• 29 mayıs pazar günü, kanser sebebiyle yitirdiğimiz 1949 doğumlu tiyatro sanatçısı.

    http://www.sinematurk.com/kisi/7663/fatma-murat

    edit:

    ölüm haberini okuduğumda, "benden önce yazan olmuştur" kesin diyerek sözlükte adını arattım. başlık bulamayınca "acaba isimde eksiklik mi var?" diyerek bir çok internet sitesine baktım, sonrasında da şaşırarak ve birilerinin "e açılmış ki bu!" diyerek bu entryi başka bir başlığa yönlendirmesi amacıyla entry yazdım.

    çoğumuzun çocukluğundan bir hatırası olan bir sanatçı. "hatırlamıyorum" diyen yoktur sanırım. şu ana dek başlığın açılmamış olması sadece benden sonra görenleri değil, beni de bir o kadar şaşırttı. hatta sadece bu nedenle ardından tek cümlelik bir tanım girebildim.
  • salı günü kılınacak öğle namazının ardından toprağa verilecek ...
  • 80lerin sonunda 90ların başında çocuk olmuş kişilerin kayıplarından biri daha. ne kadar çabuk büyüdük... ruhu şad olsun.
  • ne yazık ki o da ölünce hatırlananlardandır.
  • ses tonu aynen kulağımda. toprağı bol olsun.
  • dublaj kayıtlarında sesini verdiği yüzlerce oyuncunun filmlerinde yaşayacaktır artık.
    trt istanbul televizyonu seslendirme stüdyolarındaki disiplinli günlerini, o dönemi yaşayan herkes çok iyi bilir.
    karakteristik ses tonu ve iddiasız oyunculuğuyla küçük bir kitlenin hafızalarına iz bırakarak göçüp gitmiştir bu hayattan.
    kişisel o kadar hatırama rağmen, daha önce niye buralarda hakkında iki kelam etmediğim için kendime hem şaşırıp hem de kızıyorum... yazık ki geride bıraktığımız bir çok şey gibi bu duygunun da telafisi yok..
    bu gün ölümü hatırlatmak fatma murat'ın göreviymiş...
    başımız sağ olsun..

    http://www.medyafaresi.com/…a-murat-vefat-etti.html
  • ancak hayatini kaybettikten sonra hakkinda baslik acilmis olmasi ayrica uzendir. o kadar cok misafir olmuslugu var ki oysa cogumuzun evine.
  • varlık, adam oyku, kitap-lik adlı edebiyat dergilerinde çeşitli öykülerinin yayımlandığını, sadece tiyatro değil, türkiye'nin en önemli edebiyat dergilerinde öyküleri yayımlanan bir yazar olduğunu da ölüm haberi ile öğrendiğimiz sanatçı.

    ayrıca, "hiç değilse ölüm var" ve "korkuyor ask" adli 2 adet öykü kitabı da yayımlanmış kişidir.
  • çok sevdiğim,ölmesine inanılmaz üzüldüğüm...olacak o kadar'ın efsane oyuncularından nurlar içinde yat fatma murat,hep gönlümüzdesin.
  • ismini sözlüke girmeden "ölmeden önce muhtemelen 2 sayfa yazı vardır, şimdi 3-4 sayfa olmuştur" diye düşünmüştüm. halbuki vefat edince adına başlık açılmış. olacak o kadar'da genellikle zeynep tedü'yle beraber tekin siper'in eşini oynardı. allah rahmet eylesin.
hesabın var mı? giriş yap