• türkiyeli tarihçi diye bir şey yoktur. türk tarihçidir o. sırf burdan bile nasıl bir niyetle yazıldığı gayet iyi anlaşılıyor. buraya uzun uzun yazının saçmalığını sebepleriyle yazardım ama değmez.
  • 1453 yılında ana dili gibi 6 dil konuşan, istanbul'u alırken kullanılacak topların teknik çiziminde kullanılacak kadar matematik bilen, istanbul'u alırken ay'ın hangi durumda olacağını hesaplayacak zekaya sahip birisiydi fatih sultan mehmet. aldıktan sonra istanbul üniversitesine dönüşecek kurumu kuran kişiydi aynı zamanda. çevresinden bilim insanları eksik etmeyen bir bilim aşığıydı ve çevresindeki insanları yakınlığına göre değil bilgisine göre seçerdi.
    (bkz: özgür demirtaş)

    peki oturduğunuz yerden sallarken şunu da cevaplar mısınız? onun istanbul'u aldığı yaşta siz ne yapıyordunuz?
  • steven runciman 'ın çocukları sözlüğe gelmiş, hoşgelmiş..
  • koskoca istanbul'un 1200 kişi ile korunduğuna ben inanmadım yoksa hemen ikna olacaktım.
  • bunu iddia eden net cahildir. celal şengör ve ilber ortaylı 3 saat boyunca anlatmıs fatih altaylı'nın programında fatih'in entelektüel zekasını. gidin izleyin hocam boş yapmayın. fatih'ten sonra atatürk'e kadar kimse onun aydınlık seviyesine çıkamamıştır ama atam her zaman ki gibi yine kalitesini belli ediyor. canım atam kalp
  • dünyanın en güzel şehrinde ikametimi sağlayan ve aklıma geldikçe dua ve saygilarimi sunduğum reise balon diyenin ;babası zamanında balon taksaymış keşke.
  • nickine ve girdiği entry'ye bakıldığında arnavut(arnaut değil. madem türkçe yazıyorsun doğru yaz) olduğu anlaşılan bir yazar beyanı.

    bu tarz aşırı milliyetçi arnavutlara daha önce de rastladım. iskender beylerinin nasıl kancıklıklar yaparak, önce osmanlıya biat etmiş gibi görünüp sonra ihanet edip kahramanlaştığını(!) anlatmayı sevmezler. sürekli osmanlı işgalciydi, geldi bizi dağıttı falan diye ağlarlar.

    ne coğrafya bilirler, ne tarih bilirler, ne analiz yapmayı bilirler ama bol keseden atıp tutarlar. balkanların tamamı sadece bir geçiş yoluydu, sultan mehmet oturanto'ya sefer düzenlemek ve vatikan'a girmek istiyordu, yoksa 3-5 arnavut'a çok da meraklı değildi dediğiniz zaman susarlar.
hesabın var mı? giriş yap