakmış.
    (bkz: bezm-i alem vakıf üniversitesi)
  • anadolu yakasından küçük çamlıca tarafında galiba yerleri. afiş falan gördüm, devam edin sağda gibi bir şey vardı oklarla yapmışlar. sanki "ucuz tavuk döner " var neyse.
  • evvela =>#20264071

    yeni kurulmuş olması dolayısıyla hazırlık bölümü bu yıl ciddi beddua alsa da - hazırlık bölüm başkanı betül tarhan diyorum başka bir şey demiyorum- önümüzdeki yıllarda daha vizyonist olması beklenen üniversitelerden.. ayrıca isim benzeri olduğu fatih üniversitesi ile eğitim vizyonu olarak çok farklı.
  • bünyesinde islami ilimler fakültesi ve medeniyetler ittifakı enstitüsü bulunduran bir kurum..

    (bkz: medrese)
    (bkz: ılımlı islam)
    (bkz: arap baharı)
  • şerif mardin öğretim üyeleri listesinde görünmektedir.
  • halıcıoğlu' ndaki eski beyoğlu adliyesi binasını haliç yerleşkesi olarak kullanacaklarmış.
  • üniversitelerden odtü olaylarına kınama hareketine katılmış bir diğer vakıf üniversitesi(!)

    yayınladıkları metini ise sanırım akp il teşkilatına yazdırmışlar.

    --- spoiler ---

    ancak, tören alanı ve çevresinde değişik üniversitelerden 300-500 kişilik bir protestocu öğrenci grubunun güvenlik güçlerine karşı koymasıyla başlayan üzücü olaylar yaşanmıştır. bu gösterinin, söz konusu parlak sayfayı gölgelemek isteyen karanlık ve kargaşa sevicilerin bir tertibi olduğu aşikârdır.

    --- spoiler ---

    "300-500 kişilik bir protestocu öğrenci grubu" derken, ne 300, ne 500. ya 300'dür, ya 500. tam bir rakam belirtmemelerinin nedeni, ellerinde net bir bilgi olmamasından kaynaklanıyor olsa gerek. keşke küsüratlı atsalarmış, daha inandırıcı olurmuş.

    "öğrenci grubunun güvenlik güçlerine karşı koyması..." güvenlik güçleri ne yaptı da, öğrenciler karşı koyma ihtiyacı hissetti insan merak ediyor. bu cümleden de ilk hamleyi güvenlik güçlerinin yaptığı ve öğrencilerin de karşı koyduğu anlaşılıyor. durup dururken güvenlik güçleri neden hamle yaptı onu da yazsalarmış keşke.

    allah bu okulun öğrencilerine ve üniversite diye tercih edeceklere sabır versin.
  • süreklifatih üniversitesi ile karıştırılan ama hiç alakası olmayan yeni açılmış vakıf üniversitelerden bir tık daha önde olan ama yetersiz olan eksiği gediği bitmeyen öğrencilerini bitiren kurul/kuruluş/kurulamamış
hesabın var mı? giriş yap