• 20 mart 1990 doğumlu arjantinli defans oyuncusu. iki sezon estudiantes la plata formasını terlettikten geçtiğimiz transfer döneminde karpin'in spartak moskova'sına transfer oldu. apertura'da 19 maçta sadece 8 gol yiyip şampiyon olan takımda stoper ve sol bek olarak oynuyordu ve ligin en iyilerinden biriydi. milli takıma da 9 şubat 2011 arjantin portekiz maçıyla merhaba dedi bugün.
  • 15 haziran 2014 arjantin bosna hersek maçında biraz sırıttı. umarım ilerleyen maçlarda daha iyi olur.
  • saçma bir futbolcu. eğer bu adamdan yıldız falan yaratmaya çalışıyorlarsa çok yanlış adamla uğraşıyorlar. bence arjantin'in bu sene bu kadar kötü olmasının nedenlerinden biri de bu adamın üstüne düşüp, her maç oynatmaları.
  • yildizlarla dolu arjantin'in 2014 dunya kupasi'nda messi'den sonra one cikan tek oyuncusu, biraz savruk olmasina karsin cok kosan, cok cabalayan bir adam.
  • dunya kupasi'nda castrol index'ine gore en iyi sol beki olmus.

    (bkz: http://www.fifa.com/…stics/castrol-index/top11.html)
  • ne zamandır yazıcam unutmuşum fakat bir geldim burda şok oldum. dünya kupasında beklentilerim arasında süpriz yapan ve iyi oynayan oyuncudur. bugüne kadar bilinen yıldızları çıkarttığımızda bence en iyi oynayan ilk beş oyuncu arasına girer. burda neden bu kadar sallanmış anlamadım. maç içerisinde arjantinin taktik yapısını çok güzel tamamlayan bir oyun sergiliyor ve mücadele ediyordu. arjantin takımın dünya kupası performansını baz alırsak messi ve mascherano'nun ardından takımın en iyi performans gösteren oyuncusudur. yakın zamanda büyük bir kulübe transferi süpriz olmaz.
  • öncelikli pozisyonu stoper. transferi henüz netleşmedi zira transfer döneminin bitmesine iki hafta kadar kaldı ve sporting lisbon başkanı bruno carvalho 30 milyon pound'a yakın olan sözleşme fesih bedelini istiyormuş united'tan.

    lakin louis van gaal üçlü savunma kurgusu oturtmaya çalışıyor ve altyapıdan mecburen oynattığı tıfılları saymazsak elinde zaten üç stoper var. bu yüzden rojo transferi gerçekleşse bile stoper ihtiyacı sürecek.

    ayrıca ashley young'ın yokları oynamayı sürdürdüğünü düşünürsek, sol tarafta elle tutulur tek opsiyon luke shaw kalıyor ve rojo en azından iki pozisyonda oynaması nedeniyle biraz genişlik yaratabilir. rojo adına tartışılması gereken konu, oyununun yumuşak olması. en azından premier league standardına nazaran yumuşak bir stoper rojo. yine de üçlü savunmada bu açığı biraz olsun kapanacaktır.

    zaten rojo stil itibariyle de üçlü savunma için yaratılmış gibi... halihazırda united'ın bir maddi sıkıntısı yok ve ellerindeki stoperlerin handikapları var. rojo alınacaksa mutlaka takımdan ayrılan nemanja vidic gibi sert bir lidere de ihtiyaç var fakat o tip bir oyuncu bulmaları çok zor şu saatten sonra.
  • 20 milyon euro karşılığında resmi olarak manchester united'a transferi gerçekleşmiştir. ben manu'da van gaal'in kendisini bek olarak oynatacağını pek zannetmiyorum, bildiğim kadarıyla asıl mevkisi de stoper zaten. zira bek olarak oynarsa oyun yapısı manu'ya uyacak bir oyuncu da değil bence. defansif anlamda gerçekten güçlü, fiziği iyi, hava toplarında etkili, manu'da ne yapacak bekleyip göreceğiz artık. stoper olarak da daha iyi bir transfer yapılabilir miydi, şu saatten sonra lige başlamış manu için fazla alternatif var mı onu da bilmiyorum, umarım başarılı olur.
  • bazı yorumların aksine dünya kupasında gayet iyi bir performans göstermiştir. yalnız sol bek yerine asıl mevkisi olan stoper bölgesinde yer alırsa çok daha başarılı olacağını düşünüyorum. eğer manchester uniter alırsa van gaal'in 3'lü stoper barındıran taktiğinde sol stoper olarak çok iş yapacaktır.
  • 5 yıllığına manu ile anlaşan arjantinli oyuncu.

    rojo manchester'da
hesabın var mı? giriş yap